تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826413247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاریخ انقلاب را در قالب قصه برای کودکان بیان کنیم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محمود جوانبخت:
تاریخ انقلاب را در قالب قصه برای کودکان بیان کنیم
یک نویسنده‌ آثار داستانی برای نوجوانان، درباره‌ چگونگی انتقال مفاهیم تاریخی مانند وقایع انقلاب اسلامی به کودکان، دراماتیک‌بودن اثر را موثرترین شیوه برای این گروه می‌داند.


به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ محمود جوانبخت گفت: متن دراماتیک، نه‌تنها برای کودک‌ و‌ نوجوان که برای بزرگ‌سالان هم جذاب‌تر و تاثیرگذارتر است. تمام هم‌ و غم خالق متن یا اثر هنری این است که روی مخاطبش تاثیر بگذارد. یکی از شیوه‌هایی که می‌شود به کار برد و امتحان پس داده، این است که واقعه‌ تاریخی را به صورت دراماتیک و به شکل قصه بیان کنید تا برای مخاطب کشش داشته باشد.
 
او درباره‌‌ تجربیاتی که برای کودکان صورت گرفته، می‌گوید: با تجربیات اندکی که ما داریم به نظرم در برهه‌ای کارهایی خوبی، به‌خصوص در کانون پرورش فکری، انجام شد که تبدیل وقایع انقلاب به داستان و رمان یکی از آن‌ها بود. به نظر من حتی ورود به حوزه‌ خاطره‌پردازی هم تاثیرگذارتر است تا این که بخواهیم تاریخ را از وجه علمی و مورّخانه به مخاطب ارائه دهیم. چراکه ارائه برای کودک و نوجوان حساس‌تر از بزرگ‌سالان است و باید جذاب باشد تا بچه بتواند درک کند و درگیر شود. 

وی تصریح کرد: تنها این شیوه را شیوه‌ی درست نمی‌دانم، اما دراماتیک‌کردن وقایع را هم‌چنان موثرترین شکل کار می‌بینم؛ البته این کار هم اقتضا و جوانب خودش را دارد و کار سختی است. به نظر من به خاطر همین می‌شود گفت نمونه‌های موفق آن‌طور که دل ما می‌خواسته زیاد نبوده است. یک دلیلش این است که نویسنده باید دوزیست باشد، یعنی هم به تاریخ اشراف داشته باشد و تحقیق کرده باشد و هم داستان نویس باشد و به لحاظ داستان‌پردازی به لوازم قصه‌پردازی مسلط باشد. 

این نویسنده در آسیب‌‌شناسی آثار مربوط به انقلاب می‌گوید: به‌طور کلی آسیبی که اساسا ادبیات خلاقه در ایران طی صد سال اخیر با آن مواجه بوده این است که ادبیات ما ذوقی و مبتنی بر تجربیات است. غالب نویسنده‌های موفق ایرانی خودشان را روایت کرده‌اند. مثال‌های زیادی هست در بسیاری از آثار درخشان در ادبیات معاصر ما، که نویسنده‌ تجربیات خودش را روایت کرده است، در صورتی که داستان و رمان دنیای امروز بر مبنای تجربیات خود نویسنده پیش نمی‌رود. هرچند در دهه‌های پیش مثلا نویسنده‌ درجه‌ی یکی مثل همینگوی بود که خودش سفر می‌کرد، در جنگ‌ها حضور داشت و "وداع با اسلحه" می‌نوشت که کاری درخشان است. این را مقایسه کنید با نویسنده‌ای مثل "دکتروف" که اساسا کاری با زیستن به این عنوان که تجربه‌ی خودش باشد ندارد. مثلا آخرین کتابی که از دکتروف در ایران منتشر شد رمان "پیش‌روی" درباره‌ی جنگ‌های سی‌صد سال پیش و نبرد‌های داخلی آمریکا است. معلوم است که نویسنده تحقیق زیادی روی موضوع تاریخی با روی‌کرد مورخانه انجام داده و الان تبدیل به تجربه‌ی زیسته‌ی خودش شده است. باید دید او چه‌طور این وقایع را تبدیل به تجربه‌ی زیسته‌ی خودش می‌کند؟ نویسنده به لحاظ تاریخی در آن غرق می‌شود تا اثری درخشان تولید کند. 

جوانبخت ادامه می‌دهد: نویسنده‌های ما، برای مثال خود من، خیلی اهل تحقیق و پژوهش نیستیم و بیشتر تجربیات خودمان را می‌نویسیم. بنابراین در میان کارهایی هم که انجام شده، آثار آن‌چنان درخشانی برای بچه‌ها خلق نشده است. خودم در کانون کار بلندی به اسم "آبی قرمز" نوشته و منتشر کرده‌ام که کاملا بر اساس تجربیات و خاطراتم از روزهای انقلاب بود. البته چیزهایی به آن اضافه کردم، چیزهایی کم کردم، سعی کردم دراماتیک باشد، جذاب باشد، طرح توسعه داشته باشد ولی کلا ما خیلی اهل تحقیق نیستیم. در صورتی که در واقعه‌ای مثل انقلاب، بی‌شمار حوادت و وقایعی وجود داشت که اصلا بیان نشده است. 

این نویسنده‌ی آثار تاریخی هم‌چنین اشاره می‌کند که هرچند در سال‌های اخیر در حوزه‌ی جنگ، کارهای آقای داوود امیریان مثل "فرزندان ایرانی" خیلی خوب بوده و رمان آخر آقای احمد دهقان "بچه‌های کارون" خیلی کار درجه‌ی یکی است، اما در حوزه‌ی ادبیات انقلاب برای بچه‌ها آن‌قدر موفق نبوده‌ایم.

محمود جوانبخت دلایل این ضعف را این‌طور بیان می‌کند: یکی از مهم‌ترین دلایل، این است که انقلاب کهنه نشد، مجالی پیش نیامد که انقلاب برای نویسنده‌ها درونی شود، چون بلافاصله جنگ شروع شد. از طرفی انقلاب با ریتم خیلی تندی اتفاق افتاد برخلاف جنگ که هشت سال طول کشید. واقعیت دیگر این است که همه‌ی مردم ایران مثل جنگ درگیر انقلاب نشدند. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: از میان آثار مربوط به انقلاب، کارهایی از حمیدرضا شاه‌آبادی (مجموعه‌‌ای درباره‌ی تاریخ انقلاب که در کانون منتشر شده) یا رمان "پسران سفیدرود" محمدی پاشاک، و رمان "سنگ‌اندازان غار کبود" اثر داوود غفارزادگان، از تجربه‌های خوب و موفق اند.

انتهای پیام/




اخبار مرتبط

«واژه‌های وحشی» در بازار کتاب
برپایی غرفه حضرت زهرا (س) در نمایشگاه استانی کتاب قم
«ژوان» منتشر می‌شود
روایتی از زندان‌های ساواک در کتاب «سالار»
حمایت‌های زیر ساختی حق حوزه‌ی نشر است / خبرنگاران حوزه‌ی کتاب مروجان پیش گام کتابخوانی و اطلاع رسان مشکلات آن هستند
سروش «رساله طاق و ازج» غیاث الدّین جمشید کاشانی را منتشر کرد
مدیریت فرهنگی، نیاز کتاب کودک و نوجوان امروز
انتشار آثار برگزیده چاپی در قالب یک کتاب / استفاده از نظرات پیشکسوتان در داوری‌ها
دعوت از «حامیان علمی، معنوی و مالی» برای حضور در چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ
«ماهی‌ها هم تشنه می‌شوند» منتشر می‌شود




کد خبر: ۵۱۲۴۲۹۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن