واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محقق ایرانی: شبکه های اجتماعی در تولید و تبادلات علمی باید مورد استفاده قرار گیرد آنکارا - ایرنا - حسین رحمانی یوشانلویی دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه گرنوبل فرانسه تاکید کرد: شبکه های اجتماعی را می توان در تولید و تبادلات علمی مورد استفاده قرار داد.
وی روز یکشنبه در حاشیه پنجمین نشست بین المللی علمی دانشجویان ایرانی در آنکارا در گفتگو با ایرنا گفت: در عصر حاضر اینترنت با از بین بردن مرزها به عنوان یک بستر مناسب و همچنین شبکه های اجتماعی به عنوان یک ابزار، می توانند بیش از این در خدمت محققان جهت مبادلات، تسهیم و خلق دانش قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته یک دانش در یک منطقه محدود جغرافیایی با هزینه ای گزاف می توانست تولید و مورد بهره برداری قرار بگیرد و بعد در سطح جهان با سرعت کم انتقال و مورد استفاده قرار گیرد، افزود: در عصر ارتباطات دانشهایی جدید با سرعت انتقال بالا و رشد سریع از طریق ترکیب دانشها در اقصی نقاط جهان خلق می شود و این مساله می تواند یک درآمدزایی عظیم را نیز به دنبال داشته باشد.
رحمانی یوشانلوئی گفت: اکنون عصر اطلاعات و دانش است و ما بجای فروش منابع طبیعی خود، دانش و خدمات برخاسته از اذهان افراد را که اتمام ناپذیر است را می توانیم مورد بازاریابی قرار دهیم و این یک ثروت بی نهایت و یک مزیت رقابتی در جهان می تواند ایجاد کند.
وی افزود: هر چیزی که به عنوان فناوری ارایه می شود، یک فرآیندی را برای تبدیل به فناوری قابل استفاده و پذیرش باید طی کند، مساله استفاده از شبکه های اجتماعی نیز به عنوان یک ابزار شبکه سازی در تولید دانش باید چنین فرآیندی را طی کند.
وی اضافه کرد: در مرحله نخست این ابزار باید از سوی سازمان ها مورد پذیرش قرار گیرد . یعنی در مرحله ای افراد در سازمانها باید این نکته که فناوری یاد شده، مورد استفاده ساده و مفید دارد و می تواند کمک به افزایش دانش آفزایی و تولید علم کند را قبول کنند.
وی افزود: شبکه سازی سازمانی به مثابه شبکه سازی افراد نیز می تواند شکل بگیرد تا به جای اینکه یک دانش دو بار یا چندین بار در نقاط مختلف تولید شود، در یک نقطه تولید ولی در چندین نقطه از شبکه مورد استفاده قرار گیرد. به موازات این، چگونگی استفاده بیشتر، هدفمندتر، کارآتر و اثربخش تر مدل شبکه سازی سازمانی نیز باید از سوی افراد فرا گرفته شده و مورد پذیرش قرار گیرد .
رحمانی یوشانلوئی گفت: با ایجاد برخی شبکه های اجتماعی یا سازمانی برای متخصصین هر فن و رشته ای می توانیم زوایای مختلف را از ابعاد گوناگون بررسی و دانش جدید خلق و ارزش افزوده ای برای آن دانش فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان های تحقیقاتی بسیار بزرگی در سالهای گذشته نتیجه برخی تحقیقات خود را که میلیاردها دلار هزینه برای انجام آن صرف کرده اند با استفاده از شبکه اینترنت در اختیار افکار علمی جهان قرار دادند، گفت: این مساله در آغاز موجب تعجب فراوان شد، ولی پس از آن مشاهده شد، همان سازمان های تحقیقاتی از طریق ارایه نتایج تحقیق اولیه خویش یک ایده سازی اولیه ای در مورد طرح بزرگی را پایه ریزی کرده اند که توانسته اند از طریق شبکه سازی از خبرگان مختلف دنیا آن را بپرورانند و با هزینه بسیار کم و نیروی انسانی و فکری کمتر از جانب سازمان های خود آن طرح را تکمیل و نهایی نمایند و از این مساله بهره ببرند .
رحمانی یوشانلوئی افزود: در عصر کنونی ما با فرهنگ سازی عمومی و در سطح کلان سرمایه گذاری و حمایت از ابزارهای ارزان و مفید شبکه های اجتماعی می توانیم اقدام به شبکه سازی سازمانی و خبرگان جهت کسب، تولید و خلق دانش در کشور خود کنیم.
حسین رحمانی یوشانلوئی دانشجوی بورسیه دکتری مدیریت دانشگاه گرنوبل فرانسه است. وی دارای تالیفات مختلف در زمینه مدیریت دانش و مدیریت بازاریابی است و در بیش از 40 کنفرانس معتبر علمی در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی مقالات پژوهشی را ارایه کرده و تاکنون در طرح های تحقیقاتی با دانشگاه تهران و برخی سازمانهای دولتی همکاری کرده است.
خاورم**2012**1651
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]