واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۱۰ب.ظ)
نبود شناخت صحيح از بيماري هاي رواني در جامعه ايران بزرگ ترين غفلت ها در حوزه سلامت روان در کشور، نخست نداشتن شناخت صحيح از بيماري هاي رواني و دوم بي توجهي به روانپزشکي جامعه نگر است.
به گزارش خبرگزاري موج، رييس انجمن علمي روانپزشکان ايران با ابراز تأسف از ناشناخته بودن بيماريهاي رواني نزد عموم مردم، پزشکان و حتي سياست گذاران و تصميم گيران جامعه گفت: هنوز هم تعداد زيادي از مردم براي برطرف کردن بيماريهاي رواني به جاي مراجعه به روانپزشک، دست به دامان هميوپاتي، طب سنتي، فالگير، دعا نويس و... ميشوند؛ اين درحاليست که ادامه اين روند علاوه بر گسترش خرافات در جامعه، سبب مزمن شدن بيماريهاي رواني به دليل مراجعه نکردن به روانپزشک ميشود.
دکتر احمد جليلي در آستانه برپايي پنجمين کنفرانس علمي سالانه سلامت روان و رسانه که 5 اسفند ماه امسال در بيمارستان روزبه تهران برگزار ميشود با اعلام اين مطلب افزود: با وجود اطلاع رسانيهاي انجام شده، طي سالهاي اخير در زمينه معرفي بيماريهاي رواني، هنوز اين بيماريها شامل اضطراب، افسردگي، وسواس، اختلالات دو قطبي و اسکيزوفرني که 25 درصد افراد جامعه به آن مبتلا هستند در جامعه ناشناختهاند که لزوم همکاري رسانهها به ويژه راديو و تلويزيون براي معرفي اين بيماريها ضروري است.
وي با اشاره به اينکه اکثر بيماريهاي رواني با علائم گمراهکننده در اندامها همچون درد در ناحيه قفسه سينه، احساس تنگي نفس، عوارض گوارشي، اسکلتي، سردرد، درد و علامت در هر يک از اعضاي بدن بروز يافته، سيماي باليني بيماريهاي جسماني را تقليد ميکند،
خاطرنشان ساخت: متأسفانه نهتنها بيماران به دليل آگاهي نداشتن از منشأ اين دردها و ناراحتيها که اغلب منشأ رواني دارند به پزشکان غير روانپزشک مراجعه ميکنند که اغلب پزشکان هم پس از انجام معاينات باليني، انواع آزمايشهاي پاراکلينيکي و ديگر روشهاي تشخيصي عنوان ميکنند که بيمار مشکلي ندارد و ازآنجاکه بيمار هنوز احساس درد دارد بابي اعتمادي نسبت به پزشک نزد پزشک ديگري ميرود.
به گفته دکتر جليلي، حتي در مواردي که پزشک به بيمار ميگويد، ميبايست، نزد روانپزشک برود، اکثر بيماران از ترس برچسب اين بيماري نميپذيرند و تنها اقليتي از اين افراد حاضر ميشوند به روانپزشک مراجعه کنند.
وي ادامه داد: به دليل آنکه توجه به موضوع سلامت روان سالها در جامعه ما مورد غفلت قرارگرفته است و از طرف ديگر با توجه به اينکه ارتقاي سلامت روان از عهده يک وزارتخانه مانند وزارت بهداشت يا يک سازمان مانند بهزيستي بهتنهايي خارج است و اين مسئله مسؤوليتي ملي است، محور پنجمين کنفرانس علمي سالانه سلامت روان و رسانه، سلامت روان و رسالت همگاني نامگذاري شده است.
رييس انجمن علمي روانپزشکان ايران تصريح کرد: بزرگترين غفلتها در حوزه سلامت روان در کشور، نخست نداشتن شناخت صحيح از بيماريهاي رواني و دوم بيتوجهي به روانپزشکي جامعه نگر است.
وي گفت: در نظام فعلي سلامت، روانپزشکان در مطب و مراکز درماني به درمان بيماران ميپردازند، اما در روانپزشکي جامعه نگر، روانپزشک و تيم همراه وي با مراجعه به جامعه و خانههاي مردم به شناسايي بيماران رواني و درمان آنان ميپردازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]