واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: جریمه ۳۰ میلیونی برای سربازان فراری، مجرد و سی سال به بالا
یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۴ از تعیین تکلیف این کمیسیون برای سرباز فراریها و تعیین جریمه ۳۰ میلیون تومانی برای سربازان فراری ۳۰ سال به بالای مجرد خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از ایسنا، غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون تلفیق، با اشاره به بررسی موضوع سرباز فراریها در جلسه عصر روز یکشنبه کمیسیون تلفیق تاکید کرد: مشکلی در کشور به نام سرباز فراری وجود دارد؛ اینها افرادی هستند که بالای ده سال از موعد خدمتشان گذشته و خدمت سربازی انجام ندادهاند و حداقل سن آنها هم سی سال است. از طرفی آنها به درد نظام وظیفه هم نمیخورند و نمیشود آنها را اجباری به سربازی برد.
وی افزود: اینطور هم نیست که همه کسانی که سربازی نرفتهاند سرمایهدار بودهاند، برخی هم اقشار متوسط و پایین هستند و بعضی از آنها از قوم و قبیلههایی هستند که زود ازدواج کردهاند و نتوانستهاند به سربازی بروند.
وی با تاکید بر اینکه «بحث فروش سربازی مطرح نیست» تصریح کرد: این افراد باید جرائمی پرداخت کنند که بتوانند از برخی تسهیلات شهروندی مثل انجام کار اقتصادی، داشتن دفترچه بیمه و برخی مسائل اینچنینی استفاده کنند اما حتی در صورت پرداخت جریمه از برخی حقوق دیگر مثل کاندیداتوری شورای شهر، نمایندگی مجلس و استخدام دولت محروم خواهند بود.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه «رها کردن سربازان فراری و داشتن برخورد قهری نتیجه نمیدهد» یادآور شد: عاقلانهترین کار این است این افراد فراخوانده شوند و از آنها جرائم نقدی اخذ شود در این صورت کارت قرمز سربازی به آنها داده میشود که در قبال آن از برخی حقوق شهروندی برخوردار میشوند.
وی خاطرنشان کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق افراد مجرد بالای سی سال سن که سربازی نرفتهاند 30 میلیون تومان جریمه میشوند و سالیانه 1 میلیون تومان به این مبلغ اضافه میشود. همچنین کسانی که روستایی و تحت پوشش کمیته امداد و نهادهای حمایتی بودند و به خاطر فقر نتوانستند به سربازی بروند از تخفیفات 50 درصدی جریمه برخورد ار میشوند. همچنین به ازای تاهل دو سال و به ازای هر فرزند شش ماه از سقف تعیین شده کاسته خواهد شد.
ماه گذشته نیز سردار موسی کمالی در نشست خبری که برای پاسخگویی به ابهامات و موارد مطرح شده درباره لایحه بودجه سال ٩٤ و مطرح شدن امکان جریمه ریالی مشمولان غایب برگزار شده بود، گفت: «در خصوص این افراد نیز با توجه به اینکه سن شان بالارفته و کارآیی لازم را نیز ندارند و از سوی دیگر ممکن است سبب تضعیف روحیه دیگر سربازان در پادگان ها شوند، به دولت پیشنهاد دادیم امکان جریمه ریالی این افراد به جای اعزام به سربازی وجود داشته باشد که از این رو در لایحه بودجه ٩٤ این امر پیش بینی شد.» سردارکمالی با بیان اینکه این دسته از افراد ممکن است به دلایل مختلف از جمله اقامت در خارج از کشور، مشکلات خانوادگی، گرفتاری شغلی و غیره قادر به انجام خدمت سربازی خود نباشند، گفت: «بر همین اساس به این افراد این امکان داده شد تا به جای رفتن به خدمت سربازی، جریمه ریالی بپردازند. مبلغ قطعی جریمه و نحوه اجرای آن براساس آیین نامه یی خواهد بود که از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و پس از تایید ستاد کل به تصویب هیات وزیران خواهد رسید، اما در حال حاضر مبلغی بین ٢٠ تا ٥٠میلیون تومان با توجه به سه عامل مدنظر ما قرار دارد.»
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح حضور در خارج از کشور، مدرک تحصیلی و مدت غیبت را سه عامل مهم برای تعیین مبلغ ریالی جرایم عنوان کرد. به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، بر اساس برآوردها بین یک تا یک و نیم میلیون نفر در شمول این قانون قرار خواهند گرفت اما به نظر می رسد هرچه مبلغ ریالی جریمه کمتر باشد استقبال از آن نیز بیشتر شود. جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره زمان اجرای این قانون نیز گفت: «همان طور که لایحه بودجه برای یک سال است موضوع جریمه ریالی مشمولان غایب نیز از ابتدای سال ٩٤ اجرایی شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت و تاکنون هیچ تصمیمی در خصوص ادامه آن در سال ٩٥ گرفته نشده است.» مجازات های مشمولان غایب
سردار کمالی همچنین در ادامه درباره آن دسته از مشمولانی که مدت زمان غیبت شان از سربازی کمتر از هشت سال است، گفت: افرادی که امکان استفاده از این شرایط را دارند اگر چنانچه از سن ١٩ سالگی وارد مشمولیت شده باشند حداقل ٢٧ سال سن دارند و حداکثر سن آنان نیز ٥٠ سال است، بنابراین اگر مشمولی میزان سنوات غیبتش از سربازی کمتر از هشت سال باشد بدیهی است که در شمول این مقررات قرار نخواهد گرفت و اگر تا ٢٢ بهمن امسال نسبت به تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کند هم شش ماه اضافه خدمتش بخشیده خواهد شد و هم به مراجع قضایی معرفی نمی شود و علاوه بر آن امکان استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده برای دیگر مشمولان را نیز خواهد داشت و ٢١ ماه خدمت خواهد کرد. جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، درباره مجازات هایی که برای مشمولان غایب و به کارگیرندگان آنان در قانون پیش بینی شده است، نیز ادامه داد: محرومیت های اجتماعی، ممانعت از اخذ وام، پروانه کسب و... از جمله محرومیت های پیش بینی شده در قانون برای مشمولین غایب است و علاوه بر آن اگر شرکت های خصوصی و دولتی، ارگان ها، خبرگزاری ها و... نیز اقدام به استفاده از مشمولان غایب کنند برای بار اول به ازای هر مشمول غایب باید هزینه سالانه یک سرباز معادل سه میلیون تومان را به عنوان جریمه پرداخت کنند و برای بار دوم نیز به ازای هر مشمول غایب ملزم به پرداخت هزینه سالانه سه سرباز یعنی ٩ میلیون تومان خواهند شد. سردار کمالی، جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره اینکه آیا فوتبالیست هایی که اخیرا کارت های معافیت و پایان خدمت جعلی شان باطل شد نیز امکان استفاده از این شرایط را دارند گفت: «این افراد جرمی را انجام داده اند و پرونده آنان در مرجع قضایی در حال رسیدگی است. اگر مرجع قضایی به این موضوع رسیدگی کند و در این باره حکم بدهد آنان می توانند از این شرایط استفاده کنند، فوتبالیست ها نیز در صورت دارابودن شرایط می توانند با پرداخت جرایم کارت معافیت دریافت کنند.»
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]