تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833811750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساز ارکستر سمفونیک بعد از سال‌ها کوک شد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ساز ارکستر سمفونیک بعد از سال‌ها کوک شد
به تعطیلی پنج ساله ارکستر سمفونیک تهران پایان داده شد. در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر حضور ارکستر سمفونیک تهران عنوان شد. ارکستری که در دولت احمدی‌نژاد به حاشیه کشیده و در نهایت با خروج رهبر ارکستر آن، تعطیل شد. روحانی سال گذشته وعده احیای ارکستر سمفونیک تهران و ملی ایران را داده بود که با گذشته نزدیک به یکسال در نهایت این وعده محقق شد.
به گزارش نامه نیوز ، «من از اینکه ارکستر سمفونی و ارکستر سمفونی موسیقی ملی به تعطیلی کشیده شده است، بسیار متأسفم و حتما این دولت در همین ماه‌های آینده این‌ها را احیا خواهد کرد؛ اگر چه ممکن است وزیر باز هم کارت زرد بگیرد‌»؛ این بخشی از سخنان حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم در شامگاه هجدهم دی ماه ۱۳۹۲ بود، که امروز بخشی از آن محقق شد.

بر این اساس، ارکستر سمفونیک تهران در سومین دوره جشنواره موسیقی فجر و پس از گذشت یک سال از قول رئیس جمهوری،  به رهبری منوچهر صهبایی و رهبری شهرداد روحانی رسما کار خود را با رگوه کر ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حمید عسگری شروع می‌کند . قرار است این ارکستر در اسفندماه در برنامه‌ای رسمی برنامه‌ای مشروح و کامل را در حضور رییس جمهور برگزار کند.

بعد از 5 سال تعطیلی

ارکستر سمفونیک تهران و ملی ایران، ارکسترهایی که وجهه ملی موسیقی ایران هستند  در دولت دهم تعطیل شدند.  حاشیه‌هایی در دولت دهم باعث شد تا در نهایت فرهاد فخرالدینی پیرامون حواشی ارکستر ملی و ادامه همکاری خود با این ارکستربگوید «دیگر تمایلی به ادامه همکاری با ارکستر ملی و رهبری این مجموعه ندارم» و از رهبری این ارکستر کناره‌گیری کرد.همین مسائل باعث شد در آخرین دولت احمدی‌نژاد دو ارکستر موسیقی ایران فعالیتی نداشته باشند.

در جریان تعطیلی این دو ارکستر، علی رهبری، رهبر سابق ارکستر سمفونیک تهران پس از گذشت 5 سال عنوان کرد: متاسفم که در ایران دو ارکستر مهم را جلوی چشم مردم و همه نمایندگان مردم بستند. سوال من این است که چطور توانستند این همه موزیسین را بی‌کار کنند و مجلس واکنشی نشان ندهد؟ اما هم‌اکنون دولت باید چنان اساسی ارکستر را تقویت کند که دولت بعدی اگر سلیقه‌اش متفاوت بود، نتواند به راحتی ارکستر تعطیل کند.

اما بعد از آنکه روحانی در انتخابات پیروز میدان شد وعده احیای دوباره این دو گروه موسیقی را مطرح کرد.

امید به احیای دوباره

تا هفته گذشته مشخص نبود ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در جشنواره موسیقی فجر امسال حضور خواهند داشت. حتی زمانی که برنامه این جشنواره رونمایی شد، اسامی این دو گروه لحاظ نشده بود. با این حال  سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما امیدواریم به حضور ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران در جشنواره موسیقی فجر هستیم.

حسین نوش آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه تصمیم بر این بود که این دو ارکستر در جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا کنند، اظهار داشت: اینکه نام این دو ارکستر در لیست جشنواره موسیقی فجر نیست، به این دلیل است که کار این دو ارکستر با تاخیر شروع شد و حاشیه‌هایی به وجود آمد. همچنین مسائل مالی تنگناهایی به وجود آورد.

وی با تاکید بر اینکه ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران تنها برای جشنواره فجر فعالیت نمی‌کنند، ادامه داد: اما ما تلاش داشتیم که اولین آثار و خروجی این دو گروه در جشنواره ارائه شود که ظاهرا این کار ممکن نیست.

معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: هم وزارتخانه و هم حوزه هنری تلاش زیادی برای اینکه این دو گروه موسیقی در جشنواره حضور پیدا کنند، کردند. البته هنوز موضوع حضور آنها منتفی نیست و این احتمال وجود تا جشنواره آمادگی لازم را برای اجرا پیدا کنند.

گفته‌های نوش آبادی محقق شد و در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر حضور ارکستر سفمونیک تهران تایید شد.

 مشکلات مالی در موسیقی

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مشکلات این دو ارکستر گفت: کار ارکستر‌ها با تاخیر شروع شد. بخشی از این تاخیر به تغییر رهبر ارکستر‌ها و مدیر گروه‌ها بر می‌گردد. ارزیابی‌های که باید به عمل می‌آمد تا رهبر مناسب انتخاب می‌شد. این ارزیابی‌ها زمان‌بر بود.

به گفته نوش آبادی انتخاب عوامل ارکستر نیز زمان‌بر بود. ضمن اینکه بحث‌هایی مالی نیز وجود داشت و تا دغدغه اعتبارات رفع و تامین شود، تاخیری در آغاز کار این دو گروه موسیقی به وجود آورد.

همچنین پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سی امین نشست حضور داشت ضمن تاکید بر کمبود منابع مالی برای برگزاری جشنواره فجر، گفت: «منابع مالی ما محدود و مطابق با سال 76 است. همه بخش ها با 30 درصد افرایش بودجه مواجهه بوده اند و این مساله شامل حال موسیقی نشده است. ظرفیت مالی موسیقی 10 برابر سینماست و در عوض بودجه ای که برای آن درنظر می گیرند یک پنجاهم بودجه سینماست. »

جولان موسیقی غربی زیر سایه تعطیلی موسیقی

اما احیای ارکستر‌های سمفونیک تهران و ملی فارغ از اینکه هنر ایرانی است، تاثیر مستقیمی در فرهنگ و مقابله با شبی خون فرهنگی دارد. در این باره عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: رها کردن این دو گروه و موسیقی اصیل ایران، به فرهنگ خسارت وارد می‌شود.

سید رمضان شجاعی کیاسری، تاکید کرد: داشتن  ارکستر سمفونیک، جز برنامه‌های ضروری  موسیقی و فرهنگی است که به اعتلا و پاسداشت موسیقی اصل سنتی می‌انجامد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: ارکسترهای ملی و سمفونیک در قالب بزرگ و گسترده‌ای به موسیقی اصیل ایرانی می‌پردازند و بر این اساس لزوم فعالیت آنها برای ایجاد زمینه‌های توجه به این موسیقی و حمایت از آن احساس می‌شود.

کیاسری تاکید کرد: اگر ارکستر‌های سمفونیک و موسیقی اصیل ایرانی را رها کنیم، خود به خود موسیقی غربی در کشور ما جایگزین خواهد شد. چنین اتفاقی خسارت فرهنگی است.

وزارت ارشاد تدابیری برای حل مشکلات مالی بیاندیشد

این نماینده با بیان اینکه باید جلوی خسارت‌های فرهنگی را گرفت، اظهار داشت: همه دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی موظف هستند، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به فرهنگ ایرانی اسلامی به کار گیرند.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال 94 با بیان اینکه ارکستر‌ ملی و سمفونیک تهران مشکلات مالی دارند، گفت: وزارت ارشاد باید دغدغه‌های اعتباری این دو گروه موسیقی اصیل ایرانی را بر طرف کند. برای این کار نیاز به دریفی در بودجه سالانه نیست اما باید تدبیری برای حل مشکلات اعتباری این ارکستر‌ها اتخاذ کنند.

همچنین ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی می‌گوید: بخش عمده‌ای از بودجه‌ای که برای جشنواره وازیر شده، صرف خریدن سازها، رپرتوار و بخش‌های سخت افزاری است که دارد کارهایش انجام می‌شود.

وی می‌افزاید: بودجه تخصیص داده شده شامل حقوق نوازندگان ارکستر ملی، ارکستر سمفونیک و گروه کر، دستمزد رهبران، آهنگسازان و نوازندگان و عوامل اجرایی می‌شود. اینگونه نیست که همه بودجه به نوازندگان تخصیص داده شود. بودجه امسال نیز تنها برای سال 93 هزینه می‌شود.

