واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر کارگروه سلامت مجمع بسیج قشر آبیک بیان کرد
محل دفن زباله آبیک مأمنی برای زبالهگردها و چرای دام
مدیر کارگروه سلامت مجمع بسیج قشر شهرستان آبیک با بیان اینکه محل دفن زباله آبیک مطلوب نیست، گفت: محل دفن زباله آبیک به مأمنی برای زبالهگردها و چرای دام تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک جلسه مجمع قشر بسیج شهرستان آبیک یکشنبه شب با حضور حجتالاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام سید ابوتراب موسوی امام جمعه شهر آبیک، عبدالحسین داداشی فرماندار شهرستان آبیک، حمزه برین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) شهرستان آبیک و جمعی از مسئولان این شهرستان و اقشار مختلف بسیج در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
مدیر کارگروه بسیج سلامت شهرستان آبیک در این جلسه اظهار داشت: سه جلسه در کارگروه تخصصی جامعه بسیج پزشکی برگزار شده و موضوعات مهم شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
محمد اسماعیل لطیفی با اشاره به محل دفن زباله در شهر آبیک توضیح داد: آلودگی شیرابه زباله چند برابر آلودگی فاضلاب است و آلودگی ناشی از شیرابه سبب آلودگی آبهای زیرزمینی، افزایش نیترات آب و شیوع بیماریهای سرطانی میشود که لازم است منتظر نمانیم وضعیت شهر ما مانند شهرهای بزرگ به آلودگی مبتلا شود.
وی افزود: هیچ کدام از اصول دفن زباله شهر آبیک با اصول قانونی سازگاری ندارد. محل دفن زباله به دلیل فاصله یک کیلومتری تا شهر به ویژه موسسات آموزش عالی، واقع شدن در مسیر بادهای غالب، تردد و چرای دام و قرار گرفتن در بالادست شهر مناسب نیست.
این مسئول ادامه داد: افراد زبالهگرد وارد محل دفن زباله میشوند که این امر سبب آلوده شدن آنان و انتقال آلودگی به دیگر افراد میشود.
مدیر کارگروه بسیج سلامت شهرستان آبیک تصریح کرد: از برنامههای پیشنهادی کوتاهمدت این است که تفکیک زباله در منزل صورت گرفته تا از حجم زباله کاهش یابد؛ آموزش مردم از طریق تبلیغات و نصب بنر و پلاکارد صورت گیرد.
لطیفی اضافه کرد: از برنامههای میانمدت میتوان به فنسکشی محل زباله اشاره کرد تا برخی افراد به راحتی نتوانند وارد آن شوند و چوپانان نتوانند به راحتی گوسفندان را برای چرای دام به محل دفن زباله ببرند.
وی اذعان کرد: تعیین محل جدید برای دفن زباله را میتوان از برنامههای بلندمدت ذکر کرد که باید در بیابانها و 15 کیلومتری شهر آبیک باشد و از بخش خصوصی و شرکت کمپوست نیز باید کمک گرفت تا بتواند طلای کثیف را به کود ارگانیک تبدیل کند.
این مسئول با اشاره به موج جدید ایدز در جامعه خاطرنشان کرد: پیش از این ابتلا به ایدز از طریق سرنگ آلوده مشترک بود ولی امروز رفتارهای پرخطر جنسی آمار نخست را در ابتلا به ایدز از آن خود کرده است.
لطیفی ابراز کرد: کارگاهها و کلاسهای آموزشی در زمینه ایدز باید در دانشگاهها و پادگانهای نظامی که دارای نسل جوان هستند، برگزار شود و استاد لازم برای آموزش در شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک وجود دارد البته با همکاری دهیاران و از سوی خانههای بهداشت میتوان در روستاها نیز آموزش پیشگیری از ابتلا به ایدز برگزار کرد.
وی افزود: ایدز بیماری است که از اروپا و آمریکا به جان کشورهای جهان سوم رسیده و مقابله با این بیماری ضروری است که باید در پیشگیری از آن گام برداریم زیرا فردا دیر است.
انتهای پیام/77006/
93/11/20 - 06:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]