تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825968645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقشه‌برداری منجمان ایرانی از حباب خورشید |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نقشه‌برداری منجمان ایرانی از حباب خورشید
منجمان پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با استفاده از تلسکوپ «آیزاک نیوتن» در جزیره «لاپالما»، نیم کره شمالی آسمان را در مدت سه سال مورد بررسی قرار داده و به یافته های بی سابقه ای در مرزهای دانش نجوم دست یافته اند که نتایج آن در معتبرترین مجلات نجوم جهان منتشر شده است.
کد خبر: ۴۶۹۹۱۶
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۱ - 26 January 2015


منجمان پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با استفاده از تلسکوپ «آیزاک نیوتن» در جزیره «لاپالما»، نیم کره شمالی آسمان را در مدت سه سال مورد بررسی قرار داده و به یافته های بی سابقه ای در مرزهای دانش نجوم دست یافته اند که نتایج آن در معتبرترین مجلات نجوم جهان منتشر شده است.


به گزارش ایسنا، این مطالعه برای اولین بار نقشه ای از مواد آلی موجود در حباب داغ پیرامون خورشید و صدها همسایه درخشان آن در کهکشان راه شیری تهیه شده است.


این که همه ما در درون یک حباب فوق العاده داغ زندگی می کنیم مطمئنا برای اکثر مردم دور از باور است اما واقعیت این است که حبابی به وسعت هزاران تریلیون کیلومتر خورشید و صدها ستاره اطراف آن را در بر گرفته. این حباب که در صفحه کهکشانی حدود 100 پارسک (سه هزار تریلیون کیلومتر) است در جهت عمود بر صفحه کهکشانی تا هزاران پارسک گسترش یافته و ساختاری مشابه یک دودکش عظیم را شکل داده است!



چگالی گاز درون این حباب بسیار کمتر از چگال گاز معمول بین ستاره هاست، اما نکته بسیار عجیب درباره این حباب، دمای به شدت بالای آن می باشد به طوری که با استفاده از رصدهای پرتوهای ایکس دمای ذرات درون حباب چیزی حدود یک میلیون درجه کلوین تخمین زده شده است. علت شکل گیری این حباب هنوز مشخص نیست اما شواهدی وجود دارد که انفجارهای پیوسته ابرنواختری عامل شکل‌گیری این حباب داغ بوده است.


منجمان برای مطالعه فضای بین ستاره‌یی از گازهای درون این محیط استفاده می کنند، اما به دلیل اینکه دمای حباب محلی بسیار داغ می باشد، اتم های معمولی نمی توانند درون آن زنده بمانند؛ لذا تا به امروز محیط درون حباب به صورت ناشناخته باقی مانده است.


اکنون منجمان ایرانی راه دیگری برای شناسایی حباب محلی یافته اند و آن استفاده از رصد مولکول های آلی است. مولکول های سنگینی که می توانند در دمای بالا از بین نروند!


دکتر حبیب خسروشاهی، رییس پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی که سرپرستی این تحقیقات را برعهده داشته به خبرنگار علمی ایسنا گفت: تاکنونتلاش های زیادی برای مطالعه حباب محیطی صورت گرفته؛ به عنوان مثال رصدهای متعدد برای یافتن گازهای خنثی (مثل سدیم)، گازهای یونیزه (مثل کلسیم یک بار یونیزه) و حتی غبار با شکست مواجه شده و به عبارت دیگر نشان داده شده است که درون این حباب، غلظت این گازها بسیار ناچیز و قابل اغماض است. 















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن