تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837771349
- بحرین؛ اقتدارگرایان در برابر اصلاح طلبان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بحرین؛ اقتدارگرایان در برابر اصلاح طلبان تهران-ایرنا-محاکمه دبیرکل «جمعیت ملی اسلامی الوفاق» بحرین در شرایطی که این جنبش تاکنون رویکردی مسالمت آمیز در اعتراض علیه حکومت آل خلیفه در پیش گرفته است، می تواند نقطه عطفی در خیزش مردمی و تشدید اختلاف های سیاسی میان دولت و ملت شود.
«شیخ علی سلمان» دبیرکل جمعیت الوفاق که از هفتم دی ماه بازداشت شده، قرار است ششم اسفندماه در جلسه دوم دادگاه خود حضور یابد که بر خلاف نخستین جلسه، بر اساس وعده مقام های بحرینی، به طور علنی برگزار می شود.
پایگاه خبری «مرآت البحرین» هشتم بهمن ماه از برگزاری نخستین جلسه ی دادگاه پشت درهای بسته خبر داد و نوشت: در حالی که خبرنگاران آزاد اجازه ی ورود به سالن دادگاه را نیافتند، فقط خبرنگاران چند رسانه ی دولتی در دادگاه حضور داشتند.
تشکیل دادگاه شیخ علی سلمان برای رسیدگی به اتهام هایی مانند «تخطی از قانون و توطئه علیه حکومت با توسل به زور» و محکومیت احتمالی وی را می توان نقطه ی عطفی در تحولات چهار سال گذشته بحرین به شمار آورد.
***نگاهی بر زندگی سیاسی شیخ سلمان
شیخ سلمان از اوایل دهه ی 1990 میلادی (1369 خورشیدی) به طوری جدی به عرصه ی سیاسی وارد شد. در این دوره، یکی از مهمترین اقدام های وی، نوشتن توماری با امضای 280 تن از شخصیت های بحرینی به «عیسی بن سلمان آل خلیفه» پادشاه وقت بحرین و پدر پادشاه کنونی، بود. در این تومار به منظور بهبود اوضاع سیاسی و احقاق حقوق همه ی گروه های سیاسی، بر برگزاری انتخابات مجلس تاکید شده بود که با مخالفت پادشاه روبرو شد. بنابراین می توان گفت از همان آغاز، رویکرد سیاسی شیخ سلمان مبتنی بر پیگیری خواسته های سیاسی با تاکید بر ابزارهای مشروع بود.
تداوم فعالیت های سیاسی شیخ سلمان در همان دهه با برخورد سخت حکومت روبرو و وی به امارات متحده ی عربی تبعید شد.
وی در سال 2001 میلادی (1380 خورشیدی) و پس از مطرح شدن طرح «منشور ملی» (اصلاح قانون اساسی) به وطن برگشت و به عنوان دبیرکل جمعیت ملی اسلامی الوفاق وارد عرصه ی سیاسی شد و در سال 2006 میلادی (1385 خورشیدی) به عنوان نماینده ی مردم منامه به مجلس راه یافت.
با آغاز خیزش های مردمی سال 2011 میلادی (1389 خورشیدی) در بحرین، شیخ سلمان و جمعیت الوفاق تلاش کردند با پیگیری رویکردی سیاسی و مسالمت آمیز، با حکومت به گفت و گو وارد شده و از ایجاد فضای خشونت آمیز در بحرین جلوگیری کنند اما تداوم سیاست های سرکوبگرایانه ی حکومت باعث شد شیخ سلمان به همراه دیگر نمایندگان الوفاق از مجلس خارج شوند.
از این دوران به بعد، شیخ سلمان تلاش کرد با ایراد سخنرانی های سیاسی به ویژه در خطبه های نماز جمعه، روند مخالفت با حکومت را رهبری کند. به همین دلیل، برخورد حکومت با وی و هواداران الوفاق تشدید شد. دی ماه پارسال نیز ماموران حکومتی وی را بازداشت کردند که با اعتراض گسترده ی مردم، مجبور شدند پس از چند ساعت او را آزاد کنند.
با وجود این، شیخ سلمان همچنان زیر نظر بود و ماموران دولتی چندین بار خانه ی وی را به محاصره در آوردند. وی سرانجام هفتم دی ماه امسال دستگیر شد؛ امری که از همان آغاز با اعتراض و تجمع گسترده ی مردم در برابر دفتر جمعیت الوفاق روبرو شد.
برای روشن تر شدن این مساله و اثبات رویکرد مسالمت آمیز شیخ سلمان و جمعیت الوفاق، باید نگاهی کوتاه به جریان های سیاسی مخالف در بحرین داشته باشیم تا این مساله که محاکمه ی شیخ سلمان می تواند نقطه ی عطفی در تحولات بحرین باشد و روند کلی اعتراض ها را تغییر دهد، قابل فهم تر شود.
*** گروه های سیاسی مخالف در بحرین
در یک بررسی کلی از گروه های معترض در بحرین (گروه هایی که به ویژه پس از آغاز خیزش های مردمی در این کشور فعالیت خود را گسترش دادند)، می توان چند جریان مهم را تشخیص داد:
-جمعیت الوفاق: بزرگ ترین گروه شیعی در بحرین در سال 2001 میلادی (1380 خورشیدی) به صحنه ی سیاسی این کشور پا گذاشت. الوفاق رویکرد میانه و دموکراتیک به مسایل سیاسی دارد و از آغاز شکل گیری، تلاش کرده است از راه های سیاسی و مجلس، خواسته های خود را پیگیری کند. دبیرکل این جمعیت شیخ علی سلمان و رهبر معنوی آن «شیخ عیسی قاسم» روحانی 76 ساله ی شیعی، است.
رویکرد دموکراتیک این گروه و تلاش آن برای پیگیری خواسته های سیاسی-اجتماعی مغفول مانده ی شیعیان بحرین باعث شد در جریان اعتراض های سیاسی، بیشترین اقبال مردمی را داشته باشد.
-حزب الحق: از گروه هایی از شیعیان تشکیل شده است که هرگونه همکاری با حکومت را مردود می داند و سرنگونی آل خلیفه را خواستار است. دولت نیز این حزب را غیرقانونی اعلام و تاکنون بسیاری از اعضای آن را دستگیر کرده است.
-جامعه ی عمل اسلامی بحرین: سومین گروه شیعی و نزدیک به حزب الحق است که بیشتر به سرنگونی آل خلیفه گرایش دارد و از سوی دولت غیرقانونی اعلام شده است.
-حزب وعد: حزبی چپگرا است که عناصری از شیعیان و سنی ها را شامل می شود و بیشتر رویکردی معتدل دارد و همراه با الوفاق در گفت وگوهای ملی با دولت شرکت کرد. وجود برخی معترضان سنی مذهب در این حزب نشان می دهد مخالفت ها علیه حکومت بیشتر از نارضایتی های مدنی ناشی می شود تا تبعیض های مذهبی.
***آغاز روند تازه در اعتراض های بحرین
در روند خیزش های مردمی در کشورهای عربی، بحرین یکی از معدود کشورهایی است که جریان اعتراض ها و مخالفت ها با دولت همچنان به شکلی مدیریت شده، تداوم دارد. دلیل این تداوم را می توان در 2 عامل مهم جست و جو کرد؛ اراده ی دولت در سرکوب معترضان (البته با کمک طرف های خارجی) و روند مسالمت آمیزی که معترضان در پیشبرد اهداف خود به کار گرفته اند.
این امر به شکل گیری وضعیتی به نسبت متوازن منجر شده که طی آن، تاکنون نه حکومت توانسته است مخالفان را به کلی ساکت و سرکوب کند و نه مخالفان به خواسته ی مهم خود (اصلاحات سیاسی) دست یافته اند.
البته این را نیز نباید از نظر دور داشت که رویکرد مسالمت آمیز و اصلاح طلبانه یی که بزرگ ترین گروه مخالفان، یعنی جمعیت الوفاق، در پیش گرفته، عامل کلیدی ادامه ی اعتراض ها به شیوه ی مسالمت آمیز و مدیریت پیامدهای آن بوده است.
اکنون پس از چهار سال حرکت پاندولی (رفت و برگشتی) اعتراض مخالفان و سرکوب حکومت، اکنون به نظر می رسد فضای بحرین به نقطه ی تحولی نیاز دارد که تلاش رژیم آل خلیفه برای محاکمه ی شیخ علی سلمان ممکن است آن را پدید آورد.
الوفاق که بزرگ ترین گروه سیاسی بحرین و مهمترین گروه مخالف حکومت به شمار می رود، در حقیقت گروهی میانه رو است که تن دادن حکومت به اصلاحات سیاسی را خواستار بوده و با وجود پاسخ سرکوبگرایانه ی حکومت، تاکنون از اقدام های خشونت آمیز خودداری کرده است.
شاید به همین دلیل است که اعتراض های سیاسی در این کشور کوچک حاشیه ی خلیج فارس همچنان تداوم دارد؛ چرا که اگر مخالفان، رویکرد براندازانه را در پیش گرفته بودند شاید اکنون تحولات بحرین راه دیگری می پیمود. البته در اینجا قصد پیشگویی یا همسنجی تحولات بحرین با دیگر رویدادهای همانند را نداریم.
همانگونه که گفته شد، به دلیل در اکثریت بودن جمعیت شیعیان در بحرین و رویکرد مسالمت جویانه ی الوفاق، این جمعیت از بیشترین اقبال میان مخالفان آل خلیفه برخوردار بوده و در تحولات بحرین، فشارهای سیاسی بر رهبران آن بیش از پیش شدت یافته است.
می توان گفت حکومت بحرین تلاش دارد با فشار بیشتر بر رهبری الوفاق، خط پایانی بر اعتراض های سیاسی این کشور بکشد؛ امری که به نظر می رسد به تشدید اعتراض های سیاسی در این کشور منجر خواهد شد.
با وجود رویکرد مسالمت آمیز شیخ سلمان و الوفاق از آغاز تاکنون، اقدام های تازه ی حکومت می تواند این وضعیت را تغییر دهد. دستاورد آل خلیفه از بازداشت شیخ سلمان افزایش اعتراض های سیاسی مردم و انتقاد بسیاری از نهادهای بین المللی از جمله سازمان عفو بین الملل از دستگیری وی بوده است.
بنابراین اقدام حکومت بحرین در دستگیری شیخ سلمان و تلاش برای محاکمه ی وی می تواند نقطه ی عطفی در تحولات اعتراضی مردم بحرین باشد که شاید روند اعتراض مسالمت آمیز مردم این کشور را وارد مرحله ی درگیری مستقیم با حکومت کند. تشدید اعتراض ها در فضایی که گروه های تروریستی مانند داعش فضای زیادی برای فعالیت در محیط متشنج خاورمیانه به دست آورده اند، می تواند پیامدهایی امنیتی برای بحرین به دنبال داشته باشد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9347**1961**2054
10/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
صفحات پیشنهادی
گام بعد از رحیمی برای مبارزه با مفاسد چیست؟ هزینه انتخاباتی 2 دوره اصلاحطلبان چگونه تامین شد؟/ لزوم برخورد با
گام بعد از رحیمی برای مبارزه با مفاسد چیست هزینه انتخاباتی 2 دوره اصلاحطلبان چگونه تامین شد لزوم برخورد با مهره اصلی فساد لیبرال دموکراتهاپس از اعلام حکم محمدرضا رحیمی امیدها برای برخورد با آقازادهای که با سوء استفاده از جایگاه خود هزینه انتخاباتی دو دوره 84 و 88 اصلاحطلببازی در زمین شارلی دوستان / وقتی اعتقادات مردم بازیچه مافیای رسانهای اصلاحطلبان میشود
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد بازی در زمین شارلی دوستان وقتی اعتقادات مردم بازیچه مافیای رسانهای اصلاحطلبان میشود زمانیکه برخی نشریات داخلی با پیروی کورکورانه از خط خبری و احساسی حاکم بر محافل رسانهای غربی به کمپین من هم شارلی هستم میپیوندند موجبات تعجب و تاثر فزونیتلاش برای حضور 50 درصدی در لیست اصلاح طلبان
تلاش برای حضور 50 درصدی در لیست اصلاح طلبان نماینده سابق مجلس خاطر نشان کرد از جمله مسائل مهمی که مطرح شد در مورد زنان بود که زنان دیگر فقط مطالبات زنان را بیان نمی کنند بلکه خواهان آنند که حرف اول را در حوزه سیاست بزنند و طبق فرموده امام خمینی ره زنان باید در مقدرات اساسی کشترس تندروها از خیز اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس
ترس تندروها از خیز اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس روز نو فیاض زاهد فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب اعتماد ملی درباره سخنان اخیر اصولگرایان مبنی برعدم موفقیت اصلاحات بعد از همایش سراسری اصلاحطلبان گفت از نظر روانشناسی سیاسی وقتی اصولگرایان این سخنان را به زبان میآورند مشخصنگاه متفاوت رسانههای اصولگرا به همایش اصلاحطلبان
نگاه متفاوت رسانههای اصولگرا به همایش اصلاحطلبان به گزارش آخرین نیوز روزنامه ایران نوشت در پی برگزاری همایش اخیر اصلاحطلبان دو نگاه نسبتاً متفاوت نسبت به آن در رسانههای اصولگرا دیده میشود در حالی که رسانههایی همچون فارس و تسنیم خط مخالفت و هجمه به اصلاحطلبان را در پیشراکعی: در حال تلاش هستیم در لیست های اصلاح طلبان حضور 50درصدی داشته باشیم
راکعی در حال تلاش هستیم در لیست های اصلاح طلبان حضور 50درصدی داشته باشیم نماینده سابق مجلس خاطر نشان کرد از جمله مسائل مهمی که مطرح شد در مورد زنان بود که زنان دیگر فقط مطالبات زنان را بیان نمی کنند بلکه خواهان آنند که حرف اول را در حوزه سیاست بزنند و طبق فرموده امام خمینی رهمخالفت با نظارت استصوابی شورای نگهبان پافشاری بر بیقانونی است/اصلاح طلبان از پایگاه اجتماعی خود نا امیدند
ترقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مخالفت با نظارت استصوابی شورای نگهبان پافشاری بر بیقانونی است اصلاح طلبان از پایگاه اجتماعی خود نا امیدند مسئول بینالملل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه مخالفت با نظارت استصوابی شورای نگهبان پافشاری بر بیقانونی است گفت این قبیل موضعگیریهابیاطلاعی از حضور خزعلی در همایش اصلاحطلبان
بیاطلاعی از حضور خزعلی در همایش اصلاحطلبان شنیده شد که دبیر اجرایی همایش اصلاحطلبان در پاسخ به ادعای مهدی خزعلی مبنی بر اینکه برای مصلحت در همایش اصلاحطلبان سخنرانی نکرده است گفت سخنرانان قبل از برگزاری همایش مشخص شده بودند و اگر وی مایل به سخنرانی در جمع اصلاحطلبان بود بانتیجه زیرکی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری اجماع و انسجام آنان بود
دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۷ سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری با زیرکی که به خرج دادند طوری رفتار کردند که خود را شریک در دولت دانستند و تجربه اجماعشان نتیجه خوبی به همراه داشت سیدکمال الدین سجادی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانواکنش های اصولگرایان نشان داد همایش اصلاح طلبان موفقیت آمیز بوده است
داریوش قنبری در گفت و گو با پانا واکنش های اصولگرایان نشان داد همایش اصلاح طلبان موفقیت آمیز بوده است خبرگزاری پانا یک فعال سیاسی اصلاح طلب می گوید واکنش هایی که در مجموع رسانه ها و احزاب اصولگرا پس از برگزاری همایش سراسری روز پنج شنبه اصلاح طلبان از خود نشان دادند ما را مطمئسخنگوی جبهه پیروان: نتیجه زیرکی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری اجماع و انسجام آنان بود
سخنگوی جبهه پیروان نتیجه زیرکی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری اجماع و انسجام آنان بود سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری با زیرکی که به خرج دادند طوری رفتار کردند که خود را شریک در دولت دانستند و تجربه اجماعشان نتیجه خوبی به همراهیادداشت/ مهدی محمدی شباهت همایش اصلاحطلبان با فضای پیش از انتخابات ۸۸
یادداشت مهدی محمدیشباهت همایش اصلاحطلبان با فضای پیش از انتخابات ۸۸اصلاحطلبان معتدل -تندروها که جای خود دارند- نه تنها با فتنه 88 مرزبندی نکردهاند بلکه ادبیات آنها همچنان همان ادبیات سال 88 و برنامه سیاسیشان برای انتخابات آینده هم همان برنامه است مهدی محمدی طی یادداشتی در رارسال پیام از طرف خاتمی و هاشمی نشان از تایید همایش اصلاح طلبان داشت
ارسال پیام از طرف خاتمی و هاشمی نشان از تایید همایش اصلاح طلبان داشت جلالی زاده می گوید همین که پیام آقای هاشمی و آقای خاتمی در این جلسه خوانده شد نشان دهنده آن است که جلسه مورد تایید بزرگان اصلاحات بوده و از تفرقه خبری نیست فقط مصلحت به اینگونه برگزار کردن همایش بوده است آفتمحمدجواد اخوان اصلاحطلبان یا انحصارطلبان
محمدجواد اخواناصلاحطلبان یا انحصارطلبانگویا در مسلک سیاسی دوم خردادیها یکچیز بیشتر اولویت ندارد و آن کسب قدرت سیاسی به هر قیمت است فلسفه سیاسی ماکیاولیستی مدعیان اصلاحطلبی دقیقاً در تضاد با منافع ملی کشور از یکسو و از سوی دیگر قاعده مردمسالاری است به گزارش گروه فضای مجاتحلیل روزنامه اعتماد از شرایط اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات مجلس
تحلیل روزنامه اعتماد از شرایط اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات مجلس سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه اعتماد در تحلیلی مفصل نوشت آنچه امروز از فضاي سياسي ايران ميتوان برداشت كرد اين است كه يك قطب انتخابات آتي اصلاحطلبان خواهند بود آنها هر بار كه مجنبرد پنهان اصلاح طلبان و اصولگرایان بر سر صندلی های مجلس دهم
نبرد پنهان اصلاح طلبان و اصولگرایان بر سر صندلی های مجلس دهم آنچه امروز از فضاي سياسي ايران ميتوان برداشت كرد اين است كه يك قطب انتخابات آتي اصلاحطلبان خواهند بود آنها هر بار كه مجالي براي ابراز نظرات خود مييابند بر حضور همهجانبه و قدرتمند در انتخابات تاكيد ميكنند و تاكنونبسته گزارشی روزانه فارس خیال راحت پُردرآمدها از یارانه/خاتمی و همایش اصلاحطلبان؛ نتوانست یا نخواست شرکت کند؟
بسته گزارشی روزانه فارسخیال راحت پُردرآمدها از یارانه خاتمی و همایش اصلاحطلبان نتوانست یا نخواست شرکت کند بدرود کوبای مغرور مصلحتهای دولت و خیال راحت پُردرآمدها از یارانه و خاتمی و همایش اصلاحطلبان نتوانست یا نخواست شرکت کند از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلی فارس هستن-
گوناگون
پربازدیدترینها