تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، واعظى از درون او برايش قرار مى دهد كه او را به ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803145719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- الوقت:آیا رویکرد دولت های عربی نسبت به بحران سوریه تغییر کرده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: الوقت:آیا رویکرد دولت های عربی نسبت به بحران سوریه تغییر کرده است؟ تهران- ایرنا- پایگاه خبری "الوقت" در شماره روز سه شنبه خود در گزارشی نوشت: به نظر می رسد رویکرد کشورهای عربی پس از مرگ "ملک عبد الله" پادشاه عربستان، تحولات جدید در مصر و شکست اسلام گرایان در تونس نسبت به بحران سوریه تغییر کرده است.


بر اساس این گزارش، بعد از مرگ "ملک عبدالله" پادشاه عربستان و شکل گیری رهبری جدید در مصر و شکست اسلام گرایان در انتخابات تونس، به نظر می رسد نگاه کشورهای عربی به بحران سوریه تغییر کرده است؛ اما این به معنای موافقت با بقای بشار اسد نخواهد بود.
بر این اساس، در صحنه بین المللی نیز کشورهای اروپایی و ایالات متحده امریکا به عنوان دو بازیگر مهم و تأثیرگذار در جهت گیری راه حل نهایی در سوریه، موضع گیری های سابق خود را در ارتباط با برکناری بشار اسد، تا حدودی تغییر داده اند.
آمریکا در اوت سال ٢٠١١ پنج ماه بعد از آغاز بحران سوریه رییس جمهوری سوریه را قدرتی نامشروع خواند و خواستار برکناری وی شد. اما با اوج گیری فعالیت گروه های تروریستی به سرکردگی داعش طی سال های ٢٠١٣ و ٢٠١٤، اولویت اول آمریکا مبارزه با این گروه ها و نه ساقط کردن بشار اسد شد.
الوقت نوشت:"چاک هگل" وزیر دفاع، "رابرت فورد" سفیر سابق آمریکا در سوریه و "مارتین دمپسی" رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا هدف از حملات هوایی به سوریه را هدف قرار دادن نیروهای داعش و نه حمله به نیروهای دولت سوریه عنوان کرده اند.همچنین دولت سوریه از طریق نماینده خود در سازمان ملل اطمینان یافت که آمریکا نقشه ای برای حمله به نیروهای نظامی دولت متبوع وی در خاک سوریه ندارد و "حیدر العبادی" نخست وزیر عراق میانجی تمام فرآیند عملیات نظامی میان بشار اسد و نیروهای ائتلاف شد.
اما در سیاست جدید آمریکا این به معنای بهبود روابط با نظام دمشق نیست، بلکه تلاشی برای بسیج کردن تمام نیرو ها جهت نابود کردن داعش به حساب می آید و در عین حال کاخ سفید تلاش کرده است مخالفان معتدل اسد را تحت حمایت خود بگیرد و یک برنامه مدت دار آموزش نظامی برای آنها در نظر بگیرد.
بر اساس این گزارش، در آن سو کشورهای اتحادیه اروپا با پدیده «شهروندان داعشی» خود روبه رو شدند که در صفوف داعش در عراق و سوریه می جنگند. نگرانی این دولت ها از بازگشت تعداد زیادی از این افراد به کشورهای خود سبب از سرگیری همکاری های امنیتی با دولت سوریه شد که دو دولت عضو دائم شورای امنیت یعنی فرانسه و بریتانیا پیشاهنگ بقیه بودند.
اما این دولت ها بار ها تاکید کردند که همکاری امنیتی با بشار اسد به معنی بازگشایی سیاسی با دولت وی نخواهد بود. از این رو کشورهای اروپایی به جای سخن از برکناری بشار اسد، اکنون بر راه حل سیاسی با حفظ نهادهای دولتی در سوریه تاکید می کنند. با چنین تغییر رویکرد درسطح بین المللی نسبت به بحران جاری در سوریه، کشورهای عربی بر حسب طبیعت خود اندک تغییراتی در مواضع خود نسبت به آنچه اکنون در سوریه جریان دارد، ایجاد کردند.
**عربستان سعودی
الوقت نوشت: با مرگ "ملک عبدالله" و تغییر رهبری عربستان سعودی، در رویکرد امنیتی این کشور اندک تغیرات شکل گرفته است. شاهزاده "محمد بن نایف" مخالف سرسخت گروه های تروریستی که دو منصب مهم وزارت کشور و ولیعهدی ولیعهد را به عهده دارد، سال گذشته پرونده سوریه را در حوزه فعالیت های خود قرار داد.
این شخص به شدت با سیاست های "بندر بن سلطان" که متهم است سیاست واحدی در سوریه نداشته و موجب رشد گروه های افراطی گردید، مخالف است. علاوه بر این "محمد بن نایف" با سیاست های منطقه ای آمریکا کاملا منطبق است و تلاش می کند اختلافات شکل گرفته میان "بندر بن سلطان" و دولتمردان کاخ سفید را به گذشته بسپارد.
بر اساس این گزارش، از سوی دیگر "سعود الفیصل" وزیر خارجه فعلی که به شدت خواهان برکناری "بشار اسد" بود، در حال حاضر بیمار است و سخن از کناره گیری او می رود. اگر این تغییر حاصل شود آنگاه رهیافت عربستان سعودی درباره سوریه کاملا با رهیافت آمریکا منطبق خواهد بود و بر دو مرحله استوار است: نخست از بین بردن گروهای افراطی در سوریه و دوم یافتن یک راه حل سیاسی جامع برای گذر از بحران این کشور .

**کویت
پایگاه خبری الوقت درباره موضع کویت نیز می نویسد: کویت همراه با سایر کشورهای عربی مخالف اسد در فوریه ٢٠١٢ روابط خود را با دولت دمشق قطع کرد و سفیر سوریه را از خاک خود اخراج کرد و هیات هایی از اپوزسیون سوریه به ویژه نمایندگان ائتلاف ملی سوریه به کویت آمدند. همچنین این کشور پیشاهنگ اقدامات انسانی برای مردم سوریه بود و دو بار در سال های ٢٠١٣ و ٢٠١٤ کنفرانس کمک به پناهندگان سوری را در کشور خود برگزار کرد. اما در اواخر ٢٠١٤ و به دلایل فنی اجازه داد که 3 نفر از دیپلمات های سوری از سفارت خود در کویت دیدن کنند. این سه نفر اکنون کارهای کنسولی برای ارائه خدمات به سوری های مقیم کویت را انجام می دهند، اما روابط دو هنوز کشور به بازگشایی سفارت و بازگرداندن سفیر نرسیده است.
این گزارش می افزاید: کویت دوست دارد نقش میانجی میان سوریه و کشورهای خلیج فارس ایفا کند. یعنی همان نقشی که میان عربستان سعودی، امارات و بحرین از یک سو و برای قطر از سوی دیگر ایفا کرد .

**تونس
الوقت نوشت: تونس در فوریه ٢٠١٢ همراه با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس روابط خود را با دولت سوریه به شکل کامل قطع کرد. این موضعگیری در اوج قدرت یابی اسلام گرایان در این کشور و ریاست جمهوری "منصف مرزوقی فرد" نزدیک به آنها بود. اما در پایان دوره ریاست جمهوری مرزوقی دولت تونس دفتری تحت عنوان «رسیدگی به وضعیت سه هزار تونسی در سوریه» در دمشق ایجاد کرد که به عنوان گامی در جهت بهبود روابط میان دو کشور تلقی شد.
اگرچه این دفتر امور تونسی های جهادی در سوریه را رصد می کند و احتمالا در هماهنگی با کشورهای اروپایی بر سر مسایل امنیتی گام بر می دارد، اما بعد از شکست اسلام گرایان در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و آمدن "قائد سبسی"، احتمال بهبود روابط تونس با دولت سوریه بیش از گذشته شده است .

**مصر
بعد از سقوط "محمد مرسی" در ژوییه٢٠١٣ و آمدن نظامی ها و سپس رییس جمهور شدن "عبدالفتاح سیسی"، به طور کل نگاه مصر به بحران سوریه تغییر کرد. دو ماه قبل از این تغییرات، رییس جمهور اخوان المسلمینی مصر بر ضد "بشار اسد" اعلام جهاد کرده بود. اما اکنون وضع کاملا تغییر کرده است به طوری که بعد از پیروزی سیسی در انتخابات ریاست جمهوری در مه ٢٠١٤، اسد برای وی پیام تبریک فرستاد.
اگرچه دولت مصر با فراهم کردن امکاناتی برای تعدادی از مخالفان رژیم سوریه در خاک خود تلاش می کند به شکلی در فرآیند سیاسی سوریه شرکت کند. در کنار این دولت مصر به شدت با تحرک سیاسی «ائتلاف ملی سوریه» و حامیان آن یعنی قطر و ترکیه مخالفت می کند. در ماه های اخیر تمام تلاش دولت مصر این بود که ساختار جدیدی برای مخالفان
"بشار اسد" متبلور کند که با آنچه تحت عنوان ائتلاف ملی سوریه شناخته می شود، کاملا متفاوت باشد .
بر اساس این گزارش، مصر همچون روسیه خواهان مذاکره میان نظام بشار اسد و مخالفانش بوده ، موضوعی که به شدت اعتراض اعضای ائتلاف ملی سوریه را برانگیخته است. همچنین دولت مصر یک هیات مطبوعاتی به دمشق اعزام کرد و تبلیغات گسترده ای در ارتباط با موضوع «همبستگی با ملت سوریه در برابر تروریسم» به راه انداخت. در این میان "عماد اسد" رییس دانشکده نیروی دریایی لاذقیه به همراه 5 نفر از قاهره دیدن کردند، اما دولت مصر تلاش کرد این سفر را در چارچوب همکاری های علمی و به دعوت دانشکده علوم دریایی مصر نشان دهد. تمام این تحرکات نشان می دهد که دولت مصر مترصد یک فرصت است تا روابط خود را با دمشق بهبود دهد. اما افکار عمومی مصر به طور خاص و جهان عرب به طور عام به این رویکرد کمک نمی کند .

** پادشاهی عمان
پادشاهی عمان تنها کشور خلیج فارس است که هیچ وقت روابط خود را با دمشق قطع نکرد و در مناسبت های مختلف برای "بشار اسد" پیام تبریک می فرستاد. رسانه ها و مطبوعات عمان از همان ابتدا از رویدادهای سوریه به عنوان «بحران» نام بردند و هرگز از اصطلاح
«انقلاب» یا «ارتش آزاد» استفاده نکردند. با پیدایش گروه های جهادی در سوریه، پادشاهی عمان اولین کشوری بود که سخن از ضرورت مبارزه با «تروریسم» به میان آورد. روزنامه الوطن عمان که به دولت این کشور خیلی نزدیک است آنچه در سوریه اتفاق افتاد را «توطئه» برعلیه این کشور خواند و خواهان حل سیاسی شد. عمان به جز با چند شخصیت مستقل، با هیچ مخالف اسد تماس نداشته است و شخصیت های مستقل مورد اعتماد خود را حتی در خلال مذاکرات ژنو فاش نکرد.

**بحرین
الوقت نوشت: بحرین به دلیل حملات سید "حسن نصرالله" دبیرکل حزب الله لبنان به نظام سیاسی بحرین، آل خلیفه به شدت بر ضد نظام اسد عمل می کند. اما رویکرد مستقلی از سایر کشورهای عضو همکاری خلیج فارس نخواهد داشت و به محض تبلور یک راه حل جمعی در این کشور ها، بحرین آن را تایید خواهد کرد .

**قطر
الوقت درباره رویکرد قطر نسبت به سوریه نیز می نویسد: دولت قطر معتقد است تا فشاری بر "بشار اسد" وارد نشود، تمایلی به قبول راه حل سیاسی از سوی حاکم دمشق شکل نخواهد گرفت. از این رو به کمک های خود به مخالفان ادامه خواهد اما راه حل سیاسی که منافع مردم سوریه را تامین کند، خواهد پذیرفت.
کشورهایی چون عراق، لبنان، الجزایر و سودان هیچ وقت با دولت اسد مخالفت نکردند و تا آنجا که در توان آنها بود چه در داخل اتحادیه عرب و چه در محافل بین المللی جانب وی را گرفتند .
خاورم**9329**1010



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن