واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۹:۴۳ب.ظ)
توسط دانشگاه علوم پزشکي شيرازصورت گرفت: بيشترين آمار افتتاح خانه هاي بهداشت روستايي کشور در فارس همزمان با افتتاح هزار خانه بهداشت روستايي در کشور، صبح امروز خانه بهداشت روستاي جرسقان در منطقه سلطان آباد شيراز، به عنوان گامي ديگر در راستاي تحقق طرح تحول نظام سلامت، افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاري موج، همزمان با افتتاح هزار خانه بهداشت روستايي در ايران اسلامي، خانه بهداشت روستاي جرسقان، به عنوان سمبلي از افتتاح 116خانه بهداشت روستايي در جمعيت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي شيراز، آغاز به کار کرد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي شيراز در آيين آغاز به کار اين خانه بهداشت، تصريح کرد: پس از انقلاب اسلامي، تحول بزرگي به برکت خون شهدا در مناطق روستايي کشور رخ داد که بخشي از آن، مربوط به عرصه سلامت مردم بوده است.
دکتر محمدهادي ايمانيه با بيان اينکه با ايجاد خانه هاي بهداشت در مناطق روستايي، بهورزاني بومي از مناطق روستايي براي ارائه خدمات سطح اول سلامت به مردم آموزش ديدند، افزود: بهورزان ضمن تلاش براي پيشگيري از ابتلا به بيماري ها در مردم، موارد لازم را به مراکز بهداشتي درماني ارجاع مي دهند که از سال 1384، در اين مراکز پزشک مستقر شد، همچنين اين پزشکان به صورت هفته اي با برنامه هاي دهگردشي، به روستاهاي اطراف سرکشي مي کنند.
وي با اشاره به عرصه گسترده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي شيراز، اظهار کرد: از ميان هزار خانه بهداشت روستايي که امروز وارد چرخه خدمت رساني به مردم مي شود، 116خانه بهداشت، معادل 12درصد مربوط به دانشگاه علوم پزشکي شيراز است که بالاترين آمار کشور را به خود اختصاص داده است.
دکتر ايمانيه ابراز داشت:يک سوم از هزينه ساخت اين خانه بهداشت توسط کميته امداد امام خميني(ره)، يک سوم استانداري فارس و يک سوم نيز توسط دانشگاه علوم پزشکي شيراز تامين شده است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي شيراز گفت: با آغاز به کار 25خانه بهداشت روستايي ديگر در استان تا پايان اسفند ماه، مجموعا 141خانه بهداشت روستايي در دانشگاه ساخته و يا بازسازي شده است.
وي در خصوص آمارهاي مربوط به خدمات خانه بهداشت جرسقان، بيان داشت: اين خانه بهداشت، دو هزار و 123نفر و 550خانوار را تحت پوشش قرار داده است که از اين تعداد، مراقبت از کودکان زير يک سال برابر با 100درصد، مراقبت از کودکان دو سال، 100درصد، مراقبت از کودکان سه تا هفت ساله معادل 100درصد و غربالگري تکامل کودکان معادل 100درصد است.
دکتر ايمانيه ميزان مراقبت از بيماران مبتلا به فشارخون، ديابت و تالاسمي ماژور را نيز در روستاي جرسقان، بر اساس آمارهاي مرکز بهداشت شهداي انقلاب، برابر با 100درصد خواند و افزود: ديگر مرکزي که امروز کار خود را آغاز مي کند، مرکز بهداشتي درماني سلطان آباد با 12هزار نفر جمعيت تحت پوشش است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي شيراز با اشاره به مشکل سالک در برخي مناطق استان، به ويژه مناطق روستايي، زباله هاي عفوني و ساختماني را عمده ترين عامل ابتلا به سالک عنوان کرد و نسبت به تقبل 50درصد از هزينه آسفالت کوچه منتهي به مدرسه روستاي جرسقان، قول همکاري داد.
دکتر ايمانيه همچنين پيشنهاد ايجاد بسيجي با همکاري مردم، استانداري، شهرداري و شوراهاي روستايي براي ايجاد هفته اي با عنوان پاکسازي از زباله هاي عفوني، ساختماني و منازل در راستاي مقابله با بيماري سالک، به مسئولان بهداشتي دانشگاه مطرح کرد.
وي در پايان، نسبت به شيوع بيماري هاي قلبي عروقي در کشور هشدار داده و رعايت الگوي صحيح تغذيه، انجام ورزش و فعاليت هاي بدني و پرهيز از مصرف دخانيات را به اهالي روستاي جرسقان توصيه کرد .
عزت اله جهانخواه، معاون فرماندار شيراز نيز در آئين آغاز به کار خانه بهداشت روستاي جرسقان، با تقدير از همه دست اندرکاراني که در شکل گيري اين پروژه سلامت خدمت رساني کرده اند، اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامي، خدمات قابل توجهي به مناطق روستايي ارايه شده که افتتاح امروز 116 خانه بهداشت ساخته و نوسازي شده در مناطق روستايي فارس، نمونه اي از آن است.
وي تاکيد کرد: در امر سلامت، بايد تک تک افراد جامعه مشارکت داشته باشند و تا زماني که مشارکت گروهي و فردي نباشد، سلامت تحقق نمي يابد.
جهانخواه، آموزش و آگاهي بخشي را در اين زمينه موثر دانست و گفت: امروز، دورترين نقاط روستايي در کشور نيز از خدمات پايه بهره مند شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]