واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش تلاشها برای توافق هستهای تا مهلت تعیینشده
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با همتای آمریکاییاش، روز یکشنبه به ژنو سفر کردند که اختلافات را برای کسب توافقنامه تا مهلت تعیین شده یعنی 31 مارچ از میان بردارند.
آفتاب- سرویس سیاسی: قبل از آنکه کری وارد ژنو شود، ظریف اعلام کرد که در مذاکرات دوجانبه تصمیمات خوبی گرفته شده اما هنوز هیچ توافقی صورت نگرفته است و همچنان اختلافات وجود دارند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از گاردین، ظریف افزود: «به عقیده من اساسی ترین اختلاف، روانی است که برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و برخی جناح های داخلی آمریکا احساس می کنند که تحریم ها یک سرمایه برای آنان است، در صورتیکه تحریم ها جز هزینه هیچ سودی برای آنان نداشته است.»
در این سری از مذاکرات این اولین بار است که ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با یکدیگر دیدار می کنند. و همچنین حسین فریدون برادر رئیس جمهوری ایران نیز در این دور از مذاکرات حضور دارد.
ظریف در این باره گفت که حضور این افراد نشان دهنده نیاز به «حضور افراد سطح بالاتر با تسلط همه جانبه بر همه موضوعات» است. به گفته وی فریدون نیز نقش «هماهنگی بهتر با رئیس جمهور» را بر عهده دارد.
از طرف دیگر کری روز شنبه گفت حضور مونیز نشان دهنده ماهیت فنی گفتگوها است و به هیچ وجه به این معنی نیست که قرار است درباره چیز خاصی تصمیم گیری شود. کری که در لندن با فیلیپ هاموند همتای انگلیسی خود دیدار کرده بود گفت:«هنوز فاصله ای وجود دارد که باید از میان برداشته شود.»
مذاکرات میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک به مرحله حساسی رسیده است. غنی سازی اورانیوم در ایران و سرعت رفع تحریم ها به اختلافات اصلی باقیمانده تبدیل شده است.
کری گفت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به هیچ عنوان تمایلی به تمدید مجدد گفتگوها ندارد. این در حالی است که طرفین مذاکره پیش از این دو ضرب العجل را از دست داده اند.
ظریف نیز گفت روحانی توافقی را که کوتاه مدت و ناقص باشد یا به اندازه ای کلی باشد که راه را برای تفسیر باز بگذارد نمی پذیرد.
این در حالی است که نتانیاهو در اظهاراتی در جمع اعضای کابینه خود گفت هر گونه توافقی با ایران «برای اسرائیل، منطقه و کل جهان خطرناک خواهد بود.»
با این وجود گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد ایران بر اساس توافق هسته ای با شش قدرت جهانی، از توسعه آزمایشهای مربوط به مدل های پیشرفته تر دستگاه های سانتریفوژ خودداری کرده است. و همین به گفته مقامات آمریکایی سبب افزایش اعتماد میان دو کشور می شود و شانس کسب توافق را افزایش می دهد.
ایران بارها اعلام کرده است این کشور به دنبال ساخت بمب هسته ای نیست.
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]