واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قمار صدها میلیارد دلاری اوباما بر روی تسلیحات اتمی تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -شنبه- در یادداشتی با عنوان «قمار صدها میلیارد دلاری اوباما بر روی تسلیحات اتمی» نوشته است: چرا رئیس جمهوری آمریکا بازنگری چندین میلیارد دلاری در زرادخانه های اتمی را که خطرناک و گران است و به نظر نمی رسد که آمریکا را امن تر کند، پیشنهاد داده است؟
سایت «دیفنس وان» در گزارشی نوشت: «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا در نظر داشت تا پیشنهاد کاهش بودجه برای بسیاری از برنامه های فدرال را در بودجه 2016 خود که به کنگره ارسال کرد، مطرح کند اما این اقدام شامل تسلیحات اتمی نمی شود. بلکه بر عکس، دولت اوباما قصد دارد که وارد برنامه گسترش تسلیحات اتمی شود. این اشتباه هزینه بر و جدی است و برنامه ای است که مشارکت محدود تسلیحات اتمی برای امنیت آمریکا را نقض می کند.
طرح پرهزینه دولت آمریکا برای بازسازی مجموع زرادخانه هسته ای آمریکا از جمله شامل کلاهک ها، موشک ها، هواپیماها و زیر دریایی های حامل آنها می شود. بر اساس برآورد دفتر بودجه کنگره، طرح های مذکور طی 10 سال آتی 348 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. هیات دفاع ملی که از سوی کنگره منصوب می شود، اعلام کرده است که هزینه تدابیر دولت آمریکا برای تسلیحات اتمی طی 30 سال می تواند بیش از یک تریلیون دلار شود.
مالیات دهندگان آمریکایی در ازای آن چه چیزی دریافت می کنند؟ هیچ چیز! تسلیحات اتمی هیچ کمک برای مقابله با تهدیدات واقعی یا مقابله با داعش در عراق و سوریه انجام نمی دهند و برای مقابله با تهدید حمله سایبری نیز سودمند نیستند.
حال با در نظر گرفتن رویکرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، حقیقت این است که نیروی هسته ای آمریکا حتی نتوانست جلوی ارتش روسیه را برای مداخله در اوکراین بگیرد. افزایش هزینه ها بر روی تسلیحات اتمی نیز نمی تواند آنها را عقب براند. نیروهای متعارف مذکور که آمریکا و متحدانش در اختیار دارند، بیش از حد برای واکنش به هرگونه تجاوز روسیه کافی است و این در صورتی است که سیاستگذاران برای استفاده از آنها به اتفاق نظر برسند.
هدف این نیست که بگوییم تسلیحات هسته ای آمریکا هیچ نقشی ایفا نمی کنند. مسئولیت آنها مقابله با حمله هسته ای علیه آمریکا یا متحدان آن است. ایالات متحده امروز حدود 2000 سلاح هسته ای مستقر شده و بیشتر از آن را به صورت ذخیره در اختیار دارد. توافق جدید استارت با روسیه، کلاهک های دوربرد دو کشور را تا سال 2018 به 1550 عدد کاهش می دهد. تاکنون ارتش آمریکا به این نتیجه رسیده است که آمریکا به بیش از 1000 کلاهک از این نوع نیاز ندارد.
در حقیقت، ایالات متحده می تواند بازدارندگی کامل خود را حفظ کند، بدون اینکه نیازی به صرف هزینه های اضافی داشته باشد. هیچکدام از تهدیدات کنونی یا تهدیدات ممکن در آینده مستلزم آن نیست که آمریکا بیش از چند صد کلاهک در اختیار داشته باشد. دولت اوباما در گام اول این مسیر باید مجموع زرادخانه اتمی خود را به 1000 سلاح کاهش دهد که شامل تسلیحات دور برد، کوتاه برد و نیز تسلیحات مستقر شده و ذخیره شده باشد.
کاهش زرادخانه حجیم آمریکا نه تنها باید ذخیره صدها میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان شود، بلکه امنیت آنها را نیز تقویت کند. تسلیحات اتمی تنها تهدید برای حیات ایالات متحده است. با کاهش نقش آنها در امور جهانی، امنیت خودمان را افزایش می دهیم. خصوصا اینکه کاهش ذخایر تسلیحات اتمی آمریکا موجب می شود تا کشورهایی همانند کره شمالی و چین نیز برنامه های اتمی خود را محدود کنند. همانطور که در گذشته دیدیم، کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا موجب می شود که روسیه نیز ذخایر خود را کاهش دهد؛ خصوصا اینکه سقوط بهای جهانی نفت اقتصاد روسیه را دچار بحران کرده است. حتی تصمیم پوتین برای خاتمه برنامه همکاری برای کاهش مواد اتمی روسیه و اظهارات آمریکایی ها مبنی بر اینکه روسیه پیمان نیروهای متوسط را نقض کرده است، رسیدن به چنین نتیجه ای را رد نمی کند.
دولت اوباما قصد دارد تا به جای اینکه کلاهک های کنونی را بازسازی کند، انواع جدیدی از کلاهک را توسعه دهد. بار دیگر تاکید می کنیم که این هزینه ها نه تنها لازم نیست بلکه امنیت ملی آمریکا را تضعیف می کند. ایالات متحده آمریکا می تواند تا هر زمانی که لازم باشد، زرادخانه موثر و معتبری را با هزینه معقول در اختیار داشته باشد.
اما هزینه بودجه بر روی انواع جدید کلاهک ها، تلاش ها برای توقف دستیابی سایر کشورها به چنین تسلیحاتی را تضعیف می کند. به جای اینکه این دارایی امنیت ملی را افزایش دهد، تسلیحات هسته ای اکنون به بزرگترین مسئولیت امنیتی آمریکا تبدیل شده اند.
منبع: اطلاعات
اول**1368**
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]