واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۱۹ق.ظ)
معاون وزير راه و شهرسازي خبر داد: انتشار مجدد مجله تخصصي شهرسازي و معماري «آبادي» معاون وزير راه و شهرسازي از انتشار مجدد مجله تخصصي شهرسازي و معماري «آبادي» پس از يک وقفه چهار ساله خبر داد و گفت: اميدواريم که اين مجله بتواند تاثيرش را بر جامعه حرفهاي کشور بگذارد.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين نشست تخصصي انديشمندان و حرفهمندان نشريات و سايتهاي تخصصي معماري و شهرسازي با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در ساختمان مرکزي وزارت راه و شهرسازي برگزار شد و طي آن پيروز حناچي معاون شهرسازي و معماري از چاپ و نشر دوباره مجله تخصصي «آبادي» پس از يک وقفه چهار ساله خبر داد.
حناچي در ابتدا، ضمن خوشآمدگويي به انديشمندان و حرفهمندان حاضر در اين نشست با اشاره به بيست و دومين سالگرد انتشار مجله «آبادي» و انتشار دوره جديدش گفت: اين نشست پيش از چاپ مجدد نشريه «آبادي»، به منظور هم انديشي با مديران ساير نشريات و صاحبنظران برگزار شده است.
وي با اشاره به مسائل و مشکلاتي که در مسير انتشار اين نشريه طي ساليان گذشته بروز کرده بود، اظهار کرد: نشريه «آبادي» سه دوره مختلف را تاکنون پشت سر گذاشته است، نخستين دوره مربوط به سالهاي ۷۰ تا ۷۶، دوره دوم سالهاي ۷۶ تا ۸۰ و دوره سوم از ۸۰ تا ۸۴ و چند جلد هم بعد از آن منتشر شده است، طي اين سه دوره علاوه بر وي، سيدرضا هاشمي، جليل حبيب اللهيان، امير فرجامي و چندين نفر ديگر مسئوليت نشر اين مجله را به عهده داشتند.
وي افزود: مجله آبادي، يک مجله ترويجي است که بر اساس اهدافي که در اهداف وزارت مسکن شهرسازي قديم و وزارت راه و شهرسازي فعلي وجود دارد، شکل پيدا کرد. اهدافي که در قانون تأسيس وزارت آباداني و مسکن به آن اشاره شده و اوج آن در قانون تأسيس شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران وجود داشت.
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: به نظر ميرسد يکي از اصليترين وظايف اين وزارتخانه مربوط به اهداف ترويجي بوده که در حوزه معماري و شهرسازي قبل از اين وجود داشته و در دورههايي نيز خيلي به آن توجه شده اما در دورههايي نيز کاملا فراموش شده است؛ به طوري که در برخي از زمانها حتي به عنوان مأموريت وزارتخانه نيز تلقي نشده است.
اين استاد دانشگاه تهران گفت: وقتي در شوراي عالي شهرسازي و معماري به گذشته نگاه ميکنيم، به نکات جالبي برخورد ميکنيم، مثلا؛ بندر لنگه نخستين شهري است که در شوراي عالي به آن پرداخته شده است، شايد بندر لنگه به خاطر شرايط خاصي که داشته در آن زمان مورد توجه قرار گرفته است، همچنين از اقدامات ديگر ميتوان به تهيه طرح جامع براي شهر بسطام اشاره کرد که در آن زمان پنچ هزار نفر جمعيت هم نداشت.
دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران گفت: در واقع اهدافي که اکنون دبيرخانه به دنبال آن است، در گذشته نيز وجود داشته است، مجله «آبادي» نيز به همين شکل در دورههاي مختلف، فراز و نشيبهاي زيادي را پشت سر گذاشته، ولي در اوج دوران خودش هيچ وقت دنبال امتيازات علمي و پژوهشي نرفت و در خيلي از دانشگاههاي کشور نيز به عنوان يک نشريه علمي و پژوهشي مورد توجه قرار گرفت که اين موضوع براي مجله افتخار بود، اين مجله در دورههايي براي معماري کشور جريانساز بود که نميشود آن را فراموش کرد و به همين دليل تلاش داريم با کمک صاحبنظران، دورههاي جديد آن را از نو آغاز کنيم.
وي اظهار کرد: سعي ما اين است که مجله «آبادي» در جهت ترويجياش انتشار پيدا کند، طوري که کساني که در حوزه شهرسازي و معماري صاحبنظرند و حتي کساني که خارج از کشور هستند، نقطه نظراتشان را در آن مطرح کنند، هدف ما اين است که اين مجله را بدون وقفه منتشر کنيم؛ به طوري که خيلي هم وابسته به دولت نباشد و ادامه پيدا کند و تاثيرش را بر جامعه حرفهاي بگذارد.
نخستين نشست تخصصي انديشمندان و حرفه مندان نشريات و سايتهاي تخصصي معماري و شهرسازي (۲۵ بهمن) به همت دفتر معماري و طراحي شهري وزارت راه و شهرسازي و با حضور برخي اساتيد دانشگاه، روزنامهنگاران، معماران، شهرسازان و حرفهمندان برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]