تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852862876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌های یک روانشناس بالینی درباره اثرات نور در دکوراسیون


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


«هرایر دانلیان» از بازی با نورها در دکور خانه می‌گوید توصیه‌های یک روانشناس بالینی درباره اثرات نور در دکوراسیون
جام جم سرا: قدیم‌ترها خانه با یک چراغ حبابی‌شکل آویخته از سقف روشن می‌شد و همه خوشحال بودند از اینکه نوری هست که زندگی شبانه‌شان را جان دهد و نورانی کند، اما این روزها هر کس سعی می‌کند تأمین نور و نورپردازی خانه‌اش را با استفاده از لوسترها و آباژورها جلوه‌ای خاص ببخشد و با استفاده از نورهای رنگی و گاهی نورهای شدید یا ضعیف، فضایی متفاوت در محل کار و زندگی‌اش ایجاد کند.
در این زمانه، سوالی که مطرح می‌شود این است: بازی با نور در دکوراسیون محل زندگی و کار چه تاثیری بر روحیه ما دارد؟ آیا نورها می‌توانند فضایی شادتر برای ما ایجاد کنند یا برعکس، گاهی باعث بی‌حوصلگی و کسالت می‌شوند؟ هرایر دانلیان (کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی) در این زمینه توضیح می‌دهد:
*از نورهای طبیعی شروع کنیم، آیا نور خورشید و مهتاب می‌تواند باعث سرزندگی شود و نبودشان سلامت روان ما را تهدید می‌کند؟ به‌طور حتم نور روی قوای روانی و حتی جنسی انسان تاثیر می‌گذارد اما اینکه بگوییم مردمی که در مناطق کم آفتاب‌تر زندگی می‌کنند الزاما افسرده‌تر یا ناشادتر از کسانی هستند که در مناطق آفتابی زندگی می‌کنند، ریشه علمی ندارد. با این حال فردی که همواره در شهری آفتابی زندگی کرده است وقتی به هر دلیلی به منطقه‌ای که آفتاب کمی دارد نقل مکان می‌کند ساعت بیولوژیکی بدنش به هم می‌خورد و به دنبال تاثیرات هورمونی، احتمالا خلقش پایین می‌آید.


*برخی از افراد محیط‌های کم نور را ترجیح می‌دهند و اغلب در خانه نور کمی دارند، آیا این امر می‌تواند نشانه خلق پایین‌تر این افراد باشد؟ نه الزاما. اگر از دیدگاه بالینی به این امر نگاه کنیم باید سایر ویژگی‌های این فرد را نیز در‌نظر بگیریم. در صورتی که این فرد، کمتر غذا بخورد، کمتر تحرک داشته باشد و ... شاید نشانه افسردگی او باشد اما در اغلب موارد انتخاب نور کم فقط یک سلیقه شخصی است. ممکن است نور کم به فرد احساس امنیت بدهد و در این صورت این نوع نور حال فرد را بهتر می‌کند. برخی هم دوست دارند بعد از یک روز پر مشغله در محیطی با نور نه چندان زیاد استراحت کنند.
*توصیه شما به عنوان یک روان‌شناس چیست؟ به نظر شما بهتر است خانه یا اتاق پرنوری داشته باشیم یا برعکس کم‌نور؟ ترکیب هر دو خوب است. نور زیاد و شدید، ذهن را فعال و تحریک می‌کند. همچنین تمرکز را کاهش می‌دهد، اما نور کم‌ نتیجه‌ای معکوس دارد. بنابراین بهتر است هر فرد بنا به شرایط فردی و موقعیت زمانی و مکانی خود، نور محیط را تنظیم کند. با این حال بهترین گزینه برای خانه استفاده از نور متعادل است. جالب است بدانید در بیمارستان‌های روانی هم از نور برای کمک به بیماران استفاده می‌شود. به‌طور مثال وقتی فردی خسته است و به آرامش نیاز دارد نور را کم می‌کنند اما زمانی که فرد خلق پایینی دارد برای افزایش شادابی او، نور را بیشتر می‌کنند.
*نظرتان درمورد استفاده از آباژورها و به‌طور کلی نورهایی که از کنار تابیده می‌شوند، چیست؟ نور آباژورها، تزیینی و کمکی است و نباید از آنها به عنوان نور اصلی خانه استفاده کرد چرا که بدن ما عادت کرده است نور از بالای سرمان به پایین تابیده شود، همان‌طور که آفتاب و مهتاب از بالا به زمین می‌تابند بنابراین اگر به مدت طولانی از نور آباژور به عنوان نور اصلی خانه استفاده کنیم، می‌تواند آزار‌دهنده باشد چرا که ذهن را درگیر می‌کند.


*چه رنگ نوری برای خانه خوب است؟ نور آفتاب و مهتاب طبیعی‌ترین و آشناترین نورها برای انسان و ناخودآگاه اوست. بنابراین بهترین نورها برای استفاده دائم آفتابی و مهتابی هستند. استفاده از نورهای رنگی باید مقطعی و کوتاه‌مدت باشد و نمی‌توان به عنوان نور دائم از آنها استفاده کرد. با این حال هر نوری آثاری دارد به‌طور مثال رنگ قرمز و نور قرمز می‌تواند منجر به برانگیختگی و تحریک جنسی شود. همچنین در برخی فرهنگ‌ها رنگ‌های خاص حامل پیام‌های خاصی هستند مثلا رنگ سبز سیدی برای ایرانی‌ها آشنا، مقدس و قابل‌اعتماد است.
*نظرتان درمورد نورهای نئون چیست؟ این نورها خیلی براق و آسیب‌زننده هستند. نورهای نئون به نوعی تداعی‌کننده فضای بیمارستان و اداره‌های دولتی هستند و بهتر است در منزل استفاده نشوند. برای خانه همان لامپ‌های حبابی‌شکل گزینه مناسب‌تری هستند.
توصیه آخر شما چیست؟ نور و شکل با یکدیگر رابطه تعریف‌شده‌ای دارند؛ نور روی عواطف ما تاثیر می‌گذارد و فرم و شکل، روی افکار ما. همان‌طور که وقتی یک غذا را به شکل جالبی تزئین می‌کنیم، از یک سو فرم و ظاهر غذا و سوی دیگر رنگ غذا اشتهایمان را تحریک می‌کنند، نورها هم با شکل ارتباط دارند، اینکه ما از یک لامپ هالوژنی استفاده کنیم که نورش مستقیم می‌تابد یا چراغی که نور را پخش می‌کند در افکار و احساسات ما تاثیر خواهد داشت. (کتایون ضیایی/زندگی مثبت)


سه شنبه 16 دی 1393 12:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن