واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۵ق.ظ)
ثبت يک رکود تاريخي در گازرساني به نيروگاه هاي برق در سال جاري تمرکز وزير نفت در زمينه توسعه پارس جنوبي باعث شد فاز ١٢ در بهترين زمان و شرايط به بهره برداري برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مدير برنامه ريزي شرکت ملي گاز ايران، در خصوص فعاليت هاي شرکت متبوعش براي بهره برداري از فاز ١٢ پارس جنوبي گفت: شبکه گاز به دليل کمبود توليد در سال هاي گذشته براي تامين سوخت مورد نياز بخش هاي خانگي و تجاري دچار مشکل بود به همين دليل وزير نفت اولويت خود را در توسعه مخزن پارس جنوبي قرار داد.
حسن منتظر تربتي افزود: نظر شخصي من اين است که نشانه گيري و تمرکز وزير نفت براي توسعه فازهاي پارس جنوبي از جمله دلايل به نتيجه رسيدن اين هدفگذاري بود.
وي با بيان اين که به دليل کمبود توليد گاز، نيروگاه ها در زمستان فرآورده مصرف مي کردند، يادآور شد: منابعي که بايد براي توسعه زيرساختهاي صنعت نفت هزينه مي شد صرف تامين فرآورده هاي مايع براي مصرف در نيروگاه ها شد.
وي تصريح کرد: خوشبختانه با همکاري که انجام شد فاز ١٢ به عنوان يکي از شاهکارهاي صنعت نفت به بهره برداري رسيد و بسياري از مشکلات پايداري شبکه گاز برطرف شد.
مدير برنامه ريزي شرکت ملي گاز ايران با اشاره به انتقال تکنولوژي در ساخت اين پروژه، تاکيد کرد: در اين پروژه به شکلي همگرايي، انتقال فرهنگ و تکنولوژي انجام شد و از سوي ديگر بحث بومي سازي دانش فني در بخش توسعه ميدان هاي گازي و ساخت تجهيزات نيز محقق شد.
تربتي تصريح کرد: در بحث انتقال دانش فني و بومي سازي در اين فاز که به قول وزير نفت، «ايراني ترين فاز پارس جنوبي است» اتفاقهاي ويژه اي رخ داد و شرکت هاي داخلي در بخش توسعه ميدان ها و ساخت تجهيزات حضور يافتند.
وي اظهار کرد: فاز ١٢ پارس جنوبي دقيقا در بهترين شرايطي که شرکت ملي گاز ايران و شبکه گاز به آن نياز داشت به بهره برداري رسيد.
به گفته وي، بهره برداري از اين فاز و اقدامهاي ديگري که در مجموع اتفاق افتاد منجر به افزايش ظرفيت توليد ١٠٠ ميليون مترمکعبي گاز کشور شد.
وي با بيان اين که شرکتهاي ملي نفت و گاز ايران در اين پروژه همکاري تنگاتنگي داشتند، گفت: در بخش اتصال اين فاز به خط ششم سراسري و اتصال خط پنجم سراسري به اين فاز براي تامين خوراک، فعاليتهاي ويژه و سريعي از سوي شرکت ملي گاز ايران انجام شد.
تربتي ادامه داد: در بخش راه اندازي و بهره برداري نيز ورود بموقع کارکنان شرکت ملي گاز در کمترين زمان ممکن انجام شد و يکي از پرسنل اين شرکت که مديريت شرکت مجتمع گاز پارس جنوبي را بر عهده داشت به شرکت ملي نفت ايران منتقل شد.
به گفته وي، هماهنگي مجري و بهره بردار از جمله ويژگيهايي بود که اين فاز در زمان مناسب به بهره برداري رسيد.
وي با بيان اينکه از محل افزايش ۲۲ ميليارد متر مکعبي توليد گاز بيش از ۱۵ ميليارد متر مکعب گاز طبيعي بيشتر به نيروگاه هاي برق ارسال شده است و پيش بيني مي شود تا پايان سال جاري در مجموع عرضه گاز به نيروگاه ها از مرز ۵۰ ميليارد متر مکعب عبور کند.
اين مقام مسئول با اشاره به ثبت يک رکود تاريخي در گازرساني به نيروگاه هاي برق در سال جاري اظهار داشت: در مجموع عرضه گاز به نيروگاه ها از ابتداي سال جاري رشدي ۴۰ درصدي را تجربه مي کند که با احتساب هزينه هاي مصرف گازوئيل و نفت کوره در مجموع در سال جاري ۱۰ تا ۱۲ ميليارد دلار صرفه جويي ارزي در گاز رساني به نيرگاه ها را به همراه داشته است.
تربتي با يادآوري اينکه افزايش گازرساني به نيروگاهها و صرفه جوييهاي ارزي حاصل از آن تمامي سرمايه گذاريهاي انجام گرفته در طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبي را در مدت کمتر از يک سال بازگشت داده است بيان کرد: علاوه بر گازرساني به نيروگاهها از ابتداي سال جاري تاکنون ميزان عرضه گاز به صنايع عمده با ثبت رشدي ۱۰ درصدي حدود ۳ ميليارد متر مکعب افزايش يافته است.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]