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ ‌و‌ارشاد اسلامی می‌گوید: ارکستری که به رهبری شهرداد روحانی چندی پیش در تالار وزارت کشور برگزار شد همان ارکسترسمفونیک تهران است و در واقع دست‌گرمی نوازندگان برای اجراهای بیشتر بوده است.

با ارکسترها موسیقی ماندگار می‌شود

از سوی دیگر نیز بیژن نوباوه با اشاره به اهمیت ارکستر سمفونیک به خانه ملت گفت: این ارکستر همواره منشأ خیر و برکت های هنری در کشور بوده و آثار ماندگاری از خود به جای گذاشته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اصولا بخشی از شخصیت هنری کشور وابسته به ارکستر سمفونیک است، گفت: پیش از این به خاطر برخی مشکلات مالی و حمایتی این ارکستر منحل شد.

وی بر همین اساس تصریح کرد: احیای این موضوع می تواند به رشد موسیقی ارزشی و اصیل و ملی در کشور کمک می کند ضمن اینکه بهترین جایگاه این ارکستر در ایام دهه فجر است که می تواند باعث رشد و تعالی آن شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درپایان خاطرنشان کرد: ارکستر سمفونیک تربیت کننده موسیقی دان های مهم کشور بوده و جایگاهی برای ارتقا آنهاست، همچنین کمک می کند کار علمی و کلاسیک دنبال شود از این رو لازم است که به عنوان بخشی از موسیقی در کشور آن را داشته باشیم.

سرودهای انقلابی یادگار ارکستر سمفونیک ملی و تهران است

نوباوه در ادامه با بیان اینکه پیش از این گروه های ارکستر سمفونیک در محضر امام(ره) نیز به اجرای برنامه پرداخته بودند، گفت: ارکستر ملی موسیقی وزین سنگینی است که آثار شناخته شده جهانی و آثار کلاسیک را برگزار می کند و در ساخت موسیقی های ملی در کشور مثل سرود ملی نقش اصلی و کلیدی داشته است.

 همچنین سخنگوی فراکسیون هنر و رسانه در گفت و گو با خانه ملت تاکید کرد: ارکستر سمفونیک تهران سال‌های ابتدایی انقلاب سرودهای ایرانی و حماسی زیاد اجرا کردند و باید نسبت به پاسداشت داشته‌های فرهنگی عزم بیشتری داشته باشیم.

اجازه جولان به موسیقی غربی ندهیم

ابوذر ندیمی با انتقاد از عدم توجه به موسیقی ایرانی و ملی در کشور، گفت: عدم توجه به داشته‌های فرهنگی و موسیقی، موجباتی را فراهم می‌کند تا غرب نسبت به پر کردن چنین خلاءهایی دست به اقداماتی بزند که باب میل نظام نیست.

وی توضیح داد: در حال حاضر با توجه به خلا موسیقی در کشور، دیگران دست به تولید موسیقی‌هایی که غنای محتوایی ندارند زده‌اند که بدون شک با چنین موسیقی‌هایی نمی‌توانیم از حریم نظام و انقلاب پاسداری کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: توقع ما این است که قبول کنیم با توجه به ابعاد مختلف در مسئله اقتصاد فرهنگی، در راستای دستیابی به اهداف سال اقتصاد فرهنگی باید به ادب، موسیقی و کلام توجه کنیم.

ندیمی با تاکید بر اینکه باید کشور را با واقع‌بینی اداره کنیم، توضیح داد: واقع بینی به این معنا نیست که آرمان‌ها را کنار بگذاریم. بلکه حین حفظ آرمان‌ها واقعیت‌ها و نیاز جامعه را باید در نظر داشت. در 35 سال گذشته تجارب زیادی در این زمینه کسب کردیم.

وی ادامه داد: در گذشته به شدت با موسیقی مقابله کردیم و نتیجه آن این شد که امروز جوانان به افراط به سمت موسیقی‌های زننده غربی رفتند. این در حالی است که اگر فضایی برای این نیاز جامعه در نظر گرفته می‌شود، موسیقی در راستای اهداف نظام در جامعه رشد می‌کرد.

پایان انتقادات

با وجود اینکه این روزها به روحانی انتقادهایی به عدم تحقق وعده‌هایش در عرصه مختلف وارد است، دولت یازدهم و وزارت ارشاد توانست با احیای ارکستر سمفونیک تهران در جشنواره موسیقی فجر، به بخشی از انتقادات پایان دهد.



منبع: خانه ملت


۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن