تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر که بر خدا توکل کند دشواریها برایش آسان شده و اسباب برایش فراهم گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827480161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نفت در همه ي شريان هاي عراق جاري است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۵ق.ظ)
نفت در همه ي شريان هاي عراق جاري است گروه بين الملل خبرگزاري موج
وقتي در دهه 70 ميلادي عراق تصميم به سپردن چاهاي نفت خود به شرکت هاي بين المللي براي توليد , استخراج و صادرات در پي ارزشمندي و درآمد حاصل از فروش آن براي تامين هزينه هاي کشور بر آمد شايد هيچ گاه جايگاه فعلي خود را که در توليد نفت از سهم جهاني داراست ( جايگاه دومين توليد کننده ي بزرگ نفتي اوپک) براي خود متصور نبود .
اگر نگاهي به تاريچه ي نفتي عراق داشته باشيم با سال 1979 رو به رو خواهيم شد که با توليد 3 ميليون و 400 هزار بشکه در روز رکوردي جديد براي اين کشور محسوب مي شد که تا اوايل سال جاري ميلادي نيز دست يافتني نبود .
آمارها نشان دهنده ي وجود 250 ميليار بشکه ذخاير احتمالي و 112ميليار بشکه ذخاير اثبات شده براي عراق است. برتري ديگري که به اين کشور علاوه بر ذخايرسرشار که درهمه نقاط کشور پراکنده شده اند , استخراج آسان و کم هزينه نفت است که دليل آن هم وجود نفت در لايه هاي بالايي زمين است .
صنعت نفت اين کشور در طول عمر خود با وجود آن که در سال هاي گذشته با درآمد نزديک به 180 ميليارد دلار اصلي ترين سهم را درتامين هزينه هاي کشور داشته با مشکلات اساسي رو برو بوده است . در طول هشت سال جنگ عراق با ايران توليد اين کشور به رقم 600 هزار بشکه در روز رسيده بود اين در حالي است که بعد از پايان جنگ و حمله دوباره اين کشور به کويت و مواجهه شدن اين کشور با تحريم هاي بين المللي , عراق مجبور به فروش نفت در ازاي غذا شد . اين سلسه رويداد ها صنعت نفت اين کشور را فلج کرد .
با رسيدن به يک آرامش نسبي در کشور مطمئنا اولين اولويت افزايش توليد و يافتن مشتري براي نفت اين کشور بود , اين امر محقق شد و عراق به رتبه دومين کشور توليد کننده نفت اوپک رسيد .
2003 براي اين کشور با صداي موشک هاي آمريکايي آغاز شد و موجب توقف توليد در نفت اين کشور شد اما بازار هاي جهاني نيازمند نفت عراق بودند و در معاملات تجاري اين مشتري ها هستند که رفتار توليد کننده و فروشنده را تعريف مي کنند. شرکت هاي بين المللي که در بحبوحه جنگ از اين کشور خارج شده بودند با آرامش اوضاع به اين کشور بازگشته و به بازسازي و راه اندازي تاسيسات توليد و پالايش پرداختند و باز عراق با موفقيت در عرضه نفتي اين شرايط را نيز پشت سر گذاشت .
جنگي داخلي دوباره عراق را متفاوت و خانمان سوز تر از قبل فرا گرفت . " داعش " . تروريست هايي که از غرب اين کشور در شرايطي که دولت مرکزي درگير مسائل داخلي بود وارد عراق شدند و به پيشروي خود در خاک اين کشور ادامه دادند و به مناطق وسيعي از غرب و شمال غرب کشور تسلط پيدا کردند . موصل و کرکوک شهر هاي مهم در توليد نفت در درگيري هايي که بين تروريست ها و نيرو هاي عراقي به وجود آمد بيشتر تاسيسات نفتي خود را ويران شده يافتند .
اما با وجود همه ي جنايت هايي که اين گروه بر مردم عراق روا داشته اند اين امر در توليد نفتي اين کشور تاثير کمي داشته است ,اولا به دليل آن که 90درصد منابع و تاسيسات نفتي اين کشور در جنوب عراق قرار دارد که از خط مقدم جبهه هاي نبرد 200 کيلو متر فاصله دارد ثانيا سنگر بندي شديد و امنيتي عراق براي رسيدن به اين منطقه باعث مي شود تروريست ها روياي دست يابي به اين مناطق را در حد رويا براي خود حفظ کنند .
کنت ام پولاک ( عضو ارشد مرکز سياست خاورميانه سابان وابسته به انديشکده برکينگز ) تنها راه هاي تاثير گذاري تروريست ها به مناطق نفتي را ايجاد اختلال در خطوط برق و آب منتهي به اين مناطق يا تصرف بغداد مي داند که هر کدام از اين امور با وضعيت فعلي اين گروه تروريستي و ائتلاف شکل گرفته در مقابل آن و تدابير امنيتي شديد عراق غير ممکن به نظر مي آيند .
با اين وجود بخش کوچکي از ميادين نفتي شمال اين کشور در کنترل تروريست هاي تکفيري است که با روش هاي اوليه به استخراج و انتقال آن به سوريه و فروش آن به خريداران ميکنند .
از آنجا که نفت عراق سهمه زيادي از توليد جهاني را شامل مي شود اين امر موجب عکس العمل کشور هاي فعال در حوزه نفت در مورد هر گونه اختلال در روند توليد نفت منطقه مي شود .
محمد ايراني٬ کارشناس ارشد مسائل خاورميانه در جواب سوال , با توجه به اينکه داعش تمرکز حملات خود را بر حوزههاي انرژي در منطقه قرار داده است٬ آيا نگرانيهاي منطقهاي و بين المللي ميتواند جامعه جهاني را ترغيب به حفاظت از چاههاي نفتي کشورها و اقدامهاي جديتر عليه داعش کند گفت : اصولاً حمله به چاههاي نفتي منطقه که تأمين کننده بخشي از انرژي جهاني هستند همواره جزو خط قرمزهاي غرب و امريکا بوده است و به نظر ميرسد آنها اجازه نخواهند داد داعش در اين زمينه اقدامهاي بيشتر و جدي تر داشته باشد . امريکاييها در گذشته نيز اين حساسيت را به ميدانهاي نفتي کويت و عربستان سعودي نشان دادهاند.
با همه اين شرايط و مشکلات , عراق در پي بهبود وضع زير ساخت هاي نفتي اين کشور از مرحله توليد تا صادرات حتي از درگاهايي ( کرکوک – جيهان ) که نزديک به 2 سال به علت خرابکاري هايي که صورت گرفته بود مسدود بوده , بر آمده است .
توافق هاي اخيري که مقامات دولتي عراق با مقامات اقليم کردستان براي استفاده مجدد از خطوط انتقالي نفت شمال عراق صورت گرفته گوياي برنامه ريزي هايي است که اين کشور بعد از آن که در ماه اول ميلادي ( ژانويه ) به رکورد توليد 4 ميليون بشکه در روز دست يافته بود صورت گرفته است .
اين روند مي تواند با بهبود زير ساخت هاي ريلي و جاده اي و ايجاد خطوط انتقال نفت جديد صورت پذيرد امري که وزير نفت عراق عادل عبد المهدي در سفر هفته پيش خود به قطر به همراه رييس جمهور اين کشور در پي آن بود . اما مشکلاتي که عراق را در رسيدن به يک وضعيت مطلوب مواجه کرده بود قبل از ورود داعش مسئله تمرکز گرايي و وجود دولت هاي فاسد بوده است , علاوه بر اين مشکلات اداري که به کارکنان شرکت هاي نفتي تحميل مي شد و سخت گيري ها در مورد مفاد قرار دادها نيز باعث روي آوردن شرکت هاي بين المللي به برقراري قرارداد نفتي با اقليم کردستان عراق مي شد .
عراق علاوه بر بهبود زير ساخت هاي تاسيساتي مي بايد قوانين روشن و مشخصي با چارچوبي قانوني و مالي براي انعقاد قرار داد هاي نفتي به تصويب برساند
با افزايش درآمد هاي نفتي جديد که به رقم 200 ميليارد دلار خواهد رسيد مي بايد سهم به سزايي از اين در آمد ها را براي تامين امنيت خطوط انتقال نفت و همکاري و جذب کشور هاي ديگر براي همکاري در اين امر اختصاص دهد
اين در حالي است که اين بهبود خواسته کشور هاي همسايه نيز است , کشور هايي چون ايران , همچنان که دکتر لاريجاني در ديدار و گفت و گو هاي خود در ماه گذشته که از عراق داشتند در ديدار با مسئولان عراقي و اقليم کردستان
اعلام آمادگي ايران را براي همکاري هاي نفتي و گازي اعلام کردند و خاطر نشان کردند ما نيازمند عراقي قدرتمند در حوزه هاي داخلي هستيم تا بر مشکلاتش فائق آيد .

علي دادخواه













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن