واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دوئل رسانهای ظریف و کری
پس از گفتگوی دیروز صالحی با وزیر انرژی آمریکا، "جان کری" گفت: اگر ایران شرایط را نپذیرد، آمریکا حاضر به ترک مذاکرات اتمی است! و ظریف هم از سوی دیگر اعلام کرد توافقی که ناقص و مبهم باشد مورد پذیرش ما نیست.
آفتاب: به گزارش باشگاه خبرنگاران، حضور فردی جدید در مذاکرات هستهای که خود از دانش بالای هستهای برخوردار است علی رغم اینکه اذهان بیشتری را نسبت به گذشته متوجه مذاکرات کرد، تحلیلها و تفسیرها پیرامون وارد شدن ایران و 1+5 به "جزئیات" را قوت بخشید.
روز گذشته دیدار دکتر "صالحی" و "ارنست مونیز" سبب شد، تا وزرای خارجه ایران و آمریکا بی پردهتر از گذشته سخن به میان آورند.
دیروز ظریف با بیان اینکه ما به مراحلی رسیدیم که نیاز است، فردی با اشراف کامل به موضوعات هستهای ایران در سطح آقای صالحی این کار را انجام دهد، نا گفته خبر از وارد شدن مذاکرات به مسائل ریز و جزئی داد و تاکید کرد: توافقی که ناقص و مبهم باشد مورد پذیرش ما نیست.
از سویی دیگر بعد از مذاکرات 5 ساعته دکتر صالحی و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا جان کری نیز اعلام کرد: اگر ایران شرایط را نپذیرد آمریکا حاضر به ترک مذاکرات اتمی است. اگرچه ظاهر سخن "کری" ترک مذاکرات نوشته میشود، اما به واقع فرار از مذاکرات خوانده میشود.
در ادامه این گزارش سیر ترتیبی مذاکرات هستهای ایران طی دو روز گذشته، با انضمام مشروح اظهارات وزرای خارجه ایران و آمریکا میآیند.
دور اول رایزنیهای ایران و آمریکا در تازهترین دور مذاکرات هستهای در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان با حضور "سیدعباس عراقچی" و "مجید تخت روانچی" معاونان وزیر خارجه ایران و "وندی شرمن" معاون وزیر خارجه آمریکا ساعت 11 صبح جمعه به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) آغاز شد و دو طرف برای پنجمین بار پس از تمدید هفت ماهه توافق به گفتگو پرداختند.
در این مذاکرات هلگا اشمید معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور دارد. دو طرف مجموعا 7 و نیم ساعت به گفتوگو پرداختند.
عراقچی بعد از این مذاکره 7 و نیم ساعته با بیان اینکه مذاکرات به مراحل جزئی رسیده است، گفت: پس از یک سال مذاکره در همه ابعاد و موضوعات در شرایطی هستیم که باید وارد جزئیات شویم به ویژه اینکه قصد ما این است در توافق نهایی کلیات و جزئیات یک پار چه باشد، به همین خاطر مجبور هستیم که وارد همه جزئیات در همه موضوعات و مراحل شویم.
وی افزود: این شرایط ایجاب میکند که مذاکرات فشرده و به صورت طولانی برگزار شود.
عراقچی ادامه داد: روز یکشنبه هم جلسهای با 1+5 خواهیم داشت که در آن معاونان وزرای خارجه و مدیران سیاسی حضور خواهند یافت.
عضو ارشد تیم هستهای گفت: یکشنبه و دوشنبه هم وزرای خارجه ایران و آمریکا با یکدیگر دیدار میکنند.
عراقچی فضای روز نخست مذاکرات را مثبت و جدی توصیف کرد و گفت: این به معنی این نیست که پیشرفتهای فوق العادهای داشتهایم اما بحثها نزدیک و فشرده دنبال میشود.
معاون وزیر خارجه تاکید کرد: به دنبال نوآوری و تحولات در نحوه و شکل مذاکرات هستیم تا به کارها در مذاکرات سرعت دهد.
مذاکرات معاونین وزیران خارجه ایران و آمریکا تا دیروز (شنبه) ادامه یافت، تا اینکه با پیوستن رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و "محمد جواد ظریف" به مذاکرات، مذاکره برای توافق جدیتر شد.
از سوی دیگر حضور وزیر انرژی آمریکا برای مذاکره با "علی اکبر صالحی" استراتژی غربیها مبنی بر مذاکره برای مذاکره را در هم شکست، و دو طرف در مسیر مذاکره برای حل مسئله و رسیدن به توافق قرار گرفتند.
در جریان این مذاکرات "حسین فریدون" هم همراه ظریف به ژنو رفت، تا به گفته وزارت خارجه کشورمان به منظور مشورت و هماهنگی دیپلمتهای هستهای کشورمان را هماهنگ سازد.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان ساعت 14 به وقت ژنو (16:30 به وقت تهران) به همراه سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی بر سر میز مذاکره با وزیر انرژی آمریکا و معاونان وزیر امور خارجه این کشور قرار گرفتند.
مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا در ژنو با حضور دکتر "صالحی" و "ارنست مونیز" وزیر انرژی آمریکا که از ساعت 16.30 به وقت تهران در جریان بود پس از 5 ساعت به پایان رسید.
بعد از مذاکرات صالحی، "کری" با شتابزدگی اعلام کرد: اگر ایران شرایط را نپذیرد آمریکا حاضر به ترک مذاکرات اتمی است. اگرچه ظاهر سخن "کری" ترک مذاکرات نوشته میشود، اما به واقع فرار از مذاکرات خوانده میشود.
این موضع گیری "کری" که پس از گفتگوی دیروز "صالحی" با وزیر انرژی آمریکا انجام شده، میتواند، بیانگر مذاکرهای موفق بین "صالحی" و "ارنست مونیز" بوده باشد، که رئیس سازمان انرژی اتمی ایران توانسته با مستندات و زبانی مشترک وزیر انرژی آمریکا رانسبت به فعالیت صلحآمیز هستهای ایران متقاعد سازد و آنان راهی جز زیر میز بازی زدن را یافت نکردند.
ظریف که در ژنو به سر میبرد، بعد از این گفتگوها با اشاره به این موضوع که در دیدارهای دوجانبه ایران و آمریکا در سطح معاونین صحبت های خوبی صورت گرفته است اعلام کرد: روی موضوعات توافق خاصی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به حضور "علی اکبر صالحی" در مذاکرات تصریح کرد: ما به مراحلی رسیدیم که نیاز است، فردی با اشراف کامل به موضوعات هستهای ایران در سطح آقای صالحی این کار را انجام دهد.
این گفته وزیر خارجه کشورمان حاکی از وارد شدن طرفین به جزئیات دارد.
ظریف با اشاره به این موضوع که تا زمانی که به توافق کامل نرسیم هیچ توافقی صورت نگرفته است تاکید کرد: توافقی که ناقص و مبهم باشد مورد پذیرش ما نیست.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در مورد حضور حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور در مذاکرات گفت: در گذشته نیز از حضور وی برای هماهنگی با ریاست جمهوری و مقامات کشوری استفاده شده است و در حال حاضر نیز به صورت ویژه نیازمند این هماهنگی هستیم.
همچنین، قرار است "محمدجواد ظریف" و "جان کری" وزرای خارجه ایران و آمریکا طی روزهای یکشنبه و دوشنبه سوم و چهارم اسفند ماه در شهر ژنو دیدار و گفتگو کنند.
شایان ذکر است در حال حاضر رایزنیهای داخلی در جریان است.
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]