محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852789402
چرا انگشت توی دماغ خود می کنیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا انگشت توی دماغ خود می کنیم؟
انگشت کردن توی سوراخ های دماغ نه فقط زشت بلکه غیربهداشتی و مضر است. اما با این وجود چرا تا این حد عمومی است؟
به گزارش نامه نیوز، خیلی از ما این کار را می کنیم هر چند تعداد کمی به آن اعتراف می کنند. اگر موقعی که دست توی دماغمان می کنیم کسی ما را ببیند معمولا احساس خجالت می کنیم و از کار خود پشیمان می شویم و وقتی که می بینیم دیگران در انظار عمومی این کار را می کنند آنها را تقبیح و سرزنش می کنیم.
اما آیا انگشت کردن در دماغ واقعا تا این حد بد و قبیح است؟ تا چه حد عمومیت دارد؟ و واقعا چرا بعضی با انگشت دنبال محتویات دماغ خود می گردند و حتی بدتر از آن چرا بعضی این محتویات را برانداز کرده و مزه می کنند؟
عبارتی که در علم پزشکی برای تشریح انگشت کردن در دماغ به کار برده می شود "رینوتیلکسومانیا" (rhinotillexomania) است . اولین پژوهش علمی که در مورد این موضوع انجام شده به سال ۱۹۹۵ برمی گردد که توسط دو پژوهشگر آمریکایی به نامهای تامسون و جفرسون صورت گرفت.
آنها از طریق پست پرسشنامه ای را برای ۱۰۰۰ فرد بالغ در بخشی از ایالت ویسکونسین ارسال کردند. از میان ۲۵۴ نفری که به این پرسشنامه پاسخ دادند حدود ۹۰ درصد اعتراف کردند که دست توی دماغ خود می کنند ولی فقط یک درصد آنها گفتند که حداقل هر یک ساعت یکبار این کار را انجام می دهند.
دو نفر از پاسخ دهندگان گفتند که کاوش های گاه و بیگاه آنها در سوراخ های دماغشان روی زندگی روزانه آنها تاثیر گذاشته است. در کمال تعجب دو نفر از پاسخ دهندگان به این پرسشنامه اعتراف کردند که آنقدر انگشت توی دماغ خود کرده اند که جداره نازک بین دو سوراخ بینی خود را پاره کرده اند.
این یک پژوهش کامل نبود چون فقط یک چهارم افراد به پرسشنامه پاسخ دادند و شاید اکثر آنها کسانی بودند که به دست کردن توی دماغ خود علاقه ویژه ای داشتند. اما با این همه این پژوهش نشان داد که با وجود قبح اجتماعی آن، انگشت کردن توی دماغ یک عادت فراگیر و شایع است.
عادت جوانان
در سال ۲۰۰۰ دو پزشک متخصص از موسسه ملی بیماریهای عصبی و روانی در شهر بنگلور در هند، تصمیم گرفتند که در این مورد پژوهش عمیق تری انجام دهند. آنها معتقد بودند که اکثر عادت های عمومی در بین خردسالان و نوجوانان فراگیرتر است و به همین خاطر بهتر است که بررسی ها را به جای افراد بالغ روی افراد کم سن و سال انجام دهند و ببینند این عادت در میان آنها چقدر عمومیت دارد.
در عین حال آنها می دانستند که در پژوهشی که در ایالت ویسکونسین آمریکا انجام شده بود احتمالا پاسخ ها جانبدارانه بوده اند. آنها تصمیم گرفتند که پرسشنامه های خود را در کلاس های مدرسه توزیع کنند که به احتمال فراوان نتیجه آن به واقعیت نزدیک تر خواهد بود.
آنها در تحقیقات خود روی چهار مدرسه در شهر بنگلور تمرکز کردند. یکی از آنها محل تحصیل فرزندان اقشار کم درآمد و فقیر بود. در دو مدرسه دیگر فرزندان طبقه متوسط تحصیل می کردند و در مدرسه چهارم فرزندان اقشار مرفه درس می خواندند.
پژوهشگران در مجموع توانستند پاسخ های ۲۰۰ نوجوان را جمع آوری کنند. تقریبا همه آنها اعتراف کردند که روزانه حداقل چهار بار انگشت توی دماغ خود می کنند. این نکته چندان تازگی نداشت. اما نکته جالب در اطلاعات جمع آوری شده الگوهای متفاوت این رفتار بود. فقط حدود هفت درصد اعتراف کردند که روزانه بیش از ۲۰ بار انگشت توی دماغ خود می کنند. اما تقریبا ۲۰ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که به نظرشان در این مورد یک مشکل جدی دارند.
اکثر این نوجوانان گفتند که برای راحت شدن از حالت خارش در سوراخ های بینی و یا تمیز کردن ترشحات بینی دست توی دماغشان می کنند. اما حدود ۱۲ درصد اعتراف کردند که چون احساس خوبی به آنها دست می دهد این کار را می کنند.
اما یک نکته جالب دیگر در این پژوهش این بود که مشخص شد تنها چیزی که وارد بینی آنها می شود انگشتان دست نیست. ۱۳ نفر از دانش آموزان گفتند که برای خاراندن و یا خارج کردن ترشحات دماغشان از موچین استفاده می کنند و ۹ نفر هم اعتراف کردند که برای این کار از مداد استفاده می کنند. و بالاخره ۹ نفر از آنها اعتراف کردند آنچه را که از کاووش در بینی خود پیدا می کنند می خورند.
این پژوهش نشان داد که تعلق این نوجوانان به لایه های اجتماعی و اقشار گوناگون روی رفتار آنها با دماغشان تاثیر ندارد و انگشت کردن در سوراخ دماغ یکی از مواردی است که همه اقشار را به یکدیگر پیوند می دهد. اما بین دختران و پسران تفاوت هایی مشاهده شد. درصد پسرانی که این کار را انجام می دهند بیشتر و در مقابل در میان دختران درصدی که فکر می کنند کار ناشایستی است بیشتر بود. در عین حال مشخص شد که پسران غیر از انگشت کردن در دماغ، عادت های بد دیگری هم، مثل جویدن ناخن ها و یا از ریشه کندن موهایشان دارند.
نقص عضو در اعضای صورت
اماباید توجه داشت که انگشت کردن توی دماغ یک عادت بی ضرر نیست و در برخی موراد می تواند به مشکلات جدی منجر شود. پژوهشگران موسسه ملی بیماریهای عصبی و روانی هند با بررسی پرونده های پزشکی موجود در بیمارستانها متوجه شدند که در برخی موارد افرادی که داخل بینی آنها عمل جراحی صورت گرفته به خاطر اینکه نمی توانند عادت دست کردن توی دماغ را ترک کنند، به محل جراحی آسیب زده که موجب خونریزی مجدد می شود.
در یک مورد مشخص یک زن ۵۳ ساله به خاطر عادت شدید به این کار پرده نازک بین دو سوراخ دماغ خود را پاره کرده و تا سینوس های اطراف بینی نقب زده بود. پزشکان مجبور شدند بینی و ناحیه سینوس او را جراحی کنند.
مورد دیگر مرد ۲۹ ساله ای بود که علاوه بر رینوتیلکسومانیا یا انگشت کردن در دماغ، به تریکوتلیمانیا یعنی عادت مزمن از ریشه کندن مو هم مبتلا بود. این دو عادات شدید روی هم رفته باعث شده بود که او به شدت به از ریشه کندن موهای بینی اش عادت کند.
زمانی که به کرات این کار را می کرد بینی او متورم می شد. او برای درمان تورم و عفونت بینی خود از دارویی استفاده می کرد که به خاطر عوارض جانبی آن بینی او را کاملا بنفش کرده بود. این رنگ بنفش موهای بینی او را می پوشاند و در نتیجه او مثل گذشته برای از ریشه کندن آنها عصبی و حریص نمی شد.
در سال ۲۰۰۶ پژوهشگران هلندی متوجه شدند انگشت کردن توی دماغ به پخش باکتریها در بدن کمک می کند. آنها در پژوهش خود که روی بیماران یک کلینیک گوش و حلق و بینی انجام شد، دریافتند که احتمال وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در بینی افرادی که انگشت توی دماغ خود می کنند به نسبت سایرین بیشتر است.
او ترجیح می داد که دماغ بنفش رنگی داشته باشد تا اینکه مجبور شود موهای بینی اش را ببیند. پزشکان معالج که در نهایت توانستند با تجویز دارو او را درمان کنند، عادت عصبی و شدید او را نمونه ای از عارضه موسوم به اختلال خود زشت انگاری تشخیص دادند.
بسیاری از ما این تصور را داریم که عادت انگشت کردن در دماغ ما به احتمال زیاد یک عارضه یا اختلال آسیب شناسی نیست. جالب این است که جویدن ناخن و یا از ریشه کندن موهای دماغ جزو نمونه های بارز اختلال و وسواس فکری- عملی تلقی می شوند. اما انگشت کردن توی دماغ غالبا اینطور تلقی نمی شود.
ولی این به آن معنا نیست که این کار کاملا بی ضرر است. در سال ۲۰۰۶ پژوهشگران هلندی متوجه شدند انگشت کردن توی دماغ به پخش باکتریها در بدن کمک می کند. آنها در پژوهش خود که روی بیماران یک کلینیک گوش و حلق و بینی انجام شد، دریافتند که احتمال وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در بینی افرادی که انگشت توی دماغ خود می کنند به نسبت سایرین بیشتر است.
در عین حال آنها کشف کردند که بین دوره هایی که افراد بیشتر انگشت توی دماغ می کنند و دوره های تجمع این نوع باکتری در بینی آنها یک رابطه مستقیم وجود دارد.
با در نظر گرفتن تمامی این خطرات و با توجه به اینکه انگشت کردن توی دماغ باعث انزجار اطرافیان می شود چرا ما هنوز این کار را می کنیم؟ پاسخ روشنی به این سئوال وجود ندارد. ولی همانطور که یک پژوهشگر آمریکایی اخیرا در مورد جویدن ناخن ها نوشته است، شاید دلیل این کار این است که "تمیز کردن" این عضو صورت در ما یک احساس رضایت ایجاد می کند و در عین حال سوراخ دماغ همیشه در دسترس ماست.
و یا شاید انگشت کردن توی دماغ نشانه تنبلی است. ما به جای رفتن و برداشتن دستمال کاغذی و پاک کردن بینی خود، سراغ ساده ترین راه حل می رویم و هر وقت می خواهیم بینی خود را تمیز کنیم به یاد انگشت های خود می افتیم.
با این همه باید گفت که جای خوشحالی دارد که هنوز هم برخی از پژوهشگران به مسائلی مثل انگشت کردن توی دماغ و پیامدها و ضایعات ناشی از آن توجه می کنند. پژوهشگران موسسه بیماریهای عصبی و روانی هند در سال ۲۰۰۱ به خاطر انجام پژوهش خود در این زمینه جایزه ایگ نوبل را دریافت کردند، جایزه طنز آمیزی که هر ساله به ده موفقیت برتری اهدا می شود که ابتدا باعث خنده و سپس باعث به فکر فرو رفتن مردم می شوند.
منبع: عصر ایران
۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
چرا نوزادان انگشت خود را میمکند؟
چرا نوزادان انگشت خود را میمکند یک روانشناس گفت مکیدن شست زبان انگشتان پستانک گوشهی پتو یا قطعهای از پارچه از عاداتی هستند که در شیرخوارگان مشاهده میشود و به کودک احساس آرامش و خوشحالی میدهد به گزارش فرهنگ نیوز «علی سلیمانی» به ایسنا گفت این کار دانهدام باند سارق و كشف 14 فقره سرقت محتويات خودرو
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ۹ ۰ق ظ انهدام باند سارق و كشف 14 فقره سرقت محتويات خودرو فرمانده انتظامي بروجرداز انهدام باند 4 نفره سارق و کشف 14 فقره سرقت محتويات خودرو در اين شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاري موج سرهنگ دليري دراين رابطه گفت در پي وقوع چندين فقره سرقت محتويات خودرو پيگصدایی دور از نجف اشرف/1 چرا امام خمینی(ره) مُهر خود را شکست؟
صدایی دور از نجف اشرف 1چرا امام خمینی ره مُهر خود را شکست امام خمینی ره در نخستین روزهای اقامت در بازداشتگاه خواهان عینک خود شدند که برایشان آورده شد سپس مهر خود را خواستند و آن را به دست خویش شکستند به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس امام خمینی ره پرچمدار مقتدری ادر محضر بزرگان/ چرا دنبال خودمان نمی گردیم؟!
در محضر بزرگان چرا دنبال خودمان نمی گردیم دریافتن و آموختن نکات حاصل از تجارب شخصی انسانهای بزرگ و موفق در حقیقت راه میانبری است به سوی درک خوبیها و درستیها که تقدیم به همه کاربران عزیز میگردد مجله شبانه باشگاه خبرنگاران استاد علی صفایی حائری فرمودند اگر به کسی تنه بزنفرمانده انتظامی بروجرد خبر داد انهدام باند سارق و کشف 14 فقره سرقت محتویات خودرو در بروجرد
فرمانده انتظامی بروجرد خبر دادانهدام باند سارق و کشف 14 فقره سرقت محتویات خودرو در بروجردفرمانده انتظامی بروجرد از انهدام باند 4 نفره سارق و کشف 14 فقره سرقت محتویات خودرو در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد علیرضا دلیری صبح امروز در حاشیه دستگیری یکچرا خوندماغ در زمستان شایع است؟
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۸ پزشکان معتقدند خوندماغ در زمستان شایع است اما نگرانکننده نیست به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر جیمز استانکیئویکز از مرکز درمانی دانشگاه لویولا در آمریکا گفت هوای سرد زمستان موجب خشکی و تحریک پذیری بینی میشوند و احتمالچرا در زمستان خون دماغ می شویم؟
پزشکان معتقدند چرا در زمستان خون دماغ می شویم پزشکان معتقدند خوندماغ در زمستان شایع است اما نگرانکننده نیست به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از تابناک دکتر «جیمز استانکیئویکز» از مرکز درمانی دانشگاه لویولا در آمریکا گفت هوای سرد زمستان موجب خشکی و تحرچرا بعضی ها این قدر خودشیفته اند؟
