واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کاهش طلاق با ٢٠میلیارد تومان پول نقد
داریم از چه مقدار طلاق صحبت میکنیم؟ عددهایی که برخی کارشناسان را بر آن داشته تا به طلاق عنوان زلزله خاموش بدهند. در گزیده سالنامه آماری کشور که هر سال منتشر میشود آمار طلاق با درصدهای متفاوت رو به افزایش است.
آفتاب: روزنامه شهروند نوشت: عدم مسئولیتپذیری، طلاق عاطفی، اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمبود مهارت های زندگی، بیکاری، عدم تسلط به مهارت حل مساله، عدم حمایتهای روانی و عاطفی، پایین بودن آستانه تحمل و عدم بلوغ فکری، ١٠ دلیل درخواست طلاق در کشور است، البته به روایت همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور.
دلایلی که قرار است در سال ١٣٩٤ با هزینه کردن ٢٠میلیارد تومان اعتبار روی آنها کار شود تا شاید آمار طلاق در کشور پایین بیاید. در سال ٩٢ آماری نیز در سایت آمار ایران منتشر شد که در آن علاوهبر درصد رو به افزایش طلاق، به مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی که در این زمینه فعالیت میکردند، اشاره شده بود. در این سال تعداد مراکز رسیدگی به آسیبهای اجتماعی تحت پوشش سازمان بهزیستی فعال در زمینه کاهش طلاق برای کل کشور، ١٨٤ مرکز اعلام شده و تعداد افراد پذیرش شده در این مراکز رسیدگی ٧٠هزار و ٣٧٣نفر بودهاند.
داریم از چه مقدار طلاق صحبت میکنیم؟ عددهایی که برخی کارشناسان را بر آن داشته تا به طلاق عنوان زلزله خاموش بدهند. در گزیده سالنامه آماری کشور که هر سال منتشر میشود آمار طلاق با درصدهای متفاوت رو به افزایش است.
در سال ٨٧، حدود ١١١هزار طلاق به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته ٨.١٠درصد افزایش داشته است. افزایش طلاق در سال ٨٨، ٨.١٣درصد گزارش شده است. سال ٨٩ حدود ١٣٨هزار طلاق به ثبت رسیده و افزایش ٩درصدی داشته است. این افزایش برایسال ٩٠، ١.٤ درصد اعلام شده و در سال ٩١ حدود ٢.٥ درصد گزارش شده است.
تا پیش از این لیست دلایلی که از سوی مسئولان بهعنوان عمدهترین دلایل طلاق اعلام شده بود، کوتاهتر بود. فریبا حاجعلی، رئیس کارگروه پیشگیری از طلاق و آسیبهای تحکیم و تعالی خانواده قوهقضائیه ٥ علت اصلی درخواست طلاق را طبق پروندههای مختومه اعتیاد به مواد مخدر، دخالت اطرافیان، ضرب و شتم، تنفر و بیعلاقگی و سوءظن به همسر عنوان کرده است.
او در خبرآنلاین در مورد دیگر دلایل طلاق گفته است: «درآمد ناکافی جهت اداره زندگی، بیماریها و اختلالات روانی همسر، عدم تمکین، خشونت روانی، ازدواج تحمیلی، بیکاری همسر، اختلافات فرهنگی، ازدواج مجدد زوج، ارتباطات نامشروع همسر، تفاوت سنی، انحرافات جنسی یکی از زوجها و اختلالات جنسی از علل دیگر درخواست طلاق در ایران هستند.»
ظمده، رئيس مركز پيشگيري سازمان بهزيستي نیز در گفتوگویی با ايسنا، مسائل «جنسي»، «اقتصادي» و «مداخلات» را مهمترين دلايل متقاضيان طلاق در مراكز مداخله به منظور كاهش طلاق، سازمان بهزيستي عنوان کرده است.
اما ١٣سال پیش در اطلاعات سایت مرکز آمار ایران مهمترین دلایل طلاق چیزهای دیگری بودند. در گزارشی که سال ٨٠ از جمعیت ١٠ ساله و بیشتر که اولین ازدواج آنها منجر به طلاق شده و عمدهترین دلایل آن را منتشر کرده است، بدرفتاری و خشونت همسر، عقیم یا نازا بودن خود یا همسر، ترک همسر، بیماری مستمر خود یا همسر و مشکلات مالی به ترتیب بیشترین دلایل تقاضای طلاق مردان اعلام شده است و زنان نیز بعد از بدرفتاری و خشونت همسر، اعتیاد، عقیم یا نازا بودن خود یا همسر و مشکلات مالی را بهعنوان دلایل تقاضای طلاق اعلام کردهاند.
تفاوت دلایلی که امسال از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام شده و دلایلی که تا پیش از این در آمارها حضور داشتند قابل توجه است. مسائلی چون عدم مسئولیتپذیری، کمبود مهارتهای زندگی، عدم بلوغ فکری و ... که بیشتر شخصیتی و فرهنگی هستند در مقایسه با مسائلی چون خشونت، مشکلات مالی، مسائل جنسی و سوءظن که بر جنبههای اجتماعی و اقتصادی دلالت دارند، هم نشان از تغییر نسل دارند و هم نگاه متفاوت به مسأله طلاق.
از سوی دیگر میتوان اینطور نتیجهگیری کرد، دلایلی که اخیرا اعلام شدهاند آن مسائلی هستند که سازمان بهزیستی قصد دارد ٢٠میلیارد تومان اعتبار را برای آنها هزینه کند. درباره اینکه چطور قرار است این ٢٠میلیارد تومان به کاهش طلاق در کشور کمک کنند، علاوهبر خود سازمان بهزیستی مددکاران و کارشناسان هم نظرگاههایی دارند که طرحنو این بار سراغ دو تن از آنها رفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]