تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834273391
- ایران، بهشت هندوستان برای رسیدن به آسیای میانه - احمدعلی خلیل نژاد*
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران، بهشت هندوستان برای رسیدن به آسیای میانه - احمدعلی خلیل نژاد* هند در حال تبدیل یه کشور سوم جهان از نظر تولید و مصرف، تشنه بازارهایی همچون آسیای میانه و منطقه خزر است که بتواند با بهترین شرایط به آن دسترسی داشته باشد تا هم محصولات خود را به فروش برساند و هم به امنیت انرژی خود را تضمین کند.
مانع اصلی این آرمان هند، مواصلات جاده ای است، زیرا همه کشورهای آسیای مرکزی و منطقه خزر محصور در خشکی هستند و به دریای آزاد دسترسی ندارد و فقط دسترسی هند به این کشورها از طریق یک کشور ثالث امکان پذیر است و در این میان، ایران از جایگاه ممتاز در نظام منطقه ای آسیای مرکزی به ویژه با توجه به معضلات هند برای دسترسی به این منطقه برخوردار است.
هند برای تجارت و نفوذ در این منطقه راهبردی، می داند که باید با ایران رابطه ای دوستانه داشته باشد، زیرا از طریق مرزهای زمینی و آبی با کشورهای منطقه همسایه است، نفوذ تاریخی و فرهنگی در همه کشورهای منطقه دارد، کوتاه ترین، ارزان ترین و امن ترین مسیر دسترسی این کشورها به جهان بیرون است و رقابت ژئوپلیتیک جدی میان تهران و دهلی نو برای حضور و نفوذ در منطقه آسیای مرکزی به عنوان یک مانع وجود ندارد.
هند همچنین به دلیل رقابت جدی با چین و نزدیک شدن این کشور به پاکستان رقیب دیرینه خود حتی احتمال دستیابی به کشورهای آسیای میانه از طریق چین را هم نمی پذیرد.
هند ممکن است برای دسترسی به بازار آسیای میانه، مسیر پاکستان و افغانستان را مدنظر داشته باشد که از یک طرف رقابتها و اختلافات هند و پاکستان به عنوان دو کشوری که سه بار بر سر مساله کشمیر وارد جنگ شده اند، موضوع جدی است و از طرف دیگر مسیر افغانستان بشدت ناامن است؛ ضمن اینکه عقل اقتصادی حکم می کند که هیچ کشوری تمایل ندارد تا زمانی که می تواند از یک کشور به عنوان مسیر ترانزیت استفاده کند، راهی را برگزیند که عبور از دو کشور، نتیجه آن باشد.
در چنین شرایطی ایران تنها مسیر زمینی دسترسی به آسیای مرکزی برای هند است که از ویژگیهای کاهش هزینه، بالا بودن امنیت و آماده بودن زیرساختها برخوردار است.
بهره برداری از راه آهن ترکمنستان، قزاقستان و ایران که در دوازدهم آذر 93با حضور روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان به بهره برداری رسید، فرصت مناسبی را برای هند برای دستیابی به بازارهای کشورهای مشترک المنافع فراهم کرده است.
مراسم نمادین گشایش خط راه آهن ترانزیتی شرق دریای خزر به طول 920 کیلومتر به عنوان کریدور ریلی شمال به جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا شهر گرگان در استان گلستان برگزار شد.
این خط آهن کشور قزاقستان را به ترکمنستان متصل کرده و پس از عبور از گرگان به سمت جنوب ایران یعنی خلیج فارس امتداد می یابد و بدین ترتیب راه کشورهای قزاقستان و ترکمنستان به آب های آزاد باز خواهد شد.
با افتتاح این مسیر حمل و نقل، تجارت جهانی میان شرق (از چین تا آسیای مرکزی) و غرب جهان (بویژه اروپای غربی) حدود 10 هزار کیلومتر راه زمینی کوتاهتر می شود.
گشایش خط راه آهن قزاقستان - ترکمنستان - ایران که شمال را به بندرعباس ایران متصل می کند فرصتهای اقتصادی جدیدی را برای هند در آسیای میانه فراهم ساخته است.
