تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827381886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خرافات، واقعیتی که مردم هند با آن زندگی می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خرافات، واقعیتی که مردم هند با آن زندگی می کنند دهلی نو-ایرنا- خرافه ها کمابیش در فرهنگ های مختلف وجود دارد اما در کشوری همچون هند، خرافات جزیی جدایی ناپذیر از زندگی مردم و در عین حال یکی از مسایل اجتماعی مهم بشمار می رود.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خرافات در بخش های مختلف زندگی مردم، از تصمیم های فردی و خانوادگی تا مسایل قبیله ای و سیاسی نفوذ کرده است. بعضی از این خرافات در حد حمل نمادها بوده و آسیب رسان نیستند اما برخی دیگر جان انسان ها را به خطر می اندازند.
در فرودگاه های مختلف دنیا گاه می توان به این صحنه برخورد که افسر کنترل فیزیکی چیزی در جیب یک هندی پیدا می کند و از او می خواهد که آن شیء را بیرون بیاورد. چهره افسر هنگامی که یک لیموی له شده و سیاه از جیب فرد بیرون می آید دیدنی است.
اگر رانندگان هندی به سگ های خیابانی هیچ توجهی ندارند و در بسیاری از موارد آنها را زیر می گیرند، وقتی گربه ای، بخصوص به رنگ سیاه، جلوی ماشین ظاهر شود اوضاع متفاوت است. نباید اجازه داد این گربه از مقابل شما عبور کند چون در این صورت بدشانسی در انتظار است.
این خرافات تنها به موارد جزیی همچون حمل کردن لیمو و فلفل برای دور کردن چشم بد یا انتخاب روزها و ساعت های خوش یمن برای معامله یا ازدواج محدود نمی شود. انتخاب میان خوش یمن و بدیمن بودن گاه تا آنجا پیش می رود که می تواند زنی را به اتهام ساحره بودن به آتش بکشاند یا با ریختن خاکستر اجساد و هدایای مختلف، رودخانه های مهم این کشور را آلوده و محیط زیست را تخریب کند.
حدود 400 میلیون نفر، در حاشیه رود مقدس گنگ زندگی می کنند و زندگی دستکم 500 میلیون نفر به این رود بستگی دارد. با این حال در فصل جشنواره مذهبی هر سال حدود 70 میلیون نفر در این رود غسل می کنند. سالانه 32 هزار جسد سوزانده شده و 200 تن اجساد نیم سوز به این رود ریخته می شود.
بر اساس بررسی که در سال 2006 میلادی از سوی هیات کنترل آلودگی زیست محیطی ایالت اتاراکند هند صورت گرفت، سطح باکتری در این آب پنج هزار و 500 واحد است. این رقم بسیار بیش از آن است که بتوان از آب این رود حتی برای کشاورزی استفاده کرد.
هر چند این خرافات ریشه در فرهنگی هزاران ساله دارد، در یکی دو قرن اخیر جنبش های بسیاری برای مبارزه با این خرافات در هند به راه افتاده است. این جنبش ها بیشتر با خرافاتی مبارزه می کنند که آسیب های بزرگی به همراه دارند، اعتقادی همچون رسم "ساتی" که بر اساس آن زنی که شوهرش را از دست داده باید در آتشی که جسد شوهر سوزانده می شود زنده زنده بسوزد از این جمله اند.
مبارزه با این رسم به سال 1811 میلادی بازمی گردد و با نام "رام موهان روی" گره خورده است. این فعال اجتماعی پس از مشاهد سوزاندن زن برادرش در آتش، کمپینی برای مبارزه با این خرافه تشکیل داد. سال 1829 آغاز وضع قوانین علیه این رسم بود و از آن زمان اجرای آن کمتر و کمتر می شود اما با این وجود برخی افراد هنوز آن را به اجرا درمی آورند.
قربانیان انسانی خرافات هند به زنان بیوه محدود نمی شود. در سال 2006، در روستایی در ایالت اتارپرداش، پسری توسط یک زن و دو پسرش ربوده و کشته شد. یکی از ساحران درمانگر به این زن گفته بود که برای رهایی از کابوس و اوهام باید پسری را بکشد. در سال 2009 در ایالت ماهاراشترا به زوجی که بچه دار نمی شدند توصیه شده بود که 11 بچه را قربانی کنند تا بچه دار شوند. این زوج پنج کودک را مسموم کرده و کشتند و شش کودک دیگر جان سالم بدر بردند. در سال 2011 جسد دختری در ایالت چتیسگر پیدا شد که برای دستیابی به محصول بهتر از سوی کشاورزان قربانی شده بود.
مراسم ازدواج دو گاو نرو ماده نیز چندی پیش در یکی از روستاهای هند باحضور پنج هزار نفر از افرادی که شغل اصلی شان کشاورزی بود برگزار شد و این مراسم حدود 15 هزار دلار هزینه در برداشت و هدف آن این بود که با این ازدواج از بلایای طبیعی در فصل کاشت و برداشت پیشگیری شود.
بعضی از افراد در هند، صبح زود بر لب دریا یا لب جوی آب رفته، هنگام طلوع آفتاب، مقداری آب برداشته به چهار طرف خود می پاشند، و این کار برای آنان یک نوع عبادت است. هر وقت آب کم می شود، آب پرستان می پندارند که خدای آب با آنان قهر کرده، برای جلب نظر او، دختری زیبا با زینت تمام به نام عروس آب با تجلیل زیاد بر لب دریا می برند و او را در دریا می اندازند تا قهر تبدیل به آشتی شود.
برخی در هند میلیون ها ( این رقم را بعضی تا 33 میلیارد تخمین زده اند) الهه و خدا دارند و اگر سؤال کنید که چگونه آنها را می شمارید؟! می گویند: روزی که توانستید آنها را بشمارید، پایان دنیاست!!
گروهی دیگر هستند که گاو برایشان بسیار مقدس است و این افراد معتقدند که نسل همه چهارپایان از گاو است. این افراد فضولات گاو را برای تبرک به دیوارهای خانه های خود می مالند. اگر دو سه گاو در شاهراهی بخوابند و جاده را ببندند، محال است یکی از رانندگان از وسیله نقلیه خود پایین آمده و آنها را براند، هیچ ماشینی حق بوق زدن ندارد، ترافیک عجیبی می شود.
در مراسم تدفین گاو، همان تشریفات را به کار می برند که برای به خاک سپردن یک رجل سیاسی به کار می برند؛ دعای فراوان خوانده و اشک بسیار ریخته می شود و همراه حیوان مقداری نارگیل چال می کنند تا حیوان توشه داشته باشد و گرسنه نماند. هنوز هم این تقدیس باقی است.
در سال های اخیر بسیای از کنشگران اجتماعی تلاش کرده اند تا قربانی های حیوانی یا تمثالی از انسان را جایگزین قربانیان انسانی کنند. یکی از حیواناتی که برای از بین بردن جادوی سیاه قربانی می شود جغد است.
معمولا خرافه گرایی به بی سوادی و ضعف فرهنگی نسبت داده می شود اما در هند این موضوع متفاوت است. بسیاری از افراد تحصیلکرده، حتی آنها که تحصیلات خود را در خارج از کشور گذرانده اند چنین اعتقاداتی دارند.
بسیاری از مردم هند بر اساس گفته های پیشگویی که هر سال نزدش می روند زندگی خود را برنامه ریزی می کنند. حتی برخی سیاستمداران نیز از پیشگوها مشورت می گیرند.
جواهرلعل نهرو، اولین نخست وزیر هند یکی از مخالفان اصلی خرافات بود. او در موارد متعدد از جمله پیشگویی یک روزنامه درباره جنگ هند و پاکستان در سپتامبر 1951 و پیشگویی فاجعه ای طبیعی در جهان در 1962، این اعتقادات را خنده دار توصیف کرد و خواستار وضع قوانینی علیه خرافات شد.
اما طالع بینی/نجوم از سوی بخش دیگری از جامعه هند به عنوان یک علم نگریسته می شود. در سال 2001 کمیسیون کمک هزینه های تحصیلی که یکی از مهمترین منابع تامین هزینه تحصیلی دانشجویان محسوب می شود کمک هزینه 30 هزار دلاری را برای دانشگاه هایی که طالع بینی راه اندازی کنند اختصاص داد. با وجود مخالفت های بسیار از سوی دانشگاهیان هند، دانشگاه دهلی در سال 2006 درس طالع بینی را به عنوان یکی از دروس اجباری سال سوم رشته های هنر اعلام کرد.
در انتخابات سراسری سال 2009، یک فعال عقل گرا تصمیم گرفت خرافات را در سیاست هند به چالش بکشد. او جایزه ای یکصد هزار روپیه ای (معادل حدود 1500 دلار) برای پاسخگویی به 25 پرسش درباره نتیجه انتخابات وضع کرد. حدود 450 پاسخ برای وی ارسال شد که هیچکدام صحیح نبود.
البته تشخیص اینکه چه چیزی خرافه محسوب می شود و مرز آن با واقع بینی کجاست آسان نیست. چنانکه بسیاری از خرافات مربوط به مذهب در این کشور از بقایای ادیان بدوی انسان ها هستند. به همین دلیل جامعه شناسان توصیه می کنند که با احترام به اعتقادات مردم این کشور، برخی موارد زیان بار از جامعه زدوده شود.
*آساق*2*264 *1600 **1446



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن