واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمک های مالی اعراب به مدارس دینی پاکستان زیر ذره بین رسانه ها و افکار عمومی اسلام آباد - ایرنا - منابع رسمی پاکستان اعلام کرده اند که صدها مدرسه دینی در ایالت بلوچستان این کشور، از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس کمک های مالی دریافت می کنند.
روزنامه انگلیسی زبان "نیشن" روز گذشته به نقل از یک مقام رسمی پاکستان بدون اشاره به نام وی نوشت: اسناد و اطلاعات کافی وجود دارد که صدها مدرسه دینی در ایالت بلوچستان از محل منابع مالی خارجی تغذیه می شوند. فهرست این مدرسه ها در اختیار دستگاه های ذیربط قرار گرفته است و ضمن کنترل شماره حساب این مدارس، واریز کنندگان پول به این حساب ها شناسایی می شوند.
همچنین روزنامه انگلیسی زبان "داون" در شماره روز شنبه (امروز) خود نوشت: اگرچه پاکستان و برخی کشورهای عرب منطقه به ویژه عربستان سعودی همواره از روابط خوبی برخوردار بوده اند، اما افزایش موج افراط گرایی و تروریسم در پاکستان و نقش غیرقابل انکار برخی مدارس دینی این کشور در ترویج افراط گرایی، باعث شده است که افکار عمومی، رسانه ها و حتی مقامات دولتی پاکستان اخیرا با نگاه تردید و بدبینانه به کمک های مالی ریاض برخی دیگر از اعراب منطقه به مدارس دینی پاکستان نگاه کنند.
گزارش ها حاکی است که بیشترین میزان کمک های مالی از مدارس دینی در پاکستان به ویژه در ایالت بلوچستان، از سوی عربستان سعودی و بحرین انجام می شود.
روزهای گذشته نیز مسوولان ایالت پنجاب پاکستان اذعان کردند که بیش از یک هزار مدرسه دینی در این ایالت کمک های مالی خارجی دریافت می کنند.
"اکبر خان دورانی" وزیر امور داخلی ایالت بلوچستان نیز اعلام کرده است که بیش از سه هزار مدرسه از مجموع پنج هزار و 441 مدرسه دینی در در این ایالت در جایی به ثبت نرسیده اند ضمن اینکه بیش از پنج هزار نفر از حدود 130 هزار دانشجویی که در این مدارس مشغول تحصیل هستند، از اتباع خارجی به ویژه اتباع افغانستان هستند.
بعد از حمله تروریستی روز 25 آذر ماه سال جاری به مدرسه پیشاور که موجب کشته شدن بیش از 130 دانش آموز شد، دولت پاکستان طرح جدیدی را در زمینه مبارزه با تروریسم با عنوان "طرح اقدام ملی علیه تروریسم" آغاز کرد و یکی از اهداف این طرح، کنترل فعالیت های مدارس دینی و محدود کردن کمک های مالی خارجی به این مدارس تعریف شده است.
بسیاری از مردم و مسوولان پاکستان معتقدند تعداد زیادی از مدارس دینی این کشور در جهت ترویج افراط گرایی فعالیت می کنند و این روند می تواند به تشدید پدیده تروریسم در این کشور کمک کند.
یک ماه پیش "ریاض حسین پیرزاده" وزیر هماهنگی میان ایالت های پاکستان در اظهاراتی تند و صریح علیه عربستان سعودی، حکومت این کشور را عامل بی ثباتی و بسیاری از مشکلات جهان اسلام از جمله پاکستان دانست و گفت: عربستان از طریق خرج کردن پول های کلان، ایدئولوژی مورد نظر خورد را در میان برخی کشورهای اسلامی از جمله پاکستان ترویج می دهد.
وی تاکید کرد: دیگر زمان آن رسیده است تا مانع از تا ورود پول های عربستان به پاکستان شویم.
برخی نمایندگان مجلس و سیاستمداران پاکستانی معتقدند عربستان سعودی بخش عمده ای از نیازهای مالی برخی مدرسه های دینی در پاکستان را تامین می کند و معمولا در چنین مدارسی، افکار و عقایدی به دانش آموزان تدریس می شود که می تواند موجب سوق دادن ذهن و فکر آنان به سمت افراط گرایی و در نهایت تروریسم شود.
عربستان سعودی در واکنشی دیرهنگام به اظهارات این وزیر کابینه پاکستان و سه هفته بعد از اظهارات وی، اتهامات مربوط به کمک ها مالی ریاض را به مدارس دینی پاکستان برای گسترش افراطی گری رد کرد.
سفارت عربستان در اسلام آباد با رد اتهامات کمک مالی به مدارس پاکستان برای گسترش افراطی گری در این کشور گفت که برخی از عناصر، با استفاده از رسانه ها شایعاتی را علیه عربستان ترویج می دهند.
سفارت عربستان سعودی در اسلام آباد با صدور بیانیه ای اعلام کرد که زمانی که مدرسه، مسجد یا سازمان خدمات رسان از دولت عربستان در خواست کمک مالی می کند، این موضوع برای تایید به وزارت امور خارجه پاکستان ارجاع می شود تا واجدالشرایط بودن این نهادها برای دریافت کمک مالی مورد تایید قرار گیرد. بنابراین پس از تایید وزارت امور خارجه پاکستان، به درخواست کنندگان کمک مالی می شود.
سفارت عربستان مدعی شد: ریاض برای نابودی با تروریسم، با پاکستان همکاری می کند.
وزارت امور خارجه پاکستان نیز ادعای عربستان سعودی را مبنی بر اینکه کمک های مالی ریاض به برخی افراد و نهادهای خصوصی پاکستان با هماهنگی دولت اسلام آباد انجام می شود، رد کرد.
آساق*1*272**1723
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]