واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ترکههای مروار ملایر، ترکهای بر جان واردات چینی
مروار؛ ترکه نازکی است که با دستان هنرمندان خطه ملایر به اشکال مختلفی میرسند که خوشبختانه این روزها علاوه بر اشتغالزایی، رونق محصولات چینی در این زمینه را نیز از رونق انداخته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، مرواربافی یکی از رشتههای صنایع دستی همدان است که در سالهای اخیر به خوبی جای خود را در بین رشتههای صنایعدستی باز کرده و توانسته علاوه بر رونق کسب و کار، صادرات نیز داشته باشد.
این هنر دست هنرمندان که مختص شهرستان ملایر است با وجود اینکه به نام شهرهای شمالی شناخته میشود، اما با توجه به وجود مواد اولیه این رشته در ملایر، به خوبی رونق یافته است.
مروار، نوعی چوب ترکهای نازک است که در اطراف مزارع شهرستان ملایر رشد کرده که با وجود خودرو بودن این گیاه، اما مراقبتهایی برای رشد بهتر آن صورت میگیرد.
مروار ملایر به خاطر داشتن انعطاف و جلای بیشتر و گره کمتر در ساخت اقلامی چون لوستر، قفسه، آباژور، سبد و... کاربرد دارد.
امروز هنرمندان این رشته در ملایر با رونق کسب و کار حدود 20 درصد از محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکنند. با وجود اینکه این رشته صنایعدستی امروز جایگاه خود چه در داخل و چه در خارج از کشور یافته، اما هنوز آن طور که باید مورد حمایت قرار نگرفته است. به نظر میرسد اگر تعداد نیروهایی که در این رشته فعال هستند، افزایش یابد، میزان تولیدات با روند رشد خود میتواند بازار داخل و خارج را به خود اختصاص دهد. وقتی از رشد اشتغالزایی در یک جامعه صحبت شده تنها توجه به مشاغل اداری نباید مورد توجه قرار گیرد بلکه صنایعدستی خود در رونق کسب و کار اثرگذار است و باید این مورد از سوی مسئولان امر جدی گرفته شود. *مرواربافی زمینه ایجاد اشتغال زنان و مردان را فراهم کرده بر این اساس معاون صنایع دستی میراث فرهنگی همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه کشت مروار در دو روستای شهرستان ملایر انجام میشود، افزود: مواد اولیه صنعتی این صنعت در این دو روستا وجود دارد.
علیرضا قاسمی با بیان اینکه در روستای «جوراب» ملایر این رشته صنایعدستی بسیار فعال است، افزود: در حال حاضر این رشته صنایعدستی از مرحله برداشت مروار تا تولید از اشتغالزایی بالایی برخوردار است. وی تصریح کرد: با توجه به وجود مواد اولیه مروار در ملایر، مرواربافی زمینه اشتغال بانوان و آقایان را در این شهر و روستاهای ملایر ایجاد کرده است. معاون صنایع دستی میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه هنرمندان مرواربافی با پرداخت تسهیلات مورد حمایت قرار میگیرند، اظهار کرد: همچنین با ایجاد بازارچهها و حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی زمینه معرفی این هنر را فراهم میکنیم. وی با بیان اینکه مروار هم اکنون صادرات نیز دارد، افزود: در زمینه بازاریابی نیز اقداماتی انجام میشود تا این صنعت بتواند بازار فروش خود را در داخل و خارج بشناسد.
*با هزار نفر نیروی کار در مرواربافی نیاز بازار برطرف میشود
بر همین اساس یکی از هنرمندان مرواربافی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه کار خود را از سال 80 شروع کرد، افزود: کار خود را از یک کارگاه در روستا شروع کرده و با ورود به آن کار به دنبال درآمد اقتصادی و سپس تجارت بودم که محقق شد. جاوید مجیدی ادامه داد: با رشد و گسترده شدن کارگاه تولیدی، اکنون هفت کارگاه در این زمینه فعال است که 20 درصد تولیدات نیز صادر میشود. وی با اشاره به اینکه با این نیروی کار جوابگوی تقاضای بازار نیستیم، اظهار کرد: بیش از 120 نفر نیروی کار در زمینه مرواربافی و سبدبافی وجود دارد که در ماه 36 هزار مورد تولید داریم. این صادرکننده مروار با بیان اینکه 10 درصد کارها به آذربایجان صادر میشود، افزود: در گذشته این محصولات به دو کشور عراق و آذربایجان صادر میشد اما اکنون تنها آذربایجان بازار فروش این محصول است. وی با بیان اینکه مرواربافی صنایع دستی مختص ملایر است، بیان داشت: با توجه به اینکه واردات این کالا را از کشور چین هم داشتیم، اکنون به آن توانمندی رسیدیم که تولیدات را زیر قیمت محصولات چین اما با تیراژ بالا انجام دهیم.
مجیدی با تأکید بر اینکه اکنون روی تیراژ، کیفیت و قیمت مناسب کار میکنیم، افزود: این اقدام بر این اساس انجام شد که این کالا در کشور خود ما تولید شود تا به مقطع گستردهای از صادرات نیز برسیم. وی با بیان اینکه حمایتهای شعاری زیادی از کارآفرینان شده، خاطرنشان کرد: تسهیلاتی که وعده داده میشود روال رو به کندی دارد و در مواقعی به سرانجام نمیرسد. این هنرمند مرواