تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798347334




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

50 درصد سرطانها قابل يپشگيري است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۴۶ب.ظ)
دکتر ملک‌زاده در همايش سرطان و پيشگيري: 50 درصد سرطانها قابل يپشگيري است معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت به تشريح دلايل بروز سرطان در کشور پرداخت و گفت 50 درصد سرطان ها قابل پيشگيري است
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رضا ملک‌زاده در همايش سرطان و پيشگيري که در سالن همايش‌هاي صداوسيما برگزار شد، با بيان اينکه گزارش کوتاهي در زمينه سرطان و فعاليت‌هاي مختلفي که در اين زمينه انجام داديم و يا بايد انجام بدهيم ارائه مي‌دهم، گفت: اين گزارش در سال 2014 به چاپ رسيده و در آماده کردن آن ايران نيز نقش داشته است.
وي اظهار کرد: سرطان يک مشکل بزرگ براي نوع بشر است و هر سال 14 ميليون مورد جديد و هشت ميليون مرگ و مير ناشي از سرطان را داريم که بسياري از عوامل در آن دخيل است. 185 هزار مورد از سرطان‌ها مربوط به کودکان است اما بخش عمده آن مربوط به بزرگسالان مي‌شود. در سطح جهان شايع‌ترين سرطان‌ها، سرطان پستان، پروستات و معده است. البته بايد گفت نوع شيوع سرطان در جهان متفاوت است و بسته به هر منطقه فرق مي‌کند. بيشترين موارد سرطان در آمريکاي شمالي، اروپا، استراليا، ژاپن و نيوزيلند است که در کشورهاي در حال توسعه و از جمله کشور ما نيز سرطان در حال افزايش است.
معاون تحقيقات وزير بهداشت با بيان اينکه موضوع سرطان در ايران روال متفاوتي با دنيا و حتي با خاورميانه دارد، اظهار کرد: در ايران، سرطان معده، پروستات و روده بزرگ شايع است و در زنان سرطان پستان، روده بزرگ، تخمدان و مري شيوع بيشتري دارد است. اگر متوسط جهاني بروز سرطان 182 در 100 هزار نفر در سال باشد، ميزان بروز سرطان در ايران، 135 نفر در 100 هزار نفر در سال است و هنوز از متوسط جهاني ميزان بروز سرطان کمتر است.
ملک‌زاده با اشاره به گسترده‌بودن شيوع سرطان در استان گلستان گفت: اطلاعات مربوط به استان گلستان، اطلاعات کامل‌تري در زمينه سرطان است و در آنجا ميزان شيوع سرطان 176 در 100 هزار است که ممکن است يکي از دلايل اين تفاوت آمار کم‌شماري باشد يعني اينکه ما در کشور همه سرطان‌ها را به خوبي ثبت نمي‌کنيم. آينده سرطان اين خواهد بود که اين بيماري افزايش مي‌يابد و دليل آن افزايش طول عمر و اميد به زندگي است. بخشي از آسياي مرکزي که شمال ايران نيز جزو آن است از مناطقي به شمار مي‌روند که بيشترين ميزان شيوع سرطان را دارد و منطقه گنبدکاووس و ترکمن‌صحرا در ايران بيشترين ميزان شيوع برخي سرطا هان را دارند که مطالعات زيادي در زمينه اين ميزان شيوع انجام شده به اين صورت که ميزان شيوع سرطان مري در اين منطقه در سال 1970 در مردان 92 و در زنان 110 در 100 هزار نفر بوده است.
وي با بيان اينکه اخيراً نرخ شيوع سرطان در اين منطقه به مقدار يک سوم کاهش يافته است، گفت: يکي از دلايل کاهش شيوع سرطان مري بهبود وضعيت اقتصادي، مسکن، تغذيه و... بوده است. البته کاهش سرطان مري به معناي عدم افزايش ساير انواع آن نيست. مثلاً يکي از انواع سرطان‌هاي گوارشي يعني سرطان کلون در اين منطقه در حال افزايش است.
معاون تحقيقات وزير بهداشت درباره ديگر دلايل کاهش سرطان مري در استان گلستان، گفت: عامل 50 درصد موارد مرگ و مير در اين استان سکته قلبي و مغزي و 22 درصد موارد، سرطان بوده است بنابراين شيوع بالاي سکته‌هاي مغزي و قلبي و مرگ و مير ناشي از آن در کاهش سرطان مري نقش داشته است، اما هنوز در آن منطقه سرطان مري، معده و کلون شايع است. اما سؤال ما اين است که چرا در يک نقطه از ايران سرطان خاصي شايع است. يکي از دلايل آن عادت مردم منطقه گلستان به آشاميدن چاي داغ بوده و علت ديگر آن مربوط به ژنتيک است.
ملک‌زاده، سومين عامل شيوع سرطان را در منطقه گلستان را مصرف دخانيات دانست و گفت: يکي از مهم‌ترين دلايل شيوع سرطان در اين منطقه مصرف ترياک است به طوري که در اين منطقه شيوع مصرف ترياک حتي از سيگار هم بيشتر است. مطالعات بعدي ما نشان داد ترياک در سرطان‌هاي ديگر هم نقش دارد اما اين موضوع نشان مي‌دهد که علل سرطان در همه جاي دنيا يکسان نيست و ابتدا بايد در هر منطقه مطالعاتي انجام داده و بعد از آن براي پيشگيري برنامه‌ريزي و اقدام کنيم.
وي در تشريح ساير عوامل بروز سرطان مري در گلستان گفت: بهداشت دهان و دندان نيز يکي از عوامل بروز سرطان مري است. ما قبول داريم که سرطان در ايران با يک نرخ معمولي افزايش يافته که دليل آن افزايش طول عمر، مسن‌شدن جامعه، تغيير سبک زندگي، ثبت اطلاعات بيشتر، مرگ و مير کمتر نوزادان و ديگر عوامل مثل آلودگي هواست که ممکن است در بروز سرطان‌هايي مثل ريه مؤثر باشد. همچنين سموم نيز در زمينه بروز سرطان موثرند که متاسفانه روي اين سموم کار چنداني انجام نشده است، مثل نيترات‌ها که منجر به سرطان‌مري و معده مي‌شود بنابراين کساني که بهداشت دهان و دندان را رعايت نکنند و نيترات مصرف کنند، بيشتر در معرض سرطان هستند.
معاون تحقيقات وزارت بهداشت در ادامه گفت: 50 درصد سرطان‌ها قابل پيشگيري و 50 درصد قابل درمان هستند، اما 50 درصد از سرطان‌ها نيز غيرقابل پيشگيري و درمان هستند و بودجه عمده‌اي در دنيا خرج تشخيص به موقع و درمان مي‌شود.
وي با تاکيد بر اهميت نقش تغذيه در بروز سرطان گفت: تغذيه نيز بسيار مهم است و ما در کشور مصرف ميوه و سبزيجات ما در کشور کم است. در اين مورد مصرف آجيل‌هاي بدون نمک، يکي از عوامل پيشگيري از سرطان است. امواج الکترونيکي و حتي موبايل نيز مي‌تواند منجر به سرطان شود، به طوري که در مطالعات عنوان شده که موبايل مي‌تواند باعث بروز سرطان مغز شود.
معاون علمي و فناوري وزارت بهداشت افزود: ما مجموعه‌اي از فعاليت‌ها را داريم که اگر آن‌ها را انجام دهيم، مي‌توانيم از 50 درصد سرطان‌ها پيشگيري کنيم که اعمال و فرهنگسازي آن در جامعه دشوار است.
ملک‌زاده در مورد نقش وراثت در بروز سرطان اظهار کرد: ارث فقط 5 درصد در بروز سرطان تأثير دارد که در اين زمينه خيلي هم قابليت پيشگيري وجود ندارد. يکي از بحث‌هاي مهم اين است که بايد در زمينه سرطان‌ها غربالگري کنيم. البته بايد ببينيم اين غربالگري مؤثر است يا خير. بنابراين مهم است که روشي را براي غربالگري انتخاب کنيم که مفيد باشد. در حال حاضر گايدلاين‌ها براي پيشگيري از سرطان تغيير کرده است. به طور کلي بايد پروتکل‌ها و روش‌هاي پيشگيري را به طور دقيق مطالعه کنيم تا ببينيم آيا واقعاً موثرند يا خير؟
وي افزود: ما در ايران برنامه‌اي به نام برنامه کنترل سرطان داريم. که البته در کشور ما بحث کنترل سرطان خيلي جدي گرفته نشده است. اين برنامه ابعاد و گايدلاين‌هاي مختلفي دارد که روي بعضي از آن‌ها کار کرده‌ايم. اولين کاري که در حال انجام است اين است که بتوانيم ثبت صحيح در مورد سرطان داشته باشيم که کاري است که برنامه آن را در 10 استان تهيه کرده‌ايم تا بتوانيم نظام ثبتي مبتني بر جمعيت ايجاد کرده و دقيقاً سرطان را بررسي کنيم. يکي از مشکلات ما اين است که زماني که کاري را در حوزه سرطان مي‌کنيم تا اين کار خودش را نشان دهد و نرخ شيوع سرطان را کم کند، 5 تا 10 سال طول مي‌کشد بنابراين برنامه‌هاي کنترل سرطان درازمدت هستند و بايد به صورت ملي روي آن‌ها کار کرد.
معاون تحقيقات وزير بهداشت در ادامه تشريح دلايل بروز سرطان گفت: قليان نيز يکي از عوامل خطرناک در بروز سرطان است و يکي از مهم‌ترين دلايل سرطان روده بزرگ و پستان، کم تحرکي است. در مورد اشعه آفتاب نيز بايد مراقبت‌هاي لازم انجام گيرد. زيرا اخيراً سرطان پوست از سرطان‌هاي شايع در کشور بوده است.
ملک‌زاده در پايان از برنامه‌هاي غربالگري در منطقه گلستان خبر داد و گفت: اين برنامه بايد ابتدا به صورت پايلوت انجام شود و نگاه ما در اين برنامه به دو نسل باشد. يکي نسل جوان که از طريق آموزش‌هايي مثل نخوردن چاي داغ و متعادل کردن وزن زمينه بروز سرطان را در خود کاهش دهند و ديگري غربالگري سرطان در افرادي که به 50 سال رسيده‌اند. اين برنامه به صورت پايلوت در حال انجام است و منتظريم تا نتايج آن را ببينيم.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن