واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۳۳ق.ظ)
کثير نهال گردو به روش كشت بافت انقلاب بزرگي در آذربايجان شرقي معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: تکثير نهال گردو همچون سيب پايه مالينگ به روش كشت بافت انقلاب بزرگي در استان ايجاد مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج،اکبر فتحي در جلسه شوراي کانون جهادگران جهادسازندگي آذربايجان شرقي که با حضور محمدتقي پاکزاد معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار برگزار شده بود با بيان اينکه نهال گردو پس از سال ها توليد از طريق بذري، براي نخستين بار به روش پيشرفته و جديد كشت بافت در کشور توليد شده است افزود: در روش سنتي سالهاي گذشته گردو به روش بذري توليد ميشد و در حال حاضر اين روش قديمي شده و براي ايجاد باغ گردو ديگر از بذر استفاده نميشود، بلكه اولويت با توليد نهال گردو از طريق كشت بافت و يا توليد نهال پيوندي گردو است.
وي با بيان اينکه ويژگي روش كشت بافت اين است كه به آساني ميتوان به توليد انبوه نهال گردو دسترسي پيدا كرد، اما در روش بذري نميتوان تكثير انبوه نهال گردو به دست آورد گفت: روش جديدي كه در دنيا شروع شده توليد گردو به روش كشت بافت است و اين روش در ايران با همكاري بخش خصوصي از چند سال قبل دنبال ميشود كه نهالهاي كشت بافت گردو اخيراً وارد بازار شده است و سازمان جهادکشاورزي استان براي اولين بار قرارداد تهيه نهال گردوبه روش کشت بافت را با بخش خصوصي منعقد نموده است.
فتحي با بيان اينکه در اين مورد لازم است پايههاي برتر كشور و استان شناسايي شود ادامه داد: گردو توليد شده باغات فعلي به علت تنوع زياد موجود در درختان بذري، کيفيت مطلوب و قابليت رقابت در بازارهاي بينالمللي را ندارند و براي صادرات و فرآوري گردو نياز به توليد گردوهاي يكنواخت و يك اندازه است كه اين امکان از طريق كشت بافت قابل دسترسي است.
وي با بيان اينکه ايران چهارمين توليد کننده گردو در دنياست و رتبه 24 را در صادرات اين محصول دارد افزود: در حالي که آمريکا اولين توليد کننده و اولين صادر کننده گردو در دنياست. معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهادکشاورزي استان در خصوص روش کشت بافت خاطرنشان کرد: روش کشت بافت يکي از انواع روشهاي غير جنسي توليد گردو است.
نمونه اوليه از يک درخت با شرايط عملکرد، ميزان رشد، مقاومت به سرما و گرماي مطلوب انتخاب ميشود. نمونه سپس وارد شرايط کشت بافت شده و به تعداد زياد تکثير ميشود. وي يکي از مزاياي کشت بافت را توليد محصول با کيفيت و کميت بالا و در يک فضاي محدود دانست و افزود: هم چنين به دليل رشد بالا، محصول در زمان کمتري (4 تا 5 سال) نسبت به روش بذر (10 سال) بدست ميآيد.
فتحي خاطرنشان کرد: عملکرد بالا، شبيه بودن به درخت مادر، روشن بودن، بالا بودن حجم چربي غيراشباع و طعم بهتر مغز گردو از ديگر مزاياي گردوي ايراني به روش بيوتکنولوژي و کشت بافت است. هم چنين از دستاوردهاي کشت بافت ميتوان به احداث باغهاي مکانيزه اشاره کرد.
وي با بيان اينکه تا زماني که توليد اين گونه نهالها به تعداد کافي و قيمت مناسب صورت نگيرد امکان اصلاح باغات، توسعه باغات موجود و باغات جديد در کشور و استان وجود نخواهد داشت افزود: لازم مي دانم از کانون جهادگران جهادسازندگي آذربايجان شرقي که وارد مباحث کشت بافت وساير مسائل مربوط به توسعه روستاها شده اند تشکر کنم و آمادگي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي را در کمک به تحقق اين هدف اعلام نمايم .
فتحي با بيان اينکه جهادسازندگي در توسعه کالبدي روستائي زحمات زيادي کشيده است افزود: هم اکنون نيز کانون مي تواند در مباحث مربوط به ايجاد ظرفيت هاي اشتغال در روستاها وتوسعه اقتصادي روستاها با انجام اقداماتي از قبيل ايجاد واحدهاي بوجاري بذور، اجراي آبياري تحت فشار و کم فشار و توليد گوشت مرغ استاندارد سازمان را ياري رساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]