تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837055052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توقف توليد تاير ايراني در ايستگاه چيني ها


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۰ق.ظ)
توقف توليد تاير ايراني در ايستگاه چيني ها گروه صنعت وتجارت
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شرايط فعلي توليد تاير در ايران به‌ گونه‌اي است که اگرچه شرکت‌هاي توليد داخل با اعمال تخفيفات تشويقي اقدام به کاهش قيمت در حد توان کرده‌اند اما به علت نبود تعادل عرضه و تقاضا شرکت‌هاي توليدي با انباشت توليدات خود روبه‌رو هستند.
نداشتن تعادل عرضه و تقاضا، رکود کاري گسترده‌اي را به فروشندگان تحميل کرده است و به طور قطع در آينده واحدهاي صنفي با اداره دارايي درباره پرداخت ماليات با مشکل مواجه خواهند شد ودر نهايت شرايط توليد و واردات نيازمند کارشناسي دوباره توسط مسئولان است تا امکان برقراري تعادل بين عرضه و تقاضا و برنامه‌ريزي دقيق‌تر به‌وجود آيد.
در کشور 15 هزار نفر در صنعت تايراشتغال مستقيم دارند واين صنعت يک صنعت نفربر است و اشتغالزايي بالايي هم دارد اما واردات بي‌رويه مجموع شاغلان در صنايع تايرسازي را تهديد مي‌کند؛ اين واردات به‌طور عمده از چين است و به حدي زياد است که بازار تاير کشور را به‌تدريج در خدمت توليدات چيني قرارداده است.
در ايران در مجموع کمتر از ۱۰ شرکت تايرسازي وجود دارد و اين در شرايطي است که کيفيت تايرهاي چيني نسبت به تايرهاي ايراني به مراتب پايين تراست اما قيمت ارزان آن سبب شده است تا مشتريان به آنها تمايل بيشتري نشان دهند.
تايرهاي چيني دو نوع هستند، دسته اول که قيمت بيشتري نسبت به تاير ايراني دارند و از کيفيت بهتري نيز برخوردارند و دسته دوم تايرهايي هستند که قيمت و کيفيت پايين‌تري نسبت به محصولات ايراني دارند به طور مثال تاير ايراني 75 هزار کيلومتر عمر دارد اما اين دسته از تايرهاي چيني عمرشان 45 هزار کيلومتر است.
واردکنـنـدگان تايرهاي چيني، اين تايرها را به‌صورت چکي به مشتريان مي‌فروشند، فروشندگان نيز براي استفاده از اين مزيت به مشتري تايرهاي چيني را پيشنهاد مي‌کنند، اما براي خريد تاير ايراني بايد مبلغ به‌صورت نقدي پرداخت شود.
اين مزيت‌ها به علاوه تعرفه کم واردات سبب شده است که کم‌کم بازار از کف توليدکنندگان ايراني برود درحالي که به طور معمول سالانه ۳۵ درصد از نياز بازارهاي داخلي تاير از طريق واردات تامين مي‌شود اما در ۷ ماهه اول امسال واردات تاير در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۱۷۳ درصد رشد داشته است درشرايطي که در همين مدت با رشد ۱۶درصدي توليد داخلي اين محصول نيز روبرو بوده‌ايم.
عمده واردات تاير به کشور از چين و امارات است در شرايطي که کشور امارات توليد تاير ندارد، بلکه لاستيک‌هاي توليدي اروپا را به ايران دوباره صادر مي‌کند.
عدم نظارت بر کيفيت و استاندارد تايرهاي وارداتي از يک سو و اختصاص ارز مبادلاتي و عدم کنترل واردکننده ها ازسوي ديگرمشکلات اصلي صنعت تاير کشور است واين درحالي است که در مجموع واردات بي رويه نقص اصلي صنعت تاير و ضربه به توليد اين محصول است.
به منظوربررسي بيشتروضعيت صنعت تاير در کشور به سراغ کارشناسان و مسئولان صاحب نظر در اين صنعت رفته ايم تا نظرات آنها را در اين زمينه جويا شويم.
علي علي لو عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي درباره مشکلات موجود در صنعت تاير کشور مي گويد: صنعت تاير کشور ما قرباني واردات بي رويه از طرق قاچاق و مبادي قانوني ازکشورهاي ديگر است.
وي با اشاره به پيشرفت چشمگير صنعت تاير کشور در يک دهه گذشته اظهار مي کند: سزاوار نيست به دليل سهل انگاري بعضي مديران در پيشگيري از واردات بي رويه تاير، توليد کنندگان داخلي با چالش و ورشکستگي روبروشوند.
نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي در ادامه تصريح مي کند: تمامي تايرهاي ايراني مطابق با استاندارد هستند و کيفيت آنها با تايرهاي وارداتي داراي استاندارد، برابري مي‌کند حتي استانداردهاي کارخانه‌اي در ايران بالاتر از استانداردهاي ملي است.
وي گفت: بزرگ ترين چالش توليدکنندگان تاير در ايران رقابت با تايرهاي چيني ارزان قيمت است وتوليدکنندگان داخلي براي تامين مواد اوليه وارداتي خود از ارز آزاد استفاده مي‌کنند ولي بسياري از واردکنندگان تاير به‌منظور واردات از ارز مبادله‌اي استفاده مي کنند و اين امر خود براي توليدکنندگان که با مشکلات فراواني روبه‌رو هستند به يک معضل بزرگ تبديل شده است.
اما عباس عباسي رئيس انجمن صنعت تاير کشور با بيان اينکه 150 واردکننده بي نام ونشان مشغول واردات محصولات بي کيفيت به کشور هستند، مطرح مي کند: در تمام کشورها از جمله کشورهاي عربي واردات تاير در ابتدا بايد با تاييد سازمان استاندارد باشد ولي متاسفانه در کشور ما هيچ کنترل کيفيت و استانداردي انجام نمي گيرد.
وي با بيان اينکه واردات تايراز کشورهاي چين، هند، روسيه، تايوان و کره انجام مي گيرد، بيان مي کند: واردات ضعف اصلي صنعت تاير درکشور است زيرا درآن خدمات پس از فروش ارائه نمي شود اما در توليدات داخلي عمر مفيد تاير بين 2 تا 6 ماه است درحالي که تايرهاي وارداتي اغلب از طريق دبي وارد کشور مي شود و تا رسيدن به دست مصرف کننده از عمر مفيدش کم شده است.
رئيس انجمن صنعت تاير با بيان اينکه طي سالهاي گذشته بيشترين حجم واردات مربوط به تايرهاي باري بوده است، تصريح مي کند: متاسفانه در سال جاري واردات تايرهاي سواري نيز سرعت گرفت، به طوري که هم اکنون بيش از 50 درصد از تايرهاي سواري و 70درصد از تايرهاي باري وارداتي از مبدا چين روانه بازار ايران مي شود.
عباسي مي گويد: درخواست ما از دولت بازنگري در تعرفه واردات و کنترل کيفيت محصولات وارداتي است زيرا بسياري از تايرهاي وارداتي در کشورهايي مانند امارات استوک مي‌شوند و بعد به کشور وارد مي‌شوند.
وي بابيان اينکه در طول چند سال گذشته واردات تاير از کشورها و برندهاي صاحب‌نام در اين صنعت کمتر شده است و متاسفانه واردات از کشورهايي نظير هند و چين که برند معروفي ندارند، افزايش يافته است، اظهار مي کند: متاسفانه سقف تعرفه‌اي ما براي واردات از اين کشورها پايين و ميانگين 12 درصد است وواردکنندگان براي واردات تاير به ايران از ارز مبادله‌اي استفاده مي‌کنند
رئيس انجمن صنعت تاير کشور بابيان اينکه دولت با رساندن تعرفه واردات تاير به 20 درصد موافقت کرده است، مي گويد:درخواست ديگر ما از دولت، پرداخت نکردن ارز مبادله‌اي به واردات تاير است زيرا ما به‌عنوان توليد‌کننده حدود 60 درصد از مواد اوليه خود را بدون ارز مبادله‌اي وارد مي‌کنيم که همه اين موارد در کنار يکديگر شرايط را براي ما غير‌رقابتي مي‌کند.
اما در همين حال رييس انجمن توليدکنندگان تاير کشور در خصوص ميزان عمر مفيد توليدات داخل کشور معتقد است: عمر کارکرد تايرهاي سواري جديد راديکال 80 هزار کيلومتر و تايرهاي باري 200 هزار کيلومتر است.
