واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ بهمن ۱۳۹۳ (۹:۵۰ق.ظ)
توجه ويژه به غارشناسي در برنامه ششم توسعه رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به تدوين برنامه ششم توسعه کشور، توجه ويژه به غار و غارشناسي به عنوان برنامه ملي در سند توسعه اي کشور را ضروري دانست.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان محيط زيست، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در کارگاه آموزش غارشناسي و حمايت از آن، گفت: جاي اميدواري است که چنين انگيزه و علاقه اي براي شناسايي غارها به عنوان گنج هاي ارزشمند و پنهان در طبيعت وجود دارد.
وي ضمن يادآوري غارهاي ارزشمند موجود در ايران که منجر به کسب جايگاه چهارم ايران در ميان کشورهاي جهان به لحاظ برخورداري از تعداد غارها شده است، اظهار کرد: تا کنون 1300 غار در ايران شناسايي شده است که به عنوان بخشي از زيست بوم از اهميت بسياري براي محيط زيست کشور برخوردار است و بايد براي مديريت علمي و کارشناسي آن برنامه اي دقيق و خردمندانه تدوين شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر ارزش زمين شناسي غارها و لزوم حفاظت از آن ها، افزود: غارها از ارزش بسيار بالايي در ايجاد تغييرات آب و هوايي برخوردار هستند و از اين رو از آن ها براي سنجش وضعيت آب و هوا و ميزان تغييرات آب و هوايي استفاده مي شود.
معاون رئيس جمهور تغييرات آب و هوايي و اقليمي را تهديدي جدي براي محيط زيست برشمرد و خاطرنشان ساخت: غارها مي توانند کمک بزرگي براي شناسايي اقليم و تغييرات آن طي دوره هاي مختلف از گذشته تا امروز و نهايتا ترسيم نقشه راه آينده در اين زمينه باشند.
وي با بيان اينکه همکاري خوبي ميان دو سازمان حفاظت محيط زيست و ميراث فرهنگي و گردشگري در خصوص حفاظت از غارها و شناسايي دقيق آن ها وجود دارد، گفت: يکي از مهم ترين محورهاي گردشگري طبيعي، غارشناسي است که البته بايد با رعايت کليه اصول و ضوابط و بدون آسيب به اصل غارها باشد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: همکاريهاي منطقه اي و بينالمللي در خصوص غارشناسي از ديگر مواردي است که بايد مدنظر قرار گيرد و حتي مي توان براي بهره گيري از تجارب جهاني در اين خصوص، نشستي بينالمللي در اين زمينه در ايران برگزار کرد.
ابتکار با اشاره به تدوين برنامه ششم توسعه کشور، توجه ويژه به غار و غارشناسي به عنوان برنامه ملي در سند توسعه اي کشور را ضروري دانست و تاکيد کرد: تقويت کميته ملي غارشناسي و استفاده از تجارب بينالمللي مي تواند کمک بسيار موثري براي ارتقاي سطح حفاظت از غارها باشد.
معاون رئيس جمهور با يادآوري تشکيل انجمن غارشناسي در دولت هفتم هشتم و فعاليت هاي صورت گرفته توسط اين انجمن که نهايتا منجر به شکل گيري کميته ملي در اين زمينه شد، ابراز اميدواري کرد: استمرار اين حرکت رو به رشد منجر به آينده روشن تر و بهتري در زمينه حفاظت و مديريت صحيح از غارها شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]