واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گزارش روزنامه روسی موسکوفسکی کومسومولتس؛
تشدید بحران اوکراین/ به نبرد ادامه می دهیم
با افزایش مجدد تنشها و شدت گرفتن درگیریها، تنها طی کمتر از دو هفته گذشته بیش از ۲۶۰ نفر در نبردهای مناطق شرق اوکراین جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، الکساندر زاخارچنکو، از سرشناسترین رهبران جدایی طلب هوادار روسیه در شرق اوکراین، گفته است آنها در مذاکرات صلح، که تلاشهایی برای از سرگیریش آغاز شده، شرکت نمیکند. او در عین حال تهدید کرده است که جداییطلبان «تا وقتی به مرزهای دونتسک نرسند، به نبرد ادامه میدهند». وبسایت روزنامه روسی «موسکوفسکی کومسومولتس»، سوم بهمن ماه، از قول زاخارچنکو نقل کرده است که «ما دست به تلاشی برای مذاکره (با دولت مرکزی اوکراین) نمیزنیم. منتظریم ببینیم کییف چه واکنشی نشان میدهد.»
به گزارش رادیو فردا، با افزایش مجدد تنشها و شدت گرفتن درگیریها، تنها طی کمتر از دو هفته گذشته بیش از ۲۶۰ نفر در نبردهای مناطق شرق اوکراین جان خود را از دست دادهاند.
او گفته است جداییطلبان تنها بر سر «تبادل اسرا» با دولت مرکزی اوکراین گفتوگو خواهند کرد. تنها یک روز پیش از این سخنان بود که ارتش اوکراین، پس از چند روز درگیریهای شدید، اعلام کرد از فرودگاه دونتسک عقب نشسته است. به این ترتیب کنترل این نقطه استراتژیک، که بنا بر گزارشها و تصاویر هوایی خرابههای آن باقی مانده است، به دست شبهنظامیان هوادار روسیه افتاده است. پترو پوروشنکو، رئیسجمهوری اوکراین، به تازگی روسیه را متهم کرده است که هزاران نیرو و خودروی زرهی به اوکراین فرستاده است؛ آنچه مسکو رد کرده است. آقای پوروشنکو دوم بهمن ماه گفته بود حملات تجزیهطلبان ۱۰ بار شدیدتر از گذشته شده است.
شبه نظامیان توانستهاند کنترل فرودگاه دونتسک (در تصویر) را در دست گیرند. وبسایت دویچه وله نیز با پوشش خبری تحولات اوکراین نوشت: «ولادیمیر پوتین٬ رئیسجمهور روسیه٬ روز جمعه (۳ بهمن) "دستورات مجرمانه" رهبران اوکراین را عامل افزایش تنشها و درگیریها اعلام کرد. او مقامات اوکراین را مسئول انفجار اتوبوسی دانست که بر اثر آن ۱۳ نفر کشته شدند.»
پوتین هشدار داد که این درگیریها فقط با راهحلی سیاسی میتواند پایان یابد. از طرفی دیگر رهبران اوکراین هم، رهبران روسیه را به مداخله در بحران و حمایت از جداییطلبان متهم میکنند. گفتنی است، ولادمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه، در صدد احیای جایگاه ابرقدرتی این کشور در نظام بین الملل است، اما وی خواهان درگیری مستقیم با غرب نیست. پوتین تلاش می کند با حمایت از جدایی طلبان در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین، دولت مرکزی این کشور را تضعیف کند و یک بار دیگر کی یف را به همراهی با مسکو مجاب نماید. در سوی دیگر بحران، جبهه غرب قرار دارد که شامل دولت غربگرای اوکراین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا می شود. اگر چه این جبهه اهداف نسبتا یکسانی را دنبال می کند، اما هر یک از بازیگران آن دارای راهبردهای متفاوتی می باشند. از طرفی دیگر آنچه موجب تضعیف موضع اروپا می شود، شکاف موجود میان این اتحادیه با آمریکا است. اگر چه هر دو خواهان جلوگیری از پیشروی ارضی روسیه هستند، اما در نحوه تعامل خود با مسکو، اروپایی ها دارای ملاحظات بیشتری می باشند. مراودات اقتصادی گسترده کشورهای اروپایی با روسیه و نیازمندی این اتحادیه به انرژی صادراتی از سوی مسکو باعث می شود که آنها دست بسته تر از آمریکایی ها اقدام نمایند. در نهایت اینکه برای حل و فصل بحران اوکراین در شرایط فعلی، بهترین راه این است که از یک سو روسیه استقلال جمهوری های شرقی نظیر دونتسک و لوگانسک را به رسمیت نشناسد و آنها را به خاک خود ضمیمه نکند و از سوی دیگر، غرب نیز ایده پیوستن کی یف به ناتو را کنار بگذارد. 103
۰۴/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]