واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۳۵ب.ظ)
هم اکنون با کمبود گنداله در کشور مواجه هستيم عضو اتاق بازرگاني تهران با بيان اين که بهترين مکان براي احدث کارخانه فولاد در کشور کنار دريا است گفت: اگر ساخت کارخانجات گنداله سازي طبق برنامه پيش مي رفت، هم اکنون با مشکل کمبود گنداله رو به رو نبوديم.
محمود نوريان از کارشناسان بخش معدن کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج با بيان اين که احداث کارخانه فولاد علاوه بر نزديکي به آب مستلزم در مجاورت قرارگرفتن با معادن سنگ آهن است گفت: به طور مثال روز اولي که مي خواستند ذوب آهن اصفهان را احداث کنند، ساخت اين کارخانه به دليل وجود زاينده رود از يک طرف و برخوردار بودن استان اصفهان از معادن معدني مختلف به همراه وجود نيروي متخصص درآن زمان توجيح داشت
وي تصريح کرد: يکي از مزايايي که فولاد خوزستان دارد نزديک بودن به دريا است که همين امر سبب شده است تا رونق صنعت فولاد در اين منطقه بيشتر ازمناطق ديگر باشد.
نوريان با اشاره به اين که سنگ آهن ماده اوليه توليد فولاد است گفت: اگر طبق برنامه گنداله سازي پيش مي رفت هم اکنون دچار مشکل در اين زمينه نبوديم و قرار بود که کارخانه هاي گوهر زمين و سنگان وبافق در مجموع بيش از 30ميليون تن گنداله در کشور توليد کنند که اين امر متاسفانه با تاخير رو به رو شد.
عضو اتاق بازرگاني تهران اظهار داشت: کارخانه گوهر زمين در اوايل شروع کاردولت نهم به دلايل غير منطقي تعطيل شد و مشکلات آن تا به امروز هنوز هم حل نشده است.سنگان هم هنوز در 2.5 ميليون تن کنسانتره درجا مي زند وسنگ آهن بافق هم نتوانست به توسعه موردنظر برسد.
نوريان واگذاري معادن سنگ آهن وصنعت فولاد کشور به بخش خصوصي را تنها راهکار نجات براي بخش معدن درکشوردانست و افزود:درست است که قيمت جهاني سنگ آهن کاهش پيدا کرده است ولي اين کاهش در بازارهاي داخلي تاثيري نداشته است
وي از ثبات بين قيمت فولاد وسنگ آهن در کشور خبرداد و گفت: خام فروشي سنگ آهن در کشور يک شعار است که به صورت صحيح به آن عمل نمي شود و فولاد مبارکه و خوزستان سنگ آهن کنسانتره مصرف مي کنند وظرفيت کنسانتره هم اکنون در کشور ما تکميل شده است.
عضو اتاق بازرگاني تهران تصريح کرد: سنگ آهني که صادر مي شود يک نوع سنگ آهن دانه بندي است و سنگ خام سنگي است که در داخل معدن استخراج شود وروي آن هيچ گونه کاري انجام نشود ومعادني که سنگ آهن خام را صادر مي کنند بيشتر به فکر حفظ اقتصاد خود هستند.
نوريان با اشاره به اين که سنگ آهني که از کشور صادر مي شود بايد عيارش به 67.5 درصد برسد تا مورد استفاده در کارخانه هاي فولاد سازي کشور باشد و براي رسيدن به اين مرحله بايد کارخانه اي با امکانات ويژه احداث شود که براي اکثر صاحبان معادن احداث اين کارخانه صرفه اقتصادي ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]