واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق:
مشابهسازی منطقهای آیینها از آسیبهای صنعت گردشگری است
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق، کپیبرداری و مشابهسازی منطقهای آیینها و مراسم را یکی از آسیبهای توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد.
![خبرگزاری فارس: مشابهسازی منطقهای آیینها از آسیبهای صنعت گردشگری است خبرگزاری فارس: مشابهسازی منطقهای آیینها از آسیبهای صنعت گردشگری است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/02/16/13920216000165_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محسن عامری صبح امروز در کارگاه آموزشی راهنمایان گردشگری نوشآباد اظهار کرد: جغرافیای کویر دارای جاذبههای فرهنگی خاص خود است، ولی به سیاحتهای شبانه و زیبایی شبهای کویر توجهی نشده و همیشه کویر با گرما و سختی و خشکی معرفی شده است. وی اضافه کرد: در طول تاریخ هرجا زندگی بوده، ادبیات تمدن نیز جاری بوده است، اما این تصویرهای متفاوت است که باید شناخته شده و معرفی شود. به گفته وی، اخلاق بومی به عنوان عنصر اساسی برای جذب گردشگر باید در رفتار شهروندان نمود و بروز پیدا کند، همانطور که در شمال کشور بیشتر از آنکه آب و هوا موجب جلب مسافر شود، اخلاق و برخورد مردم عامل توجه شده است. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جذب مخاطب به بافت منطقه عنصر مهمی است که از طریق تبلیغات امکانپذیر است که بخشی از آن توسط رسانه و بخش دیگر آن در تعامل با محیط میسر میشود که میتواند در انتخاب یک شعار یا یک تصویر درست ظاهر شود. وی تصریح کرد: تهیه یک فیلم مستند یا یک ادبیات داستانی میتواند برای توسعه گردشگری برگرفته از فرهنگ بومی یک منطقه اثربخش باشد و همچنین شاخصهای اخلاق، خلق و خوی شهروندان، نگرشها و ذهنیت افراد منطقه نیز عامل جذب گردشگر قلمداد میشود. عامری تأکید کرد: گردشگران خارجی که به ایران سفر میکنند به دنبال یک تفریح عقلی هستند و نباید آن را یک تفریح سطحی پنداشت، آنها میخواهند نسبت به تمدن یک جامعه کهن آگاهی پیدا کنند. به گفته وی، کپیبرداری و مشابهسازی منطقهای آیینها و مراسم، یکی از آسیبهای توسعه صنعت گردشگری است که در معرفی آثار هر منطقه باید تفاوتها را در تعامل با جغرافیای اطراف شناخت و بر آنها تأکید کرد. عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق تأکید کرد: برای جلب گردشگر باید ظرفیت مردم را توسعه داد تا پذیرای مسافران به عنوان میهمان باشند و رفتار راهنمایان گردشگری نیز باید متناسب با کلمه راهنما و معرف توسعه اجتماعی باشد. عامری افزود: کسب مشروعیت بر اساس پافشاری یکی دیگر از معضلات در توسعه گردشگری است و به جای آن باید حرف گردشگران را شنید، انتظارات آنها را شناخت و برای برآورده کردن آن برنامهریزی کرد. وی گفت: منطقه کاشان یک جغرافیای سراسر جاذبههای گردشگری است، اما همه باید به یک صدایی برسند تا به شکوفایی دست یابند که اینچنین نیست. عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق بیان کرد: مسیر برنامهریزی باید آرمانسازی، آموزش و ظرفیتسازی شود. جشنها و همایشهای متعددی که در هند عامل جذب گردشگر است به واسطه آن است که بر اساس ویژگیهای رفتاری انسان بنا شده است. عامری افزود: عوامل فرهنگی و مذهبی از دیگر عوامل تعیینکننده توسعه صنعت گردشگری است که در مراسم محرم نوشآباد به روشنی دیده میشود که به دلیل بومی بودن آن میتواند با اطلاعرسانی گسترده توسعه پیدا کند. کارگاه آموزش راهنمایان گردشگری در مجتمع آموزشی بصیر نوشآباد با حضور 70 نفر از فعالان حوزه گردشگری برگزار شد. آثار تاریخی و فرهنگی نوشآباد به ویژه مجموعه باستانی شهر زیرزمینی، به عنوان بزرگترین معماری دستکن جهان که در عمق 12 متری زیرزمین و با سه طبقه در شهر تاریخی نوشآباد کشف شد و یکی از مقاصد گردشگران داخلی و خارجی به ویژه در تعطیلات نوروزی است. انتهای پیام/2406/ب۳۰
93/12/03 - 09:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]