اسکندر ستوده بابيان اينکه به نظر مي رسد تاکنون اهميت صنعت تاير، ارزش افزوده، اشتغالزايي و ارزآوري بالاي آن براي دولتمردان محرز نشده است، تصريح مي کند: اين در حالي است که بسياري از زيرساخت ها براي توسعه اين صنعت مهم در کشور وجود دارد
عضو هيئت مديره انجمن صنفي صنعت تاير با اشاره به اعلام آمادگي اين انجمن براي همراهي با دولت در راستاي توسعه اين صنعت اظهار مي کند: در حال حاضر کشوري مانند ترکيه بدون داشتن منابع نفت، گاز و پتروشيمي به يک صادرکننده عمده تاير در منطقه تبديل شده است و در حقيقت يک فرصت بزرگ را از ايران گرفته است
وي مي گويد: در حال حاضر نياز تاير کشور رقمي بالغ بر 330 هزار تن را شامل مي شود که از اين ميزان 230 هزارتن توسط توليدکنندگان داخلي و 100هزارتن نيز از طريق واردات تامين مي شود و پيش بيني مي شود نياز کشور در افق 1404 به حدود 800 هزار تن برسد که در اين صورت نيازمند سرمايه گذاري هاي جديد در اين صنعت خواهيم بود.
ستوده با اشاره به اينکه در شرايط فعلي صنعت تاير ايران جايگاه نخست منطقه خاورميانه را در اختيار دارد، بيان مي کند: از نظرمنابع انساني با توجه به توسعه فعاليت هاي اين صنعت طي دهه هاي اخير پيشرفت قابل قبولي حاصل شده وسبب شده است تا اين صنعت در آستانه يک جهش بزرگ قراربگيرد.
عضو هيئت مديره انجمن صنفي صنعت تاير با انتقاد از روند تعيين تعرفه هاي گمرکي در اين صنعت، مي گويد: در اکثر کشورهاي صنعتي دنيا براي حمايت از توليدکنندگان داخلي تعرفه هاي حمايتي وضع مي شود، اما در کشور ما تعرفه ها در جهت حمايت از واردات تايرهاي بي کيفيت و ارزان قيمت چيني وضع شده است که تهديد بزرگي براي صنعت داخلي به شمار مي رود.
بر اساس اين گزارش، ميزان کل مصرف تاير ايران در دو سال قبل که صنعت خودروسازي با بحران مواجه شد به 16 ميليون حلقه افت کرد اما درپايان سال‌جاري پيش‌بيني مي‌شود که اين رقم به 18 ميليون حلقه برسد و سهم تاير ايراني از اين بازار 75 درصد در خودروهاي سواري و 65 درصد در خودروهاي سنگين است.
رييس اتحاديه فروشندگان لاستيک تهران در اين خصوص با بيان اينکه سهم هندي‌ها در بازار لاستيک ايران رو به افزايش است، مي گويد: لاستيک خودرو ها در بازار فعلي از 195 هزار تا 38 ميليون تومان به مصرف کنندگان عرضه مي شود.
عباس سماواتي اظهار مي کند: در حال حاضر لاستيک خودرو ها بر اساس نوع برند و تنوع آن‌ها قيمت گذاري مي‌شوند و لاستيک‌هاي وارداتي که بيشتر از کشورهاي کره، چين، هند يا مالزي وارد مي‌شود گران‌تر هستند ولي ميزان تقاضا بر اساس نوع سليقه افراد متفاوت است.
سماواتي با بيان اين‌که 40 درصد لاستيک‌هاي مصرفي توليد داخل کشور هستند و 60 درصد وارداتي است،تصريح مي کند:‌ لاستيک‌هاي توليد داخل کشور يا وارداتي همه به صورت مستقيم به دست واحدهاي صنفي نمي‌رسد و وجود واسطه‌ها و دلالان دراين صنف سبب افزايش قيمت شده است.
وي با بيان اينکه تا حدود سه سال قبل اغلب دارندگان خودرو به تناسب حجم ترددشان هر ساله يا هر دو سال يکبار نسبت به تعويض لاستيک اقدام مي‌کردند، مي گويد: امروزه با توجه به افزايش قابل توجه قيمت لاستيک، درخواست براي اين کالا به شدت کاهش يافته است و اغلب ترجيح مي‌دهند لاستيک‌ها را پنچرگيري و مدت بيشتري با آن تردد کنند که در نهايت اين امر مي تواند خطراتي را براي سرنشينان خودرو به همراه داشته باشد.
رييس اتحاديه فروشندگان لاستيک اظهار مي کند: به طور کلي قيمت لاستيک‌ها از 195 هزار تومان به بالاست وبعضي لاستيک ها هم 38 ميليون تومان نيز به فروش مي‌رسد.
سماواتي اظهار مي کند: با توجه به قدرت رقابت لاستيک هاي هندي با لاستيک هاي چيني، واردات لاستيک از هند افزايش قابل توجهي را تجربه کرده است به طوري که در بعضي موارد تفاوت 40 تا 50 هزار توماني قيمت هر حلقه لاستيک ايراني با چيني سبب مي‌شود خريدار به سمت لاستيک چيني برود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن