واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استعدادیابی، مفقوده ورزش در کردستان - بهرام غلامی* توسعه زیر ساخت های بنیادین در هر کاری، به طور مسلم فرآیندی آینده نگر و نتیجه بخش خواهد بود و روند رو به پیشرفتی را در هر میسر خواهد داشت و ورزش نیز از این قاعده مستثنا نیست.
مسلما با پیشرفت های سریع و لحظه ای دنیای امروز، ورزش نیز در چند دهه اخیر روند صنعتی به خود گرفته و در کشورهای پیشرفته و صاحب نام، نگاه به ورزش و رشته های مختلف نه تنها نگاه ورزشی، تفریحی و رقابتی است بلکه خیلی از بنگاه های اقتصادی و غول های تجاری نیز از بعد مالی نیم نگاهی اما جدی به رشته های پرطرفدار ورزشی دارند.
در کشورهای توسعه یافته با سرمایه گذاری در انواع رشته های ورزشی، در کمترین زمان ممکن نتایج قابل توجهی هم در رشته های انفرادی و هم در رشته های تیمی به دست آورده اند و این سرمایه گذاری ها در میادین بزرگ جهانی و المپیک، مدال های زیادی را برای آنها به همراه داشته است.
شاید اگر با کمی تامل و اندکی کنجکاوانه به ورزش و زیر ساخت های آن در ایران در طول چند دهه گذشته و حتی حال حاضر نگاه اجمالی بیندازیم متوجه خواهیم شد که در امر استعدادیابی و شناسایی نخبه های ورزشی و یافتن استعدادهای بالقوه، اهتمام لازم صورت نگرفته و همواره نگاه مدیران و هیات های ورزشی نگاهی آنی و زود گذر و نتیجه گرا بوده است.
همین برنامه و نگاه سطحی زود گذر، عدم پیشرفت در ورزش را موجب می شود، قدر مسلم در استان کردستان نیز این ضعف سال هاست دامنگیر ورزش این استان شده و گاه بی برنامه گی و نداشتن هیچ گونه نقشه راه در امر ورزش، باعث در جا زدن ورزش و حرکت لاک پشتی ورزش در استان کردستان شده است.
یکی از اهداف مهم و برنامه های چند سال آینده ورزش این استان به طور طبیعی باید نخبه پروری و استعدادیابی در رده های سنی پایین باشد این در حالی است که می توان ادعا کرد متاسفانه استعدادیابی و شناسایی نخبه های ورزشی در استان، روند حرکتی کاملا کند و بسیار آرام را طی کرده و به همین دلیل ورزش استان در اکثر رشته های ورزشی، مخصوصا ورزش های تیمی جایگاهی قابل تامل و شایسته کسب نکرده است.
برنامه ریزی اصولی نیاز به زیر ساخت های اساسی و حمایت های مالی گسترده ای دارد که از طرف وزارت ورزش و جوانان، هیات ها و فدراسیون های ورزشی باید حمایت شود.
با توجه به استعدادهای بالقوه موجود در جامعه ورزش استان کردستان، طرح "نخبه پروری" باید به مرحله اجرا درآید تا ظرفیت های نهفته در ورزشکاران شناسایی و آشکار شود، ارتقا سطح علمی و جسمانی ورزشکاران استان و شهرستان های تابعه استان کردستان، باید یک هدف مهم قلمداد شود تا مدال آوری در رشته های مختلف در برنامه ای تقریبا کوتاه مدت در استان صورت گیرد.
شناسایی نخبه ها و استعدادهای خاص در همه رشته های ورزشی و آماده سازی ورزشکاران در رشته های مختلف در قالب اردوهای کوتاه مدت و هدفمند، زمینه ساز موفقیت های ورزشکاران در عرصه رقابت خواهد بود.
در نگاه اول شاید از نظر بعضی افراد دست یافتن به چنین شرایطی به دلیل مشکلات مالی و ضعف حامی مالی در رشته های ورزشی، رویای دست نیافتنی و یا نقشه راه خوبی نباشد اما باید واقعیت را پذیرفت که یکی از مشکلات مهم ورزش استان کردستان، نبود برنامه ریزی دقیق بلند مدت و ضعف برنامه های استعدادیابی و نخبه پروری، است.
نباید این را فراموش کرد که استان کردستان با داشتن استعدادهای بالقوه ورزشی در رده های مختلف سنی، یکی از قطب های قابل قبول در حوزه ورزش کشور است و حداقل طی چندین سال ورزش استان با معرفی ورزشکارانی توانمند به خصوص در ورزش های انفرادی از جمله کشتی و ورزش های رزمی، همواره جایگاه ممتازی داشته است.
آنچه که به خوبی در ورزش این استان قابل مشاهده است و به روشنی می شود آن را احساس کرد ، نبود برنامه های کوتاه مدت یا میان مدت برای جذب و یافتن استعدادهای ورزشی در رشته های مختلف و یا نخبه پروری در جامعه ورزشی استان است.
امید است در چهارچوب برنامه ای منسجم و راهبردی و بلند مدت و با بکار بردن مدیران و مربیان کار بلد و دلسوز، استعدادیابی و نخبه پروری در اولویت برنامه های ورزش استان کردستان قرار گیرد و البته این مهم محقق نخواهد شد مگر با تدبیر و دور اندیشی مدیران دلسوز جامعه ورزش استان که باید آستین های همت را بالا بزنند.
* خبرنگار ایرنا در شهرستان مریوان
24/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]