تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820844667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- داعش در آستانه زوال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: داعش در آستانه زوال تهران - ایرنا- ارزیابی چگونگی ظهور داعش و شکل گیری کانال های تامین منابع مالی این گروهک تروریستی، همچنین شناسایی و اتخاذ راهکارهای مقابله با آن، نابودی این گروهک در منطقه و محو آن از صفحه جغرافیا را به همراه خواهد داشت.


به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "الوقت"، آزادی مناطق مختلف اشغال شده در عراق طی ماه های اخیر نوید بخش تغییراتی در جبهه مقابله با داعش و همچنین دارای پیام ها و پیامد هایی خوشایند است.
با نگاهی به روند شکل گیری داعش و شناسایی کانال های تامین مالی این گروهک تروریستی که به اتکای همین منابع مالی مرتکب جرم و جنایات فراوانی در مناطق تحت اشغال خود می شود، راه های مقابله با داعش را هموارتر و نابودی این گروه تکفیری را نزدیک تر می کند.
این گروه تروریستی به کمک امکانات و سرمایه ای که از طریق غیرقانونی به دست می آورد، قادر به انجام عملیات تروریستی است.
منابع مالی داعش که در حدود 2 میلیارد دلار برآورد شده، عمدتا از طریق قاچاق، باج گیری، غارت، گروگان گیری و فروش زنان تامین می شود.
توان داعش در کنترل مناطق وسیعی از سوریه و عراق، جذب نیرو، تامین ارتشی متشکل از ٣١ هزار نفر که بعضا برخی منابع حتی 2 برابر این رقم را نیز ذکر می کنند، انجام عملیات های موفقیت آمیز نظامی - تروریستی و گسترش نفوذ در خاورمیانه و شمال آفریقا، نشان دهنده منابع عظیم مالی این گروه تکفیری است.
سرکرده های داعش برخلاف گروه "القاعده" که فقط از کمک های دیگران تغذیه می کند، استراتژی مالی نوینی را اتخاذ کرده اند که مبتنی بر خودکفایی و نبود وابستگی به منابع مالی خارجی است.
البته این به معنای آن نیست که داعش از پذیرش کمک های برخی حامیان خارجی خود (به ویژه کویت) که در سال های 2012 تا 2013 میلادی، میلیون ها دلار به سازمان های تروریستی در سوریه کمک کرد، امتناع کند.
اما، میزان این کمک ها اخیرا کاهش یافته، ضمن آن که هیچ اطلاع موثقی نیز در دست نیست که ثابت کند کویت، قطر، امارات متحده و عربستان سعودی در سطح دولتی از داعش حمایت مالی می کنند.
بر همین اساس می توان گفت که کمک های مالی خارجی در شرایط کنونی نقش اصلی را در تامین نیازهای مالی این گروهک تروریستی ایفا نمی کند.
داعش نه تنها ثروتمندترین تشکیلات تروریستی تاریخ معاصر است، بلکه از نظر تامین مالی نیز موفق عمل کرده و همچون ساختارهای مافیایی اداره می شود.
بر اساس این گزارش، قاچاق نفت از میادین نفتی که در مناطق تحت اشغال داعش در خاک سوریه و عراق واقع شده اند، بیش از همه منبع اصلی تحصیل درآمدهای این گروهک تروریستی محسوب می شود.
بر اساس اطلاعات "انستیتو انرژی عراق"، داعش اکنون کنترل استخراج روزانه ٣٠ هزار بشکه نفت در عراق و ٥٠ هزار بشکه در سوریه را در دست دارد که فروش آن در بازار سیاه روزانه 2 تا 4 میلیون دلار، یعنی حدود ١٠٠ میلیون دلار در ماه نصیب داعش می کند.
اخبار رسیده حاکی است که روزانه ٩ هزار بشکه نفت با ماشین به مرز ترکیه حمل شده و زیر قیمت بازار، یعنی بشکه ای ٢٥ دلار فروخته می شود.
واسطه هایی از ترکیه، سوریه و حکومت اقلیم کردستان از جمله خریداران این نفت هستند.
به نوشته الوقت، قاچاق نفت پدیده جدیدی در منطقه نیست و در زمان "صدام حسین " هم این کار انجام می شد، اکنون داعش از شبکه قاچاق موجود در این مناطق به طور گسترده استفاده می کند.
