واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: درباره میراث معنوی سید صادق طباطبایی/ نصیحت امام موسی صدر به او چه بود؟
خاطرات سیاسی اجتماعی صادق طباطبایی که در 5 جلد تدوین شده و تا کنون سه جلد آن «جنبش دانشجویی ایران، «لبنان، امام صدر و انقلاب فلسطین» و «شکلگیری انقلاب اسلامی ایران» توسط نشر عروج منتشر شده شاید بهترین میراث معنوی او باشد.
به گزارش نامه نیوز سه جلد خاطرات سیاسی - اجتماعی صادق طباطبایی، دربرگیرنده بیش از 400 عکس شخصی و خانوادگی، تصاویر منتشر نشده از امام خمینی(ره)، مرحوم حاج احمد خمینی و تظاهرات دانشجویان مقیم خارج از کشور ضد رژیم پهلوی است. جلد چهارم این خاطرات نیز از رفراندوم سال 1358 شروع و تا آغاز جنگ تحمیلی ادامه دارد و در جلد پنجم نیز که جنگ تحمیلی را دربرمیگیرد او تا سال 1368 و رحلت امامخمینی(ره) پیش میرود.
1600 صفحه خاطرات سه جلدی خواهرزاده امام موسی صدر، در سالهای اخیر همواره با استقبال مردم و اهالی فرهنگ و سیاست روبرو بود و بارها محل استناد محققان قرار گرفت و گاهی نیز محل بحث و جنجال نیز شده بود.
جلد اول این مجموعه با عنوان «جنبش دانشجویی ایران» و با محوریت زندگینامه و جایگاه خانوادگی صادق طباطبایی در حوزه دین، اجتماع و سیاست، سیر تحصیلات او در آلمان، جنبش سیاسی اجتماعی انجمنهای اسلامی دانشجویان فارسی زبان در خارج از کشور و نقش مرحوم سید احمد خمینی در شکل گیری انقلاب اسلامی تدوین شده است. این کتاب در شش فصل با عناوین سابقه خانوادگی و تحصیلات، فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و دانشجویی، کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی، بعد از 15 خرداد در ایران، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا و نقش فراموش شده، تنظیم شده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
«در یکی از سفرها که خدمت امام رسیدم و شرح فعالیتهای انجمنهای اسلامی دانشجویان را دادم، گفتم ما شدیداً در مضیقه مالی قرار داریم و هزینههای ما خیلی زیاد است و بیشتر مخارج ما مربوط به چاپ کتاب و جزوه میشود امام گفتند که من تامین میکنم. در این زمینه با آقای دعایی صحبت کردم و از طریق بیروت پول برای ما حواله شد و با مساعدت امام توانستیم چاپخانهای تهیه کنیم.»
بنابراین گزارش، دومین جلد از این مجموعه با عنوان «لبنان، امام صدر و انقلاب فلسطین»، در چهار فصل با عناوین سفر به لبنان، در لبنان، گفتوگو و نامههای دکتر چمران و اسناد و مدارک، تدوین شده است. این کتاب، دربرگیرنده خاطرات صادق طباطبایی از لبنان و امام موسی صدر، دکتر مصطفی چمران، انقلاب فلسطین و رابطه آن ها با امامخمینی(ره) و انقلاب سال 1357 است. در این کتاب، اسناد به جای مانده از ساواک درباره امام موسیصدر و رابطه او با امام خمینی(ره) و فعالیتهای انقلابی وی در لبنان منعکس شده است.
در آغاز این کتاب کتاب، مطلبی با عنوان "سفارش ماندگار" منتشر شده که شامل نصایح امام موسی صدر به صادق طباطبایی، هنگام عزیمتش به آلمان برای ادامه تحصیل است.
در بخشی از این مطلب میخوانیم: «درس باید خواند؛ مرد اجتماع باید بود؛ در عین حال مرد دیندار هم میتوان بود! همه این ها با هم جمع میشوند. بلکه همه اینها یک راه است. آرامشی که در نتیجه نماز و رضایتی که در نتیجه روزه برای انسان حاصل میآید، نه تنها زحمت مختصری که در راه به پا داشتن این عبادات میکشد جبران میکند، بلکه آرامش، آسایش و نوری در قلب انسان پدید میآورد که توفیق وی را در هدفهای تحصیلی نیز تامین میکند.»
همچنین زنده یاد صادق طباطبایی، در جلد سوم خاطرات خود با نام «شکلگیری انقلاب اسلامی ایران» به بازگویی وقایع مربوط به روزهای آغازین پیروزی انقلاب و رفراندوم جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 پرداخته است. این کتاب، در دو فصل و با عناوین قلب ایران در قلب اروپا(امام در پاریس) و از پرواز انقلاب تا استقرار جمهوری اسلامی تنظیم شده است.
در بخش هایی از این مجلد نیز می خوانیم:
«هنگامی که رادیو تهران، خبر خروج شاه را پخش کرد، جشنهای عمومی در سرتاسر تهران دامن گسترد. گروههای انقلابی بدون مانع از طرف نیروهای امنیتی و ارتش به خیابانها ریختند. مردم از رانندگان دعوت میکردند تا چراغ اتومبیلها را برای شرکت در شادی روشن کنند. [حتی]مینیبوسهای سفارت آمریکا که کارکنان سفارت را به خانه میبردند، قبلاً با عکسهای امام خمینی(ره) مجهز شده بودند.»
*
«به امام گفتم حالا که دنیا شما و رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما جمهوری اسلامی را به عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید هم مردم و هم دنیا انرا به رسمیت خواهند پذیرفت. ایشان در جواب فرمودند: شما الان نمی فهمید پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوء استفاده از احساسات مردم نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند، نه حتما باید رای گیری شود و تعداد موافق و مخالف دقیقا معلوم شود.»
منبع: خبرآنلاین
۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]