واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تلاش برخی طرف ها برای به شکست کشاندن انقلاب یمن تهران-ایرنا- پایگاه خبری الوقت در مقاله ای با اشاره به تحولات اخیر یمن، نوشت: برخی تلاش می کنند با بحران سازی انقلاب یمن را به سوی شکست سوق دهند.
![تلاش برخی طرف ها برای به شکست کشاندن انقلاب یمن](http://img7.irna.ir/1393/13931202/81514875/81514875-6290006.jpg)
به گزارش این پایگاه خبری، در روزهای اخیر به وضوح شاهد بودیم که پس از به ثمر رسیدن مرحله ابتدایی انقلاب مردم یمن که با کنار زدن رییس جمهور و انحلال پارلمان و تشکیل شورای ریاست جمهوری و امنیتی رقم خورد؛ طرف هایی که از پدیداری این تحولات به شدت احساس نگرانی می کردند دست به مجموعه اقداماتی زدند تا شاید بتوانند جلوی سیر سریع
تحولات را گرفته و آن را به عقب برگردانند .
**بحران سفارتخانه ها
الوقت می نویسد: اولین تلاش جریان ضدانقلاب برای توقف انقلاب مردم یمن ایجاد بحران سفارتخانه ها بود. در این جهت برخی از دولت های اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس با احضار سفرای خود در صنعا، اقدام به تعطیلی سفارت های خود در یمن کردند و با انتشار اطلاعیه هایی این اقدام را در واکنش به تحرکات جنبش مردمی انصارالله و نبود امنیت در صنعا اعلام کردند. این در حالی است که عربستان سعودی در اوایل شهریور سفارت خود را در صنعا تعطیل نمود.
این پایگاه خبری ادامه داد: واکنش جنبش انصارالله در قبال این حرکت، توصیه به دولت های مذکور برای درک و پذیرش انقلاب مردم بود . انصارالله همچنین اذعان کرد که این اقدامات تأثیری در اراده مردم و مسیر تحولات نخواهد داشت . نکته حائز اهمیت در این رابطه اقدام جالب توجه نیروهای انقلابی در خلع سلاح نمودن تفنگداران آمریکایی مستقر در سفارت آمریکا بود. این نیروها اعلام کردند سفارت آمریکا لانه جاسوسی است.
**بیانیه شورای همکاری خلیج فارس
الوقت درباره واکنش شواری همکاری خلیج فارس می نویسد: تلاش بعدی که توسط جریان ضد انقلاب صورت گرفت؛ اقدام شورای همکاری خلیج فارس در صدور بیانیه ای علیه انقلاب مردم یمن و اقدامات جنبش انصارالله بود. این شورا با صدور این بیانیه از شورای امنیت سازمان
ملل خواست که هر چه سریع تر برای جلوگیری از آن چه که کودتا می نامید اقدام کند و حتی خواستار قرارگرفتن پرونده یمن ذیل فصل ٧ منشور ملل متحد و انجام اقدام نظامی ضد این تحرکات و جنبش انصارالله شد. این اقدام شورای همکاری خلیج فارس که با محوریت عربستان
سعودی صورت می گیرد دارای این پیام است که آن ها دیگر نمی توانند سیر وقایع در یمن را تحمل کنند و در جهت مقابله با آن هر اقدامی را انجام می دهند.
**تنظیم قطعنامه در شورای امنیت
به گزارش الوقت، آخرین اقدام برای کنترل و مهار انقلاب مردم یمن، تنظیم و ارایه پیش نویس قطعنامه ای به شورای امنیت توسط انگلیس و اردن بود.این کشورها در این قطعنامه خواستار برخورد جدی با جنبش مردمی انصارالله و محکومیت اقدامات این جنبش از سوی شورای امنیت بودند. البته تلاش آن ها که با حمایت کشورهای عربی و آمریکا همراه بود؛ با مخالفت جدی روسیه به عنوان عضو اصلی شورای امنیت روبرو شد؛ ولی در نهایت 2روز بعد قطعنامه ای با رأی ١٥ عضو شورای امنیت به تصویب رسید که بر اساس آن از جنبش انصارالله خواسته شد که به روند گفت و گوها با نظارت سازمان ملل بازگردد و هر چه سریع تر شرایط را برای برگزاری همه پرسی و انتخابات آماده کند. همچنین از انصارالله خواسته شده که ادارات و وزارتخانه های دولتی را تخلیه کند و در نهایت به حصر خانگی رییس جمهوری و اعضای کابینه پایان دهد .
الوقت نوشت: قطعنامه یاد شده جنبه الزام آور ندارد و بر خلاف خواست شورای همکاری خلیج فارس نه تنها ذیل فصل هفتم منشور ملل و بحث اقدام نظامی صادر نشده بلکه در عمل تنها به محکومیت اقدامات جنبش انصارالله پرداخته است. در واکنش به این قطعنامه نیز جنبش انصارالله با محکوم کردن آن، موارد مطرح شده در آن را اتهاماتی بی اساس دانست که بر اساس اطلاعات نادرست صادر شده است. انصارالله به شدت اتهام حصر رییس جمهوری را رد کرد و بیان کرد وی در حال حاضر به طور آزادانه رفت و آمد می کند و با بسیاری از جمله نمایندگان سازمان ملل دیدار و گفت و گو می کند. انصارالله همچنین اعلام کرد که چندان اعتنایی به این محکومیت ها نمی کند و راه انقلاب را با جدیت ادامه می دهد.
در ادامه این مقاله آمده است: البته نکته حائز اهمیت در رابطه با شورای امنیت این است که روسیه به صراحت اعلام کرده که با هرگونه تلاش برای صدور قطعنامه در جهت اقدام نظامی و اقدامات شبیه به آن مخالف است و در نهایت آن را وتو خواهد کرد.
الوقت نوشت: با توجه به مجموعه اقدامات پیدا و پنهانی که در این بازه زمانی صورت گرفته است می توان دریافت که طرف های خارجی عزم جدی دارند تا به هر شکلی جلوی سیر تحولات یمن را گرفته و انقلاب را به شکست بکشانند. در این جهت نیز ظاهرا بنا ندارند از هیچ اقدامی فروگذار کنند. براین اساس به نظر می رسد، دولت های غربی و عربی در روزهای آتی به احتمال زیاد دست به تحریم های سیاسی و اقتصادی بر ضد انقلاب و رهبران آن خواهند بزنند تا شاید بتوانند جلوی حرکت مردم را لااقل در درازمدت بگیرند. هرچند که احتمال انجام اقدام نظامی در یمن توسط طرف های خارجی با عنایت به تجربه های گذشته بسیار بعید است.
الوقت در پایان نوشت: در نهایت روزهای آتی صحنه تقابل اراده مردم و رهبران انقلاب با جریان ضدانقلاب است و میزان عزم و اراده هر طرف مشخص کننده پیروز این کارزار است . اما آن چه که نمی توان از نظر دور داشت این نکته حائز اهمیت است که مردم یمن در مقایسه با 4 سال پیش بسیار مصمم تر هستند و اراده جدی برای تحقق خواسته های خود و ایجاد تغییر دارند .
خاورم**9329**1010
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]