غارت بانک ها، سازمان ها و اماکن، از دیگر منابع مالی دائمی داعش به شمار می رود، غارت بانک مرکزی "موصل" از سوی این گروهک تروریستی بلافاصله ٤٢٩ میلیون دلار به ثروت این گروه افزود.
باج گیری سیستماتیک از شرکت های کوچک و کمپانی های بزرگ، از جمله شرکت های ساختمان سازی و حتی نمایندگان حکومت محلی نیز یک منبع دائمی تامین مالی این گروه است.
علاوه بر این، داعش از جمعیت غیرمسلمان ساکن در مناطق تحت اشغال این گروه، مالیات اخذ کرده و پس از اعلام تاسیس خلافت، بر حمل و نقل کالا به مناطق غربی عراق عوارض گمرکی وضع کرده است.
الوقت می افزاید: بر اساس اطلاعات سرویس امنیتی عراق، داعش از محل گروگان گیری به قصد باج خواهی، ٢٥ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
از سوی دیگر به رغم تکذیب فرانسه، اطلاعاتی به دست آمده حکایت از آن دارد که این گروه تروریستی در آوریل ٢٠١٤ (فروردین و اردیبهشت 93) بابت آزادی 4 تبعه فرانسه ١٨ میلیون دلار دریافت کرده است.
داعش، از طریق سرقت و قاچاق اشیای عتیقه نیز ٣٨ میلیون دلار عایدی داشته و از سوی دیگر تواانسته مقادیر زیادی تسلیحات و تجهیزات نظامی که آمریکا برای ارتش عراق باقی گذاشته بود را نیز تصاحب کند.
به نوشته الوقت، داعش به کمک امکانات و سرمایه ای که از طرق غیرقانونی به دست می آورد، قادر است به عملیات تروریستی گسترده ای دست بزند، ساکنان مناطق تحت اشغال این گروه را کنترل کرده و طرفداران ایده تاسیس خلافت اسلامی را جذب خود کند.
گزارش ها حاکی است که علاوه بر حامیان بومی، ١٥ هزار نفر از اتباع ٩٠ کشور نیز برای داعش می جنگند.
یکی از سرکرده های تروریست های اندونزی که با داعش بیعت کرده است، اعتراف کرده که او روی ثروت داعش برای تقویت مواضع خود در کشور حساب می کند.
بنابراین هزینه های ثروتمندترین تشکیلات تروریستی دنیا مانند درآمدهای آن زیاد است.
ارتش داعش را تا حد زیادی نیروهای اجیرشده ای تشکیل می دهند که ماهانه ٦٠٠ دلار دریافت می کنند که این مبلغ با توجه به تعداد اعضای خانواده این نیروها که از دیگر کشورها می آیند، افزایش یافته، حتی در صورت مرگ آن فرد نیز کمک مالی به خانواده اش متوقف نمی شود.
همچنین، بخشی از درآمدها صرف خرید تسلیحات دقیق و پیشرفته، ارایه خدمات درمانی، اماکن مسکونی، اداره مناطق، تامین آب و برق و زیرساخت ها و جاده ها می شود.
این منبع خبری با توجه به منابع مختلف مالی در اختیار داعش، راه مبارزه و مقابله با این گروهک تروریستی را انجام اقداماتی به منظور عدم دسترسی این گروه به جریان های مالی می داند.
به نظر کارشناسان آمریکایی، علاوه بر حملات هوایی به چاه های نفت، پالایشگاه ها و مسیرهای قاچاق نفت، لازم است وزارت دارایی آمریکا نیز به عملیات ضدتروریستی پیوسته و موظف به کنترل منابع مالی داعش شود.
کارشناسان معتقدند که باید واسطه ها و خریدارنی که در قاچاق نفت به داعش کمک می کنند را شناسایی، داعش را از سیستم مالی بین المللی تحریم و فعالیت بانک هایی که در مناطق تحت اشغال تروریست ها در عراق و سوریه فعال هستند را غیرقانونی اعلام کرد و در خصوص عدم پرداخت باج به تروریست ها، به یک اجماع بین المللی دست یافت.
بر اساس این گزارش، عملی کردن این راهکارها نه تنها بسیار دشوار است، بلکه همچنان امکانی را ایجاد می کند که داعش جیب هایش را پر از پول کرده و به کمک این پول ها برای مدتی طولانی در منطقه و جهان رعب و وحشت ایجاد کند.
