واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضرغام:
اصلاح ساختار مراکز علمی و دانشگاهی لازمه پیشرفت علمی است
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: لازمه پیشرفت در عرصه علمی، اصلاح ساختار در مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین تنوع بخشیدن به روش جذب منابع مالی در این مراکز است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نصرتالله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی، با حضور در جمع دانشگاهیان، محققان و اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز و چند دانشگاه اقماری این شهر با اشاره به اینکه ثروت هر ملتی، علم و ایمان آن ملت است، اظهار داشت: باید از ظرفیتها و توان علمی محققان و دانشمندان خود به خوبی استفاده کنیم و همان طور که در بودجه سال آینده، میزان اتکا به نفت فقط 30 درصد در نظر گرفته شده است، ما نیز تلاش میکنیم که از توان علمی کشور در توسعه اقتصادی و توسعه فرهنگی استفاده کنیم.
وی افزود: لازمه پیشرفت در این عرصه، اصلاح ساختار در مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین تنوع بخشیدن به روش جذب منابع مالی در این مراکز است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی همچنین به توسعه کمی آموزش عالی در سالهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون 6/1 درصد تولید علم دنیا متعلق به ایران است که صندوق حمایت از پژوهشگران حامی یک درصد آن بوده است که البته باید باز هم تلاش کنیم تا همان طور که در تولید علم موفق بودیم، در تبدیل علم به ثروت و رسیدن به محصولات دانش بنیان متناسب با توان، ظرفیت و استعدادهای کشور، پیشرفت کنیم.
ضرغام تصریح کرد: هم اکنون این صندوق، از 62 هزار هیأت علمی کشور، با 33 هزار عضو هیأت علمی مراکز علمی و دانشگاههای معتبر کشور، ارتباط دارد و از توان علمی آنها به عنوان پژوهشگر، داور و ناظر استفاده میکند.
وی با اشاره به امکانات موجود برای استفاده از ظرفیتهای دانشمندان و محققان برجسته، در قالب کرسیهای پژوهشی، پسا دکترا و گرنت بیان کرد: علاوه بر این امکانات که هم برای دانشمندان و محققان داخل کشور و هم به محققان و اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور ارائه میشود، این صندوق تاکنون با حمایت از مخترعان، 38 اختراع را در خارج از کشور و به طور عمده در آمریکا، به ثبت رسانده که هشت اختراع به مرحله فروش رسیده است و 54 اختراع نیز تأیید شده و در حال انجام مراحل مربوطه است.
ضرغام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران، هم اکنون علاوه بر حمایت از پروژههای پژوهشگران و محققان کشورمان، براساس سیاست جدید و استفاده بیشتر از ظرفیتهای علمی، با اعلام اولویتهای پژوهشی روی پورتال این مجموعه، نسبت به اطلاعرسانی اولویتهای پژوهشی که به خصوص منجر به رفع نیازهای جامعه باشد، اقدام خواهد کرد تا اساتید و محققان داخل و خارج از کشور بتوانند در این زمینههای فعالیت کنند.
وی همچنین به ایجاد مرکز نوآوری توسط صندوق حمایت از پژوهشگران اشاره کرد و ادامه داد: از طریق این مرکز، پژوهشگرانی که صاحب یافته پژوهشی یا ایده خلاقانه باشند، میتوانند در کنار یک صاحب صنعت، یافته یا ایده خود را تبدیل به تولید محصول کنند و نیاز کشور از بابت محصولات دانش بنیان را برطرف کنند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران بیان داشت: از آنجا که تبدیل علم به ثروت از طریق مراکز نوآوری، برای توسعه علمی و همچنین اشتغال فارغالتحصیلان کشور نیز، راهگشا خواهد بود، امیدواریم، این تلاشها سبب شود تا جایی برای علم در تولید ناخالص ملی کشور نیز باز شود.
وی در ادامه سخنان خود، با تأکید بر ترکیب علم و ایمان، برای خدمت بهتر و بیشتر افزود: به همین منظور، بخشی با عنوان تعالی و کمال در کنار پژوهش، بر روی پرتال جدید صندوق حمایت از پژوهشگران در نظر گرفته شده است و
این صندوق آمادگی دارد تا علاوه بر 800 میلیون تومانی که تاکنون برای انجام امور پژوهشی در اختیار دانشگاه شیراز گذاشته شده است، امکانات بیشتری را به این دانشگاه ارائه بدهد.
ضرغام در ادامه سفرهای استانی خود با هدف حمایت متوازن از تمام پژوهشگران سراسر کشور در جمع دانشگاهیان شیراز اضافه کرد: دانشگاه شیراز دانشگاهی کیفی، معتبر و ارزشمند برای کشور است و فارغالتحصیلان آن به لحاظ آموزش و پژوهش، تأثیرگذار هستند.
وی با ارائه گزارشی از روند کار صندوق حمایت از پژوهشگران و چگونگی استفاده محققان و اندیشمندان از امکانات این صندوق یادآور شد: امید میرود با امکاناتی که صندوق حمایت از پژوهشگران میتواند در اختیار دانشگاه شیراز قرار بدهد، این دانشگاه بیش از پیش در تولید علم و رسیدن به محصولات دانش بنیان نقش داشته باشد. انتهای پیام/
93/11/04 - 14:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]