واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماران خاص سردرگم میان بخش دولتی و خصوصی سنندج – ایرنا – نبود بانک اطلاعاتی بیماران خاص و نامشخص بودن متولی این حوزه، این نوع بیماران را میان بخش دولتی و خصوصی سردر گم کرده است.
به گزارش ایرنا، لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی بیماران خاص، مشخص شدن خدمات بخش های مختلف، تشکیل پرونده بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای هماهنگی در ارائه خدمات و ضرورت انسجام در برنامه ها، از مهمترین مسایلی بود که در نشست امروز کمیته بیماران خاص استان کردستان به ان پرداخته شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان در این نشست بر ضرورت تجمیع خدمات و سازماندهی کمک ها به بیماران خاص تاکید کرد و گفت: برای رفع مشکلات این بیماران ضروری است صندوقی تشکیل شود تا زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت کند.
جمال ارشدی افزود: از طریق این صندوق می توان کمک های بخش های مختلف را تجمیع کرد تا از موازی کاری دوری شود.
مدیرعامل انجمن سرطان کردستان نیز در این رابطه گفت: تمرکز کار در انجمن های بخش خصوصی میزان جذب کمک های مردمی را افزایش می دهند.
لطفی افزود: اینکه علوم پزشکی مسوول شود و تمرکز کارها در این دانشگاه باشد، موجب کاهش کمک های مردمی می شود.
وی اظهار کرد: انجمن سرطان کردستان بانک اطلاعاتی کاملی از بیماران سرطانی دارد و کمک ها به هر بیمار به طور دقیق مشخص است.
یکی دیگر از موضوعات این نشست بررسی نحوه تهیه مسکن و اشتغالزایی بیماران خاص بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در این نشست گفت: بیماران خاص می توانند در قالب تشکیل تعاونی به همراه خانواده بیمار و یا افراد دیگر تسهیلات دریافت کند.
احمد رشیدی افزود: تسهیلات از طریق صندوق مهر امام رضا(ع) ارائه می شود و بیمارانی که از سازمان اموزش فنی و حرفه ای گواهی داشته باشد نیز می تواند به صورت فردی تسهیلات دریافت کنند.
اما مدیر درمان تامین اجتماعی کردستان اخذ تسهیلات توسط بیماران خاص که شرایط جسمی و روحی ویژه ای دارند را مفید ندانست و گفت: گرفتن تسهیلات افراد عادی جامعه را نیز مقروض می کند که برای این بیماران احتمال این مشکل افزایش می یابد.
هوشنگ فولادی افزود: لازم است که بیماران خاص به صورت ویژه دیده شوند.
وی بر استفاده از تجربیات دیگر کشورها تاکید کرد و گفت: گسترش چتر حمایتی بیمه ها یکی از راه ها است.
اما مدیر ساختمان و مسکن اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت خالی و یا برنامه ای برای مسکن بیماران خاص و دیگر اقشار جامعه نداریم، آب پاکی را به روی دست همه ریخت.
خسرو ویسی اظهار کرد: تا چند ماه آینده برنامه های لازم در این حوزه از سوی دولت ارائه می شود و ضروری است تا آن زمان تفکیک و دسته بندی در میان شرایط و توانایی های بیماران خاص در حوزه مسکن صورت گیرد.
او بیان کرد: باید بررسی شود که هر بیمار چه شرایط مالی دارد تا اولویت بندی در میان آنها انجام شود.
ویسی ادامه داد: زمین هایی در اختیار مجمع خیرین مسکن ساز قرار گرفته است که می توان برای تهیه بخشی از مسکن بیماران خاص اقدام کرد.
مسوول انجمن هموفیلی کردستان نیز در این نشست گفت: از سال 90 این انجمن 33 نفر از بیماران هموفیلی را برای دریافت مسکن مهر معرفی کرد که از این میان 13 نفر از بیماران شهرستانی حذف شدند و 20 نفری نیز باقی مانده با وجود پرداخت آورده خود هنوز صاحب خانه نشده اند.
خالد وکیلی افزود: این تعداد همچون مردم عادی و بدون داشتن امتیاز خاصی آورده های خود را پرداخت کرده اند و یک دوره نیز مبالغی افزون از آنها دریافت شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی در این نشست گفت: مباحثی مطرح شد که تاکنون مغفول مانده بود.
هوشنگ فولادی در رابطه با مسکن این بیماران پیشنهاد کرد: کارگروهی با مدیریت راه و شهرسازی تشکیل شود تا سهمیه ای با شرایط ویژه برای بیماران خاص در نظر گرفته شود.ک/4
6108/1904
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]