با ارزیابی این روند می توان راهکارهایی را در مقابله با این گروهک تروریستی شناسایی و به اجرا گذاشت.
آزاد سازی مناطق اشغالی از چند ماه قبل و دقیقا پس از سقوط ناگهانی موصل تا به امروز به صورت سلسله وار توسط ارتش و نیروهای مردمی صورت پذیرفته است.
درست از همان ابتدا ارتش و نیروهای مردمی که با فتوای مرجعیت عراق به میدان آمده بودند، در مرحله اول جلوی پیشروی داعش را گرفتند و این گروهک تروریستی را در 3 استان سنی نشین "نینوا"، "صلاح الدین" و "الانبار" محدود و سپس اقدام به آزاد سازی مناطق اشغالی در این سه استان و مناطق دیگر کردند.
اما، امروز سیر این پیروزی ها و آزاد سازی مناطق به جایی رسیده که براساس اخبار منتشره، سرکردگان این گروهک تروریستی خانواده های خود را از عراق به کشور های دیگر منتقل می کنند.
این اقدام و اقداماتی مشابه حکایت از آن دارد که آنها به درستی این واقعیت را درک کرده اند که شرایط در عراق برای داعش به طور کلی تغییر کرده و در روزها و ماه های آتی به یقین شرایط بسیار بدتری در انتظار آنهاست.
اما، مساله حائز اهمیت در رابطه با آزاد سازی مناطق و در واقع راهبرد مقابله با داعش این نکته مهم است که امروز اراده ای دوراندیشانه و حکیمانه در عراق وجود دارد که سرزمین های اشغال شده توسط عشایر و مردم همان مناطق آزاد شود.
در این راهبرد ارتش عراق به عنوان پشتیبان و حمایت کننده مردم و عشایر، آن ها را مسلح کرده و در مراحل گوناگون از جهات مختلف پشتیبانی می کند.
این تصمیم راهبردی به چند دلیل مهم اتخاذ شده است؛ اول این که داعش در ابتدا با حمایت برخی از عشایر سنی توانست این مناطق را تصرف کند، چرا که آنها به دلیل انتقاد از دولت مرکزی، داعش را به غلط ناجی خود می دانستند.
ولی، زمانی که داعش با تصرف بخشی از مناطق سرکار آمد، به اشتباه خود پی بردند و اکنون سعی در جبران اشتباه خود دارند و در جهت آزاد سازی سرزمینشان تلاش می کنند.
دلیل دیگر این که مناطق اشغال شده توسط داعش همگی سنی نشین هستند و اگر ارتش برای آزاد سازی آنها به تنهایی اقدام کند با توجه به اینکه نیروهای داعش در شهرها و بین مردم حضور دارند و به تجربه از توده های مردم به عنوان سپر انسانی استفاده کرده اند، قطعا درگیری ارتش با آنها منجر به کشته شدن مردم این مناطق توسط ارتش خواهد شد که این مساله می تواند به بهانه ای جهت کینه توزی های عمیق و دراز مدت بین مردم سنی تبدیل شود و آثار منفی گسترده ای در آینده برای حاکمیت عراق داشته باشد.
دلیل مهم دیگر که در جهت دلیل دوم قرار می گیرد این که وقتی امنیت توسط نیروهای بومی هر منطقه برقرار شود به قطع یقین پایدارتر و با ثبات تر خواهد بود.
چرا که ضامن بقای آن، انگیزه و تعهد مردم همان منطقه برای زندگی در محیط آرام و با ثبات است.
الوقت می افزاید: در حال حاضر سیر آزاد سازی مناطق اشغالی با استفاده از همین مدل در حال انجام است و ارتش و دولت عراق با پشتیبانی و تسلیح عشایر و مردم داوطلب مناطق اشغالی آنان را مورد حمایت قرار می دهند و عشایر نیز به طور جدی در مناطق مختلف در حال جنگ با نیروهای داعش و پاکسازی مناطق از لوث وجود تروریست ها هستند.
بدون تردید با گذشت زمان همان طور که دولتمردان عراق نیز وعده داده اند، شاهد آزاد سازی مناطق بیشتری از عراق خواهیم بود تا جایی که به طور کلی داعش از صفحه جغرافیایی، نظامی و سیاسی عراق محو شود.
خاورم**7074**1010



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن