واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راه آهن جمهوری اسلامی بیشترین سهم را در واگذاری بخش خصوصی دارد زاهدان ایرنا- عضو هیات مدیره و رییس کمیته ترانزیت راه آهن کشور گفت: شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در اجرای اصل 44 قانون اساسی بیشترین سهم را در واگذاری به بخش خصوصی دارد.
به گزارش ایرنا، "محمد غراوی" روز چهارشنبه در ششمین نشست کمیته ترانزیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در زاهدان افزود: راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای خصوصی سازی تاکنون 23 هزار واگن باری و حدود دو هزار واگن مسافربری را به این بخش واگذار کرده است.
وی با بیان اینکه همچنین تعداد 700 دستگاه لوکوموتیو موجود راه آهن جمهوری اسلامی در شرف واگذاری به بخش خصوصی است اظهار داشت: هم اینک راه آهن جمهوری اسلامی برای تمامی مسیرها به ویژه مسیرهای سیر واگن های مسافری، سوبسید قابل توجه ای به بخش خصوصی به خصوص در زمینه لوکوموتیوها واگذار می کند.
وی ادامه داد: این شرکت توجه ویژه ای به بخش خصوصی دارد به گونه ای که اکنون از بخش خصوصی به ویژه برای واگذاری واگن های باری و مسافربری حدود هزار و 200 میلیارد تومان در زمینه حق دسترسی طلبکار است و در این زمینه به آنها فرصت خوبی برای پرداخت بدهی ها داده است.
عضوهیات مدیره و رییس کمیته ترانزیت راه آهن کشور گفت: این شرکت نگاه توسعه ای به راه آهن دارد زیرا هیچ کشوری توسعه پیدا نمی کند مگر اینکه شبکه ریلی آن توسعه یابد.
غراوی توسعه شبکه ریلی را توسعه اقتصادی کشور دانست و افزود: شرکت راه آهن در زمینه ترانزیت، صادرات و واردات سیاست عدم افزایش حق دسترسی خود را اعمال کرده است به گونه ای که به دنبال ثابت نگه داشتن حق دسترسی است.
وی ادامه داد: به منظور حمایت از بخش خصوصی در نظر است در هشت سال آینده حق دسترسی این شرکت از 57 درصد به 37 درصد برسد.
وی اظهار داشت: شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در 10 ماه امسال در زمینه واردات حدود 160 درصد، صادرات 28 درصد و در بخش ترانزیت حدود 41 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است که این رشد حاصل همکاری صمیمانه بخش خصوصی و فعالیت شبانه روزی نهادهای وابسته به بخش حمل و نقل ریلی است.
وی ادامه داد: حدود 60 درصد در بخش حمل و نقل بین المللی راه آهن نسبت به مدت مشابه رشد حاصل شده که این رقم قابل توجه است و امیدواریم با توجه به عقب بودن از برنامه این رشد به 70 درصد تا پایان سال افزایش یابد.
وی خاطر نشان کرد: راه آهن جمهوری اسلامی نگاه اقتصادی ندارد بلکه افزایش بخش عملیات از طریق افزایش حمل بار است به گونه ای که سیاست این شرکت جذب بخش های مختلف خصوصی است و در این زمینه در حال بازنگری تعرفه ها است زیرا هم اینک سهم ریلی کشور در جابه جایی حدود 10 درصد است.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان نیز در این نشست میزان سوخت مصرفی در سیستان و بلوچستان را تقریبا پنج میلیارد لیتر ذکر کرد و گفت: این رقم بسیار بالایی است.
"دادخدا اعتصامی" ادامه داد: همه استان های کشور برای سوخت رسانی از مزایای متعددی از جمله خط لوله، پالایشگاه، وسعت کم و یا نزدیک به مبادی تامین بر خوردارند اما سیستان و بلوچستان هیچ یک از این مزایا را ندارد.
وی تصریح کرد: کار سوخت رسانی در سیستان و بلوچستان به دلیل طولانی بودن راهها و وسعت زیاد استان به سختی انجام می شود به گونه ای که در دو دهه گذشته یکی از دغدغه های مهم مردم استان سوخت بوده است.
وی ادامه داد: سوخت یک کالای استراتژیک، حساس و با ارزش در سیستان و بلوچستان است به طوری که علاوه بر تامین بخشی از مخارج زندگی مردم با اجبار تامین کننده سوخت دو کشور افغانستان و پاکستان است.
وی اظهار داشت: دو و نیم میلیارد لیتر سوخت از پنج میلیارد سوخت مصرفی استان صرف نیروگاه ها می شود به طوری که روزانه حدود پنج میلیون لیتر به نیروگاههای استان مواد سوختی تحویل می شود.
وی گفت: سوخت رسانی در سیستان و بلوچستان اصلا قابل قیاس با دیگر استان های کشور نیست زیرا نزدیک ترین مبدا سوخت رسانی استان کرمان در فاصله 700 کیلومتری است.
وی گفت: راه آهن یکی از راهها و وسایل بسیار مهمی در زمینه انتقال موادسوختی به سیستان و بلوچستان است بطوریکه هم اینک ماهیانه حدود 35 میلیون لیتر موادسوختی با این وسیله به استان حمل می شود اما مصرف استان بسیار بالاتر است لذا ما تمایل داریم که این بخش گسترش یابد زیرا علاوه بر کاهش هزینه، کاهش مشکلات سفر جاده ای را در پی دارد.
وی ادامه داد: در مجموع حدود 125 هزار دستگاه نفت کش جاده پیما سوخت مورد نیاز را به سیستان و بلوچستان حمل می کنند که هزینه سالیانه آنها 200 میلیارد تومان هم برای کرایه و هم هزینه مصرف سوخت این نفت کش ها، است.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با تامین 30 درصد سوخت از طریق راه آهن مقداری از هزینه ها کاهش یافته و در این راستا شرکت نفت تمایل دارد برای کاهش هزینه ها و خطرات موجود همکاریهای خود را با راه آهن افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، ششمین نشست کمیته ترانزیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران امروز/ چهارشنبه/ با حضور اعضای هیات مدیره، معاونان عامل، مدیران راه آهن مناطق مرزی، تجار، بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن سیستان و بلوچستان در اداره کل راه آهن جنوب شرق برگزار شد.
در این نشست تجار، بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن سیستان و بلوچستان نیز به بیان مشکلات خود پرداختند که عضو هیات مدیره و رییس کمیته ترانزیت راه آهن کشور برای رفع مشکلات آنان قول هرگونه همکاری را از سوی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی داد.
اداره کل راه آهن جنوب شرق کشور در زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان مستقر است.
خط ریلی کرمان - زاهدان علاوه بر اینکه در انتقال مسافر نقش مهمی دارد، با توجه به اتصال آن به راه آهن پاکستان یکی از مهمترین خطوط ارتباطی کشورهای مختلف جهان از جمله اروپا به آسیا و ... محسوب می شود.
7316 / 6081
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]