واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مهمترین عوامل گرد و غبار خوزستان کدامند؟
مرمضی اظهار کرد: آب نیم متری تالاب مزاحم استخراج نفت است، به همین دلیل باید آن را خشک کرد تا نفت استخراج شود. آیا ارزش افزوده حاصل از نفت بیش از تالاب است که مهمترین و کمنظیرترین تالابهای خاورمیانه فدای تولید چیزهای دیگر شود؟
آفتاب: مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات گفت: حیات تالابها هماهنگی کاملی با طبیعت دارد و هرگونه فعالیت تخریبی در تالابها مشکلاتی در طبیعت ایجاد میکند. نمونه بارز این امر، پدیده ریزگردهاست که در اثر خلاء تالابها به وجود آمده است.
به گزارش ایسنا، جاسم مرمضی در سمینار علمی بررسی پتانسیلها و چالشهای تالابهای خوزستان که امروز (13 بهمنماه) در اهواز برگزار شد، عنوان کرد: برای حفاظت از تالابها اقدامات چندانی صورت نگرفته که ملموس باشد. به همین دلیل امروز شاهد مشکلات فراوانی مانند پدیده ریزگردها در اثر تخریب تالابها هستیم.
وی افزود: پدیده ریزگردها ارتباط مستقیمی با تالابها دارد. منشاء بخش زیادی از گردوخاک در خوزستان نابودی تالابهاست.
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات خوزستان تصریح کرد: خبرهای جدید مبنی بر آزادسازی یکی از حوضچههای آب برای نجات تالابها و کاهش پدیده گردوغبار ما را خوشحال نمیکند، زیرا تأثیری در بهبود وضعیت تالابها ندارد. اصلا چرا باید این حوضچهها تشکیل شود که تالابهای ما به صحرای برهوت تبدیل شوند؟ کسانی که مسبب این کار هستند، باید پاسخگو باشند.
مرمضی اظهار کرد: آب نیم متری تالاب مزاحم استخراج نفت است، به همین دلیل باید آن را خشک کرد تا نفت استخراج شود. آیا ارزش افزوده حاصل از نفت بیش از تالاب است که مهمترین و کمنظیرترین تالابهای خاورمیانه فدای تولید چیزهای دیگر شود؟
وی اظهار کرد: تالاب شادگان و تالاب هورالعظیم کمنظیرترین تالابهای خاورمیانه هستند که مشابه آنها وجود ندارد اما به اندازه اهمیتشان مورد کملطفی قرار گرفتهاند.
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات خاطرنشان کرد: تالابها ظرفیتهای اقتصادی هستند که در ابعاد مختلف میتوان از آنها بهرهبرداری کرد. در بخش شیلات، به عنوان یک استخر طبیعی بزرگ هستند که مرکز تکثیر و تولید انواع گونههای آبزی هستند.
مرمضی افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته هر تالاب میتواند برای 30 هزار نفر شغل در عرصههای مختلف ایجاد کند.
وی تصریح کرد: در اقتصاد تالاب به سرمایه نیاز نیست و بهرهبرداری به طور سالم، بدون ضرر به محیط زیست و با بهرهوری بالا انجام میگیرد. همچنین اقتصاد تالابها وابستگی به ابزار و بازار ندارد و به همین دلیل اشتغال و تولید پایداری در آن انجام میگیرد.
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات بیان کرد: به طور کلی اقتصاد تالاب به دلیل خودکفایی و پایدار بودن و سازگاری با طبیعت یک اقتصاد مقاومتی به شمار میرود. بنابراین احیای تالابها پرداختن به اقتصاد مقاومتی است.
مرمضی اظهار کرد: گردشگری ظرفیت پرارزشی است که ما از آن غافل بودهایم و به تازگی یادمان آمده که به توسعه گردشگری در تالابها بپردازیم. البته با وضعیت کنونی تالابها جایی برای توسعه گردشگری وجود ندارد، در حالی که این بخش میتواند به تنهایی اشتغال کل منطقه را فراهم کند.
وی با بیان اینکه سدسازی از عوامل اصلی نابودی تالابهاست، خاطرنشان کرد: سدسازی با هدف توسعه انجام میگیرد اما نابودی ظرفیتی بزرگ به نام تالابها را به دنبال دارد. واقعا نمیدانم ارزش سدها چقدر است که برای احداث آنها باید تالاب از بین برود. با احداث سدها خیلی ضرر کردیم، زیرا محیط زیست و هزاران شغل در تالابها را از دست دادیم.
مشاور استاندار خوزستان در امور حفاظت محیط زیست و شیلات اظهار کرد: استخراج نفت از تهدیدهای دیگر نابودی تالابهاست. تالاب هورالعظیم و شادگان به واسطه احداث میادین متعدد نفتی آلوده و خشک شدهاند. آلودگی تالابها زمینهای برای ورود گونه مهاجم تیلاپیا شده که به دلیل مقاومت، با شرایط آلودگی سازگاری دارد و ماهیان بومی را میخورد.
مرمضی تصریح کرد: اگر فقط با رویکرد توسعه جلو برویم و اهمیت تالابها را نادیده بگیریم، به زودی تالابهای خوزستان خشک و اکوسیستم زنده امروز به طور کامل از بین میرود.
وی یادآور شد: لازم است کمیتهای جهت احیای تالابها همچون کمیته احیای دریاچه ارومیه تشکیل و مشکلات تالابها پیگیری شود.
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]