واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1559392)
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۴ب.ظ)
درپي انتصاب عالي پور به سمت سرپرست معاونت هماهنگي امورزائرين استانداري قم عاليپورمناسبترين گزينه براي جذب سرمايهگذاري در زمينه جذب گردشگر در قم است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ،بحث از ظرفيتهاي توريستي و گردشگري قم شايد سخني به گزاف باشد چون طي اين سالها آنقدر از زبان مسئولان و مديران ملي و استاني و شهري اين حرفها زده شده که ديگر نيازي به سخنسرايي نيست و بايد وارد فازهاي عملياتي شد اما اينکه در اين چند سال چه کارهاي عملي براي تحقق هدف نهايي يعني استفاده حداکثري از اين ظرفيت شده نياز به کار کارشناسي دقيقي دارد که با يک يا چند گزارش نميتوان همه ابعاد آن را مورد بررسي قرار داد.
دولت در گذشته تصميم گرفت در سه استان زائرپذير از جمله قم، معاونتي جديد براي استانداران بهوجود بياورد که وظيفه آن سامان دادن به امور زائران و در حقيقت کاري در راستاي بهرهبرداري صحيح از اين ظرفيت بالقوه بود و استان قم هم در اين زمينه پيشتاز شد و اينکه نخستين معاون هماهنگي امور زائرين استانداري قم چندي بعد تعيين و چارت تشکيلاتي و سازماني آن نيز نوشته شد.
در آن زمان تعميق ارزشها، باورها، فرهنگ مبتني بر هويت اسلامي و احياي سنت اهلبيت (ع) در کنار استفاده بهينه از ظرفيت اماکن مذهبي و زيارتي جزو وظايف اين معاونت تازه تاسيس اعلام شد و معاون مربوط هم کار خود را با تشکيل جلساتي با حضور مديران دستگاههايي که ميتوانستند به توسعه گردشگري مذهبي و نيز رفع مشکلات زائران در قم کمک کنند، آغاز کرد.
شناسايي دقيق نيازها و مشکلات زائران در کنار برنامهريزي و تدوين ساز و کارهاي لازم به منظور ساماندهي امور، محور نخست فعاليتهاي اين معاونت محسوب ميشود و محور بعدي هم مربوط به اقدامات فرهنگي در قطبهاي زيارتي و گردشگري مذهبي است.
فراتر از رويکردي که حل مشکلات زائران را در دستور کار قرار ميدهد و اولويتبنديها نيز بر همان مبنا صورت ميگيرند، چگونگي استفاده از ظرفيت توريسم مذهبي در توسعه قم سئوالي اساسي است که بسياري از شهروندان را هم درگير خود کرده چه اينکه سالهاست ميشنوند وجود بارگاه نوراني امام رضا(ع) در مشهد يا ديگر اماکن مقدسه حتي در کشورهاي دور و نزديک چگونه توانسته است موجب رونق آن شهرها شده، تاثير مثبتي بر روي کسب و کار و فرهنگ آنها داشته باشد ولي در عين حال شهر خودشان يعني قم چندان از اين پيشرفتها بهرهاي نبرده است.
استان قم در شاهراه مراصلاتي بيش از 17 استان قرر دارد و هر سال در روزهاي آغازين سال جديد بيش از سه ميليون مسافر وارد اين استان ميشود ولي بدليل عدم بسترهاي مناسب و سرمايهگذاريهاي لازم در اين زمينه بيش از 70 درصد اين مسافران حتي براي يک روز هم در اين استان اقامت نميکنند.
با وجود همه تصميمگيريها و هدفگذاريهاي انجام شده به نظر ميرسد لازم است اقدامات عملي بيشتري در راستاي تقويت توريسم مذهبي و فراهم ساختن زمينههاي لازم براي نيل به اين هدف صورت بگيرد؛ قم در لسان مديران عاليرتبه کشوري و مسئولان استاني جهانشهر شيعي است و يک جهانشهر بايد ظرفيتهاي لازم براي جذب گردشگران و زائران را به بهترين نحو فراهم کند و بتواند ميزبان خوبي نه تنها براي شيعيان و مسلمانان بلکه همه کساني که به اسلام و مکتب اهلبيت (ع) علاقهمند هستند، باشد.
حجتالاسلام والمسلمين صالحيمنش استاندار قم با توجه به درک اين ضرورت مهم، بعد از کنارهگيري دکتر اسماعيلي تصميم گرفت تا خون جديدي در رگهاي اين معاونت تزريق کند تا بسترهاي مناسب جهت جذب سرمايهگذار در اين زمينه را فراهم سازد و از اين رو مهندس عاليپور رئيس سابق سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم به عنوان معاونت جديد خود در هماهنگي امور زائران استانداريمنصوب کرد.
عاليپور که سابقه خدمت در استانهاي گيلان، خوزستان و وزارتخانه صنعت معدن و تجارت را دارد ، در مدت حضورش به عنوان رئيس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم توانست تحول خوبي در سازمان و حتي ادارات تابعه آن ايجاد کند.
اميدواريم که اين انتصاب بجا و شايسته منشا تحول در جذب سرمايهگذار در راستاي توسعه صنعت توريسم و ردشگر در استان قم شود.
تهيه وتنظيم عليرضا شابرم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]