همسایگی ایران با کشورهایی نظیر روسیه، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان فرصت مناسبی را برای صادرات کالای هندی به این کشورها فراهم کرده است.
به گفته کارشناسان هزینه های انتقال کالا از مسیر ایران به کشورهای مشترک المنافع حدود 40 درصد کمتر از کانال سوئز است.
هند می تواند ترکیبی از مسیرهای دریایی، ریلی و جاده ای را برای انتقال کالا به کشورهای مشترک المنافع از طریق ایران مورد توجه قرار دهد.
این کشور همچنین می تواند با استفاده از مسیر جاده ای که زیر ساخت آن از سال ها پیش فراهم شده براحتی کالاهای خود را به کشورهای آسیای میانه و قفقاز منتقل کند.
کشورهای مشترک المنافع شامل کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان و گرجستان با چهار درصد جمعیت جهان حدود 280 میلیون جمعیت را در خود جای داده است.
روسیه بزرگترین کشور مشترک المنافع با 143 میلیون نفر جمعیت و ارمنستان با 3.4 میلیون کمترین جمعیت را دارد.
وقتی اهمیت مسیر ایران برای هند مشخص می شود که بدانیم دشمنی و رقابت هند با پاکستان به خاطر برخورداری از سلاح هسته ای، اختلافات مرزی در جامو و کشمیر و پیگیری سیاست اتحاد و ائتلاف با چین به دشمنی راهبردی برای هند تبدیل شده است و هرگونه اتحاد و ائتلاف هند با کشورهای پیرامونی بر مبنای رابطه با پاکستان است.
از سوی دیگر هند و چین در حال حاضر به عنوان رقبای جدی محسوب می شوند که تلاش دارند تا نظمی دلخواه در منطقه آسیا ایجاد کنند؛ چینی ها مایل به حضور و نفوذ قدرت های بیرونی در آسیا نیستند و در پی ایجاد جهانی تک قطبی در آسیا هستند؛ در مقابل هندی ها که از سلطه چین بر آسیا نگران هستند قصد دارند با باز کردن پای قدرتهای فرا منطقه ای از جمله آمریکا توازن قوا در منطقه را به سود خود تغییر دهند.
از دیگر موضوعات مورد اختلاف میان دو کشور می توان به اختلافات ارضی اشاره کرد که به نظر می رسد به این زودی حل و فصل نخواهد شد.
اگرچه رابطه هند و روسیه در همه حوزه ها در زمان شوروی عمیق بود و هند از توان نظامی روسیه بیشتر برای ایجاد بازدارندگی در منطقه شبه قاره در مقابل پاکستان و جلوگیری از تک قطبی شدن آسیا به رهبری چین استفاده می کند اما دسترسی به آسیای مرکزی از طریق روسیه به علت دوری مقرون به صرفه نیست.
با این دلایل، ایران تنها راه دسترسی هند از نظر ژئوپلیتیکی به آسیای مرکزی است، زیرا از یک طرف ایران مرز مستقیم زمینی (مرز مشترک با ترکمنستان) و دریایی (قزاقستان و ترکمنستان در دریای خزر) با آسیای مرکزی دارد و از طرفی، ایران رقابت ژئوپلیتیک آشکاری با هند چه در سطح منطقه و چه در سطح جهانی ندارد.
ایران و هند اختلافات مرزی با هم ندارند که باعث شود ایران چون پاکستان و چین مانع از حضور هند در آسیای مرکزی شود. ضمن اینکه نبود رقابت ژئوپلیتیکی و همنوایی منافع میان دو کشور باعث خواهد شد حضور هند در آسیای مرکزی در تضاد با منافع ملی ایران قرار نگیرد؛ بنابراین هند برای حضور در آسیای مرکزی مجبور به عبور از مسیر ایران است. شاید این بار جغرافیا به داد سیاست برسد و باعث نزدیکی بیش از پیش دو کشور شود، چیزی که هندی ها با وجود آگاهی از آن همچنان در اجرایی کردن آن بی تفاوت هستند.
*کارشناس منطقه ای - ایرنا
تمام**
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
علینژاد رئیس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه شد |اخبار ایران و جهان
علینژاد رئیس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه شد کد خبر ۴۷۴۰۳۲ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۱ - 09 February 2015 رئیس فدراسیون ووشوی ایران به عنوان رئیس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه انتخاب شد به گزارش سایت فدراسیون ووشو نخستین مجمع فدراسیون ووشو غرب و آسیای میانه- مهدی علی نژاد رییس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه شد
مهدی علی نژاد رییس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه شد تهران- ایرنا- فدراسیون ووشوی غرب و آسیایی میانه تاسیس و مهدی علی نژاد به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد به گزارش ایرنا از فدراسیون ووشو نخستین مجمع فدراسیون ووشو غرب و آسیایی میانه یکشنبه شب در اتاق بازرگانی استان سیستانانتخاب مهدي علي نژاد به عنوان رييس فدراسيون ووشوي غرب و آسياي ميانه
۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ۱۱ ۳۲ق ظ انتخاب مهدي علي نژاد به عنوان رييس فدراسيون ووشوي غرب و آسياي ميانه فدراسيون ووشوي غرب و آسيايي ميانه تاسيس و دکترمهدي علي نژاد به عنوان رييس اين فدراسيون انتخاب شد به گزارش خبرگزاري موج نخستين مجمع فدراسيون ووشو غرب و آسيايي ميانه يکشنبه شب در اتاق بازرعلینژاد رییس فدراسیون ووشوی غرب و آسیای میانه شد
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۷ فدراسیون ووشوی غرب و آسیایی میانه تاسیس و مهدی علینژاد به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد به گزارش ایسنا نخستین مجمع فدراسیون ووشو غرب و آسیایی میانه یکشنبه شب در اتاق بازرگانی استان سیستان و بلوچستان با حضور مسوولان فدراسیون های ایران ازبکستانافزایش فعالیت های اقتصادی گازپروم در آسیای میانه
افزایش فعالیت های اقتصادی گازپروم در آسیای میانه خبرگزاری پانا مقامات شرکت انرژی روسیه گازپروم اعلام کردند به چشم اندازهای آینده بازارهای آسیانه مرکزی به شدت امیدوار هستند ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۴ بهمن ساعت 12 06 به گزارش خبرگزاری پانا الکساندر مدودوف معاون اجرایی گازپروم ابراز عقیدهصندوق بینالمللی پول خبر داد ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی
صندوق بینالمللی پول خبر دادایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزیصندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ایران با تولید ناخالص داخلی ۴۰۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۴ دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه شمال آفریقا و آسیای مرکزی به شمار میرود به گزارش خبرنگارپیام احمدی نژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن
پیام احمدی نژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن محمود احمدی نژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی پیامی منتشر کرد محمود احمدی نژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی پیامی منتشر کرد متن این پیام به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرحیماللّهممککین: رسیدن ایران به این حد از نفوذ در خاورمیانه قابل پیشبینی بود
مککین رسیدن ایران به این حد از نفوذ در خاورمیانه قابل پیشبینی بودرئیس کمیته نیروهای مسلح سنا میگوید رسیدن ایران به این حد از نفوذ در خاورمیانه را پیشبینی کرده بود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس سناتور جان مککین رئیس کمیته نیروی مسلح سنا روز جمعه در مصاحب- پیکر مادر محمود احمدی نژاد در بهشت زهرا(س) آرام گرفت
پیکر مادر محمود احمدی نژاد در بهشت زهرا س آرام گرفت شهرری- ایرنا- پیکر مرحومه سیده فاطمه قادری مادر محمود احمدی نژاد روز پنجشنبه پس از تشییع در بهشت زهرا س آرام گرفت به گزارش ایرنا مرحومه سیده فاطمه قادری مادر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین روز گذشته در یکی از بیماپیکر مادر محمود احمدی نژاد در بهشت زهرا(س) آرام گرفت +عکس
پیکر مادر محمود احمدی نژاد در بهشت زهرا س آرام گرفت عکس مراسم یادبود عصر امروز از ساعت 30 15 تا 17 در مسجد جامع نارمک واقع در نارمک خیابان سمنگان برگزار می شود همچنین مراسم ختم دیگری فردا جمعه 24 بهمن ماه از ساعت 16 تا 30 17 در مسجد حضرت ولیعصر عج واقع در شهرک محلاتی فاز«امیرعلی شیرنوایی» نقش مهمی در اعتلای فرهنگ آسیای میانه داشت - اخبار ایران و جهان |
رییس دانشگاه فردوسی مشهد امیرعلی شیرنوایی نقش مهمی در اعتلای فرهنگ آسیای میانه داشت شناسهٔ خبر 2489486 شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۷ استانها > خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی گفت امیر علی شیر نوایی شاعر و عالم دوره تیموری نقش بسزایی در اعتلای فرهنگ کشور های اسیای میانه داشت ومدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری اعلام کرد افزایش مطلوبیت مسیر ترانزیتی ایران-آسیای میانه-قفقاز با توافقات ح
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری اعلام کردافزایش مطلوبیت مسیر ترانزیتی ایران-آسیای میانه-قفقاز با توافقات حمل و نقلی ایران و ترکیهمدیرکل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی سازمان راهداری گفت افزایش مطلوبیت و تردد مسیر ترانزیتی ایران به مقصد کشورهای آسیای میانه و قفقاز از نتایج مثمدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام خبر داد توسعه ظرفیت ترانزیت عراق با کشورهای آسیای میانه
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام خبر دادتوسعه ظرفیت ترانزیت عراق با کشورهای آسیای میانهمدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام از توسعه ظرفیت ترانزیت عراق با کشورهای آسیای میانه از طریق پایانه مرزی فیبر نوری مهران خبر داد رضا حشنبیگی امروز در گفتوگو با خبرنگار ففدراسیون ووشو غرب و آسیایی میانه تشکیل شذ - اخبار ایران و جهان |
به ریاست مهدی علی نژاد فدراسیون ووشو غرب و آسیایی میانه تشکیل شذ شناسهٔ خبر 2491709 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۱ ورزش > ورزش های رزمی فدراسیون ووشو غرب و آسیایی میانه با حضور روسای ووشو هشت کشور در زاهدان به ریاست ایران تشکیل شد به گزارش خبرنگار مهر نخستین مجمع فدراسخلیل نژاد قهرمان تپانچه مردان شد
خلیل نژاد قهرمان تپانچه مردان شد خبرگزاری پانا اولین فینال مرحله نهایی مسابقات آزاد زمستانی در رشته تپانچه بادی مردان صبح امروز پانزدهم بهمن برگزار شد و طی آن یاسر خلیل نژاد توانست در رده نخست قرار گیرد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۶ بهمن ساعت 15 02 به گزارش خبرگزاری پانا و به نقل از روابطهمزمان با فرارسیدن 22 بهمن ماه پروژه احداث خیابان شهید بهشتی ورنامخواست به بهرهبرداری رسید
همزمان با فرارسیدن 22 بهمن ماهپروژه احداث خیابان شهید بهشتی ورنامخواست به بهرهبرداری رسیدهمزمان با فرارسیدن 22 بهمن ماه پروژه احداث خیابان شهید بهشتی ورنامخواست با اعتباری بالغ بر 4 میلیارد ریال و با حضور مسئولان شهرستان لنجان به بهره برداری رسید به گزارش خبرگزاری فارس از لنجاپیام احمدینژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن
پیام احمدینژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن محمود احمدی نژاد به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی پیامی منتشر کرد آفتاب به گزارش ایسنا متن این پیام به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرحیماللّهمَ عَجِّل لِوَلیِکَ الفَرَج وَ العافِیهِ وَ النَصرانقلاب عظیم اسلامی م-
گوناگون
پربازدیدترینها