واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ضابطان امربهمعروف مجوز ویژه نخواهند داشت
ارایه مجوز برپایی هرگونه راهپیماییای تنها برعهده استانداری، فرمانداری و بخشداری خواهد بود. در طرح اولیه مجلس، ستاد امربهمعروف موظف شده بود با همکاری بسیج و سپاه برای آن مرتبه از امربهمعروف و نهیازمنکر که مستلزم اقدام عملی است،
کد خبر: ۴۷۲۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۲ - 05 February 2015
ایرادهای شورای نگهبان به طرح حمایت از آمرانبهمعروف یکی، دوتا نیست. اینروزها صحن مجلس مشغول بررسی تغییرات و برطرفکردن ایرادهاست.
به گزارش شرق، یکی از این موارد ارایه کارت شناسایی به آمرانبهمعروف است. حالا بر اساس تغییر صورتگرفته و در جهت رفع ایراد، نمایندگان مقرر کردند فقط برای ضابطان امربهمعروف دوره آموزشی برگزار شود و مجوز مخصوصی برای آنها صادر نشود. یکی دیگر از تغییرات اینکه تنها وزارت کشور میتواند نسبت به صدور مجوز تاسیس انجیاو امربهمعروف اقدام کند و ستاد در این زمینه اختیاری ندارد. از اینها گذشته اگرچه پیش از این، ستاد امربهمعروف میتوانست مجوز راهپیمایی صادر کرده و آن را جهت تامین امنیت به استانداری، فرمانداری و بخشداری ارسال کند اما حالا
ارایه مجوز برپایی هرگونه راهپیماییای تنها برعهده استانداری، فرمانداری و بخشداری خواهد بود. در طرح اولیه مجلس، ستاد امربهمعروف موظف شده بود با همکاری بسیج و سپاه برای آن مرتبه از امربهمعروف و نهیازمنکر که مستلزم اقدام عملی است، برای افراد موردنیاز از نیروهای بسیج و سپاه بهعنوان ضابطان امربهمعروف و نهیازمنکر دوره آموزشی برگزار کرده و برای آنها مجوز مخصوص صادر کند. اما حالا با رفع ایراد شورای نگهبان دیگر بنا نیست برای ضابطان عملی امربهمعروف مجوزی صادر شود. از سوی دیگر نمایندگان با اصلاح مادهای از این طرح، سازمان بسیج مستضعفین را موظف کردند تا با بهکارگیری آحاد بسیجیان در چارچوب قوانین نسبت به فرهنگسازی و اجرای امربهمعروف و نهیازمنکر در منطقه زبانی عمل کنند. همچنین طبق تبصره این ماده مقرر شد مفاد این ماده نافی مسوولیت ضابطان قضایی بسیج در مواردی که در قانون پیشبینی شده است نباشد.
دوره آموزشی امربهمعروف برای نیروهای بسیج
براساس تبصره۲ این ماده، ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر با همکاری بسیج مستضعفین برای مرتبه عملی امربهمعروف و نهیازمنکر موضوع ماده ۴ قانون حمایت از آمرانبهمعروف و ناهیانازمنکر، برای افراد مورد نیاز از نیروهای سازمان بسیج مستضعفین با عنوان ضابطان امربهمعروف و نهیازمنکر دوره آموزشی برگزار میکند. علاوهبراین با اصلاح ماده دیگری مقرر شد اعتبارات اجرایی این قانون از محل بودجه فرهنگی دستگاههای اجرایی ذیربط موضوع این قانون و جدول شماره ۱۷ (کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی) موضوع جزء ۳ ردیف ۵۴۰۰۰۰ جدول ۹ مربوط به ستاد احیای امربهمعروف و نهیازمنکر تامین شود.
محدودیت در صدور مجوز راهپیمایی امربهمعروف
نمایندگان همچنین با رفع ایراد شورای نگهبان، وظایف و اختیارات ستاد درخصوص امربهمعروف و نهیازمنکر و صدور مجوز راهپیمایی را محدود کردند. براساس تبصره یک این ماده، وزارت کشور پس از کسب نظر ستاد نسبت به صدور مجوز برای سازمانهای مردمنهادی که در زمینه امربهمعروف و نهیازمنکر قصد فعالیت دارند اقدام میکند. طبق تبصره دو این ماده نیز ستادهای استانی و شهرستانی میتوانند درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی را برای تجمع و راهپیمایی در موضوعات مرتبط با امربهمعروف و نهیازمنکر، بررسی و در صورت تایید، مراتب را جهت صدور مجوز حسب مورد به استانداری، فرمانداری یا بخشداری ارسال کنند. هرگاه مراجع یادشده بدون عذر موجه از صدور مجوز موضوع این تبصره و تبصره یک استنکاف کنند، مستنکف مستوجب مجازات موضوع ماده ٥٧٠ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) است.
همچنین براساس تبصره ٣ این ماده ستاد موظف شد اجرای مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی درخصوص عفاف و حجاب را پیگیری کند. براساس تبصره٤ نیز وظایف ستاد نافی مسوولیتهای وزرا، مسوولان دستگاههای اجرایی، موضوع ماده٥ قانون مدیریت خدمات کشوری، روسای قوای سهگانه و مراجع قضایی و ضابطان دادگستری در رابطه با آنچه در این قانون مقرر شده نیست. پیش از رفع ایراد شورای نگهبان، ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر طبق طرح مجلس مسوول نظارت بر حسن اجرای این قانون، گسترش و ترویج فرهنگ امربهمعروف و نهیازمنکر در جامعه و صدور مجوز برای تاسیس سازمانهای مردمنهاد بود اما با اصلاحات موردنظر شورای نگهبان وظایف ستاد تغییر کرد.
همچنین پیش از این به موجب طرح اولیه، ستاد میتوانست مجوز راهپیمایی صادر کرده و آن را به استانداری، فرمانداری و بخشداری ارسال کند تا تامین امنیت انجام شود، اما با ایجاد اصلاحات موردنظر شورای نگهبان، مراتب جهت صدور مجوز برای راهپیمایی باید به استانداری، فرمانداری و بخشداری ارسال شود و اگر بدون عذر موجه از صدور مجوز استنکاف کنند مستوجب مجازات خواهند شد. بنابراین سازوکار قانونی برای صدور مجوز راهپیمایی از سوی ستاد تعیین شده است. همچنین ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر موظف شد با همکاری سازمان بسیج مستضعفین برای مرتبه عملی امربهمعروف و نهیازمنکر- موضوع ماده ۴ قانون حمایت از آمران- برای افراد مورد نیاز از سازمان بسیج مستضعفین بهعنوان ضابطان امربهمعروف و نهیازمنکر دوره آموزشی برگزار کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]