واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس اداره محیط زیست تهران: شهرداری مکلف به شناسنامه دار کردن و پلاک کوبی درختان شهر است تهران - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران گفت: باستناد قانون حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع درختان، شهردارها از جمله شهرداری تهران مکلف به شناسنامه دار کردن و پلاک کوبی درختان موجود در محدوده و حریم شهر است.
«محمدحسین بازگیر» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برهمین اساس شهرداری مسوول حفظ درختان در داخل حریم شهر است، افزود: شهرداری ها مکلفند ظرف مدت یکسال شناسنامه ای شامل تعداد، نوع، محیط و سن تقریبی درختان محل های مشمول این قانون(محدوده قانونی و حریم شهرها) را تنظیم و صادر کنند.
وی اظهار کرد: همچنین به موجب سند اجرایی این قانون، شهرداری ها هر پنج سال یکبار ملزم به تجدید شناسایی درختان شناسنامه دار داخل شهر هستند.
بازگیر با بیان اینکه شهرداری باید درختان معابر، میادین، بزرگراه ها و پارک ها را پس از تنظیم مشخصات، پلاک کوبی کند، گفت: شهرداری ها بر حسب مورد می توانند برای تنظیم و یا تطبیق برگ شناسایی درختان با در دست داشتن معرفی نامه کتبی و همراهی نمایندگی دادستان وارد محل های مشمول این قانون نیز بشوند.
وی با تاکید بر اینکه این اطلاعات جمع آوری شده می تواند در اختیار دستگاه های نظارتی مانند سازمان محیط زیست نیز قرار گیرد، اظهار کرد: وظایفی مانند کاشت، آبیاری، تامین کود، هرس شاخه ها و به طور کلی حفظ و نگهداری از درختان و فضای سبز داخل حریم شهر بر عهده شهرداری است.
بازگیر تصریح کرد: قطع و از بین بردن درختان واقع در معابر، پارک های عمومی، میادین داخل شهرها و همچنین در محدوده شاهراه ها و راه های عمومی خارج شهر نیز ممنوع است.
وی به علت تشکیل کمیسیون ماده 7 این قانون اشاره و اظهار کرد: در صورت نیاز به جابجایی و یا قطع درختان داخل شهر کمیسیونی متشکل از یک نفر از اعضای شورای شهر، نماینده شهرداری(به انتخاب شهردار) و مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تشکیل می شود.
بازگیر با انتقاد از نبود نماینده سازمان محیط زیست در این کمیسیون افزود: با توجه به اینکه این سازمان یکی از دستگاه های حاکمیتی نظارتی در مسایل زیست محیطی است به نظر می رسد برای احاطه به این امور لازم است نماینده سازمان محیط زیست با داشتن حق رای در این کمیسیون شرکت کند.
وی در مورد کمیسیون ماده 5 نیز گفت: برای بررسی و تصویب طرح های تفصیلی شهری و تغییرات(کاربری اراضی) آنها در هر استان کمیسیونی به ریاست استاندار و عضویت رییس سازمان مسکن و شهرسازی، مدیرکل میراث فرهنگی، رییس سازمان کشاورزی، رییس شورای شهرستان، شهردار شهری و نماینده مهندس مشاور ( یا ارگانی که عهده دار تهیه طرح تفصیلی است) تشکیل می شود.
وی با بیان اینکه از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز برای شرکت در این کمیسیون(بدون حق رای) دعوت می شود، اظهار کرد: تنها شهری که نماینده سازمان محیط زیست در کمیسیون ماده 5 حق رای دارد، شهر تهران است.
بازگیر به مصوبه اصلاحیه سال 25 آذرماه 1365 مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: براین اساس کمیسیون طرح تفصیلی شهر تهران با حضور نمایندگان وزارتخانه های راه و شهرسازی، کشور، نیرو، جهادکشاورزی (در حد معاونت مربوط)، سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست ، شهردار و رییس شورای شهر برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست مسوولیتی در حوزه حفظ درختان شهری ندارد، افزود: شکایت های مطرح شده در خصوص قطع درختان شهری که به این سازمان ارائه می شود، پس از مستند سازی برای پیگیری به شهرداری و شورای اسلامی شهر ارجاع می شوند و این سازمان وظیفه و مسوولیتی در خصوص اقدامات اجرایی و یا برخورد با متخلفان دراین زمینه ندارد.
بازگیر با اشاره به اینکه در سال جاری حدود 50 مورد شکایت مردمی مبنی بر قطع درختان در سطح شهر تهران به محیط زیست شهر تهران ارائه شده، افزود: تمامی این شکایت ها برای پیگیری به شهرداری و شورای شهر تهران ارسال شده که براساس اعلام این دو نهاد اقدامات انجام شده در زمینه قطع و یا جابجایی درختان شهری براساس رای کمیسیون های ماده هفت و پنج انجام می شود.
تهرام/1699/ 1625
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]