ویژگی های افراد خودشیفته چرا بعضی ها این قدر خودشیفته اند از آنجا که این اختلال همراه با بروز اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب نیز خواهد بود در برخی موارد داروهای ضد اضطراب و افسردگی برای درمان این نوع اختلال تجویز میشود امام صادق عليه السلام سه چيز زندگى را تيره مى&rچرا خوندماغ در زمستان شایع است؟ |اخبار ایران و جهان
چرا خوندماغ در زمستان شایع است کد خبر ۴۷۱۷۵۴ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۶ - 01 February 2015 پزشکان معتقدند خوندماغ در زمستان شایع است اما نگرانکننده نیست به گزارش ایسنا دکتر جیمز استانکیئویکز از مرکز درمانی دانشگاه لویولا در آمریکا گفت هوای سرد زمستان موجب خشکی واین خبر بروز میشود چرا مدیران ایرانی دلارهای خود را در امارات خرج میکنند؟/ تبلیغ بهائیت در یک شرکت معروف
این خبر بروز میشودچرا مدیران ایرانی دلارهای خود را در امارات خرج میکنند تبلیغ بهائیت در یک شرکت معروفگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی از اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانههای دیگررئیس شورای شهر مشهد خبر داد جایگزینی خودروی تویوتا در ناوگان تاکسیرانی مشهد
رئیس شورای شهر مشهد خبر دادجایگزینی خودروی تویوتا در ناوگان تاکسیرانی مشهدرئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت در حال حاضر سرمایهگذاری به ما پیشنهاد داده خودروهای تویوتا ژاپن را برای نوسازی تاکسیرانی مشهد جایگزین کنیم که این موضوع در دستور کار شهرداری مشهد قرار دارد محسن انتظاری هروچرا در زمستان خوندماغ میشویم؟
چرا در زمستان خوندماغ میشویم جام جم سرا پزشکان معتقدند خوندماغ در زمستان شایع است اما اگرچه این مشکل در میان افراد مسن بیش از جوانان رخ میدهد با این حال برای هیچ یک از گروههای سنی مذکور نگرانکننده نیست دکتر «جیمز استانکیئویکز» از مرکز درمانی دانشگاه لویولا درئیس کمیته امداد چرام: پایداری طرحهای خودکفایی از مهمترین موارد در توانمندسازی مددجویان چرام است
رئیس کمیته امداد چرام پایداری طرحهای خودکفایی از مهمترین موارد در توانمندسازی مددجویان چرام استرئیس کمیته امداد چرام گفت پایداری طرحهای خودکفایی یکی از مهمترین موارد در توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت است به گزارش خبرگزاری فارس از چرام علیحسن مظاهری عصر امروز در جمعخودروهای وارداتی گران شدند/ تویوتا لکسوس 560 میلیون
خودروهای وارداتی گران شدند تویوتا لکسوس 560 میلیون قیمت برخی از خودروهای وارداتی افزایش یافته است به گزارش نامه نیوز در این هفته قیمت لکسوس RX معادل 10 میلیون تومان سوناتا یک میلیون تومان و یاریس هاچبک نیز یک میلیون تومان افزایش یافته است قیمت روز خودروهای وارداتی مدل 2014غربیها از خود بپرسند چرا بسیاری از افراطیون از جوامع غربی میآیند - اخبار ایران و جهان |
ظریف در نشست چشم انداز ژئوپلتیک غربیها از خود بپرسند چرا بسیاری از افراطیون از جوامع غربی میآیند شناسهٔ خبر 2473774 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۶ سیاست > سیاست خارجی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان درنشست چشم انداز ژئوپلتیک در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت غ-چرا زنان به همسران خود خیانت میکنند؟
چرا زنان به همسران خود خیانت میکنند زن مظهر عشق و وفاداری در خانواده است اما گاهی عامل یا عواملی دست به دست میدهند تا یک خیانت رقم بخورد و این موضوع هم از جایی نشات میگیرد که مرد به یکی از نیازها یا مجموعهای از نیازهای زن توجه نکند بسیاری از زنان به دلیل حجب و حیاییچرا بازار خودرو به سرعت افت می کند
بازار خودرو چرا بازار خودرو به سرعت افت می کند همین که تایرهای خودرو نو خیابان ها را لمس می کند و از پارکینگ نمایندگی خارج نشده شمارشگر افت قیمت خودرو به سرعت ِ برق شماره می اندازند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از سایپانیوز انتظار می رود که افت قیمت خودروهای نو در س-
گوناگون
پربازدیدترینها