واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۲۳ب.ظ)
يونيدو براي ساخت و تجهيز گلخانهها با ايران همکاري ميکند در نشستي با حضور معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي و الساندرو آماديو نماينده سازمان توسعه صنعتي ملل متحد (يونيدو) در ايران، بر همکاري يونيدو در تقويت گلخانهها تأکيد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، طهماسبي، معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي، در اين نشست، از تخصيص 3 هزار ميليارد تومان خط اعتباري براي ساماندهي گلخانههاي کشور خبر داد.
وي با بيان اين که در حال حاضر 2 هزار گلخانه چوبي در ايران وجود دارد، گفت: امکانات کشت، داشت و برداشت در گلخانههاي چوبي ضعيف است، بنابراين ما به دنبال سازوکاري هستيم که بتوانيم با همکاري يونيدو با سازه سبک و ارزان قيمت وضعيت اين گلخانهها را بهبود بخشيم.
به گزارش روابط عمومي وزارت جهاد کشاورزي، طهماسبي بر لزوم توجه بر طراحي سازههاي گلخانههاي کشور تاکيد و تصريح کرد: طرحهاي گلخانهاي خارجي با اقليم کشور ما سازگار نيست، بنابراين گروهي از متخصصان خارجي براي طراحي سازه، فرم، پوشش گلخانهها و حتي سيستمهاي سرمايش و گرمايش، تهويه، سيستم کشت، سيستم آبياري و... در نظر گرفته شده است تا با وضع موجود بتوانيم گلخانهها را ساماندهي کنيم.
وي با بيان اين که کميتهاي در اين خصوص تشکيل شده و برنامهريزي در زمينه آمايش سرزمين در مناطق رويشي انجام شده است، اظهار داشت: در حال حاضر انتخاب تکنولوژي مناسب براي ساخت گلخانهها براي ما مهم است که از سازمان يونيدو ميخواهيم در اين زمينه به ما کمک کند.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي با بيان اين که شرايط اقليمي، کاهش منابع آبي و کاهش کيفيت محصولات باعث تغيير در سياستهاي توليد سبزي و صيفي شده است، گفت: در اين راستا وزارت جهاد کشاورزي براي صرفهجويي در مصرف آب و... برنامههاي وسيعي براي گسترش گلخانهها دارد.
وي با اعلام آمادگي در خصوص اجراي طرحهاي گلخانه اي خاطرنشان ساخت: سازمان عمران کرمان به عنوان يک شرکت خصوصي از طريق فاينانس از چين در نظر دارد يک هزار هکتار از اراضي خود را براي توليد گياهان زينتي و سبزي و صيفي براي صادرات به ديگر کشورها اختصاص دهد که در راستاي گسترش گلخانهها، ما نيز آماده همکاري با اين طرحها هستيم.
اين مقام مسوول، با بيان به اين که حدود 17 ميليون تن محصولات باغباني در ايران توليد ميشود، خاطرنشان ساخت: ضعف اساسي ما در صنايع تبديلي و تکميلي است به طوري که در گذشته با سازمانهاي بينالمللي تخصصي در مورد خرما و چاي کار کردهايم، اما؛ موفقيتي در اين زمينه حاصل نشده است.
وي افزود: برنامههاي جديدي که در کشور اعمال ميشود در جهت افزايش تراز تجاري؛ به خصوص محصولات باغباني است، به طوري که به دنبال آن هستيم که ارزش افزوده محصولات باغباني را از طريق صنايع بستهبندي بالا ببريم.
مهندس طهماسبي يادآور شد: براي مثال در محصول خرما با توجه به توليد يک ميليون تن خرما و صادرات 130 هزار تن خرما در وضعيت مطلوب در کشور، با راه اندازي صنايع تبديلي در خصوص اين محصول، ميتوانيم قند توليد کنيم که هم در کشور مورد استفاده قرار گيرد و هم به خارج از کشور صادر شود.
به گفته وي، در محصولاتي همچون پسته، زعفران، گياهان دارويي و انار نيز مزيتهايي در کشور وجود دارد که بايد از اين مزيتها استفاده کرد.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي، ساماندهي اراضي شيب دار کشور را از ديگر طرحهاي ابلاغ شده در راستاي سياستهاي وزارت جهاد کشاورزي برشمرد و تصريح کرد: ساماندهي اراضي شيبدار کشور چه از لحاظ زيست محيطي و چه از لحاظ درآمدزايي براي جوامع روستايي و صادرات ميتواند به ما کمک کند.
وي ادامه داد: بر اين اساس، گونههاي درختي همچون گل محمدي، بادام و انگور سازگار با محيط در نظر گرفته شده است که بتوانيم علاوه بر بازار فروش، صنايع تبديلي و تکميلي آن را نيز فراهم کنيم.
در اين نشست الساندرا آماديو، نماينده يونيدو در ايران، با تجربه 12 ساله در خصوص ساخت گلخانهها در کشورهاي مختلف، در خصوص گلخانهها و توليدات باغباني حفاظت شده در ايران گفت: ايران در خصوص گلخانهها در مراحل اوليه قرار دارد، اما؛ با توجه به ظرفيتهاي موجود در ايران در مورد اقليم، منابع انساني و... در مناطق مختلف ميتوان روند پيشرفت در اين زمينه را پيش بيني کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]