واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1547035)
۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۱۴ق.ظ)
آخرين خبر ها از مجمع اقتصادي داووس گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، نشست 4 روزه داووس يا مجمع جهاني اقتصاد (World Economic Forum) کار خود را از روز چهارشنبه اول بهمن ماه در شهر کوچک و کوهستاني داووس سوئيس آغاز کرد.
مجمع جهاني اقتصاد، سازمان غيرانتفاعي و غيردولتي است که نشست جهاني خود را در شهر داووس سوئيس و نشست هاي منطقه اي را در ديگر شهرها برگزار مي کند. انديشمندان، استايد برجسته دانشگاه ها، دبيران کل سازمان هاي بين المللي، رؤساي بانک هاي مرکزي و مديران بزرگترين شرکت هاي جهان نيز در اين نشست حضور دارند.
در سال جاري حدود 2500 نفر از مقامات اقتصادي سياسي جهان در نشست هاي داووس حضور دارند. آنها در اين مدت تلاش مي کنند درباره آينده جهان در شرايط تهديد افراط گرايان اسلامي عليه اروپا، بحران در اوکراين و رشد اقتصادي پايين جهان سخنراني و گفت و گو کنند. ترويسم، انرژي، بحران اوکراين و روسيه و سقوط قيمت نفت نيز از ديگر موضوعات داووس هستند.
در اجلاس اخير اقتصاد جهاني در داووس سوئيس برخي از مقامات بلندپايه شرکت هاي نفتي در حاشيه اين اجلاس حضور يافتند.
اگرچه حضور حسن روحاني رييس جمهور و بيژن زنگنه وزير نفت ايران در اجلاس و ديدار با روساي اجرايي شرکت هاي بريتيش پتروليوم، اِني، توتال و لوک اويل سرخط بيشتر خبرها قرار گرفت اما روساي اجرايي اين شرکت ها همچنين با مقاماتي از کانادا، موزامبيک و مکزيک نيز ديدار کردند.
باب دادلي رييس بريتيش پتروليوم در پايان اين ديدارها گفت: اين نشان مي دهد که تغييرات در صنعت نفت چقدر بزرگ بوده است.
بهاي نفت در سال 2008 به دليل نگرانيهاي روز افزون مبني بر تمام شدن نفت جهان به 147 دلار در هر بشکه رسيد. اکنون که 5 سال از آن زمان مي گذرد نفت جهان به مدد انقلاب نفت شيل در آمريکا و کشف ذخاير عظيم نفت و گاز در ديگر نقاط جهان افزايش يافته است.
برخي روساي شرکتهاي نفتي خارجي در اين ميان از کاهش ملي گرايي در منابع نفت کشورها صحبت مي کنند که يکي از اصلي ترين موضوعات اين صنعت طي يک دهه گذشته بوده است. چرا که کشورهايي نظير روسيه و قزاقستان در سالهاي گذشته به شکل روز افزوني مدعي توسعه مستقل ذخاير نفتي خود بودند.
واحيت الکپروف رييس لوک اويل گفت: امروز تعدادي از کشورها که ذخاير نفت و گاز گسترده اي دارند، مي گويند که براي توسعه آنها به سرمايه گذاري ما احتياج دارند.
وي افزود: نه تنها ايران بلکه مکزيک و کشورهاي شرق آفريقا اين درخواست را مطرح کرده اند. ما در دوره اي شاهد حمايت از توليد داخلي بوديم و متاسفانه نتوانستيم به دليل حضور شرکتهاي داخلي در برخي کشورها حضور پيدا کنيم.
شرکت لوک اويل که يک شرکت نفتي خصوصي در روسيه محسوب مي شود و دسترسي محدودي به ميادين عظيم اين کشور دارد، اين هفته يادداشت تفاهمي را براي مطالعه پروژه هايي در مکزيک با شرکت انرژي پيمکس امضا کرد. مکزيک بخش انرژي خود را براي افزايش توليد به روي شرکت هاي خارجي باز کرده است.
انريکه پنا نيتو رييس جمهور مکزيک ماه گذشته لايحه اي را امضا کرد که بر اساس آن انحصارطلبي 75 ساله دولت اين کشور روي نفت و گاز پايان مي يابد.
حسن روحاني رييس جمهور ايران در نشست داووس از شرکت هاي نفتي خواست که در راستاي تلاش تهران براي برقراري روابط حسنه با غرب به ايران بازگردند.
اين در حاليست که کانادا و موزامبيک نيز در حال بهره برداري از ميادين بزرگ نفت و گاز خود هستند.
براي شرکتهاي نفتي خارجي اين اقدامات يک معني دارد و آن اين است که قدرت چانه زني آنها بيشتر از هر زمان ديگري شده است و تعداد زيادي از پروژه هاي بزرگ نفتي به دنبال سرمايه گذاري و پول آنها هستند.
رقابت شديد بين پروژه ها در شرايطي است که شرکتهاي نفتي بودجه سرمايه گذاري خود را در واکنش به درخواست سهامداران خود براي متوقف کردن هزينه هاي بيش از حد و افزايش تقسيم سود سهام کاهش داده اند.
رييس اجرايي يکي از شرکتهاي نفتي گفت: ما اکنون همگي در يک رژيم سرمايه اي به سر مي بريم و اين به معناي اين است که برخي از اين پروژه ها را نمي توانيم توسعه بدهيم مگر اينکه شرايط آنها جذاب باشد.
اين مساله يک فرصت براي بازيگراني است که در گذشته هميشه عرصه را به شرکت هاي بزرگ واگذار کرده اند.
يک مقام اجرايي ديگر نفتي گفت: شرکت هاي بزرگ نفتي ديگر بخش اعظم پروژه هاي بزرگ را در جهان توسعه نخواهند داد اما اين الزاما به اين معني نيست که اين پروژه ها توسعه نخواهند يافت.
من انتظار دارم شرکتهاي ملي نفت نظير شرکت ملي نفت چين و حتي شرکت هاي مستقل متوسط پا به عرصه گذاشته و اين فضا را کنند.
در ادامه، وزيران 21 کشور عضو سازمان جهاني تجارت و مدير کل اين سازمان نيز روز شنبه 4 بهمن در داووس گردهم آمدند تا در باره راههاي پيشبرد موضوعات «برنامه نشست دوحه براي توسعه» به بحث و تبادل نظر بپردارند.
شرکت کنندگان در اين جلسه به دعوت رئيس اداره فدرال اقتصاد سوئيس گردهم آمدند تا بيشتر در باره برنامه مذاکرات براي سال 2015 با چشم انداز توافق دور دوحه، گفتگو کنند.
آنها در اين جلسه مهم بر ادامه مذاکرات که به خصوص در زمينه کشاورزي، توليدات صنعتي و خدمات به حالت تعليق درآمده است تاکيد و تمايل خود را براي ادامه اين مذاکرات به صورتي سازنده اعلام کردند.
در مجموع 21 کشور عضو سازمان جهاني تجارت در اين جلسه که در سطح وزيران و در حاشيه مجمع جهاني اقتصاد داووس برگزار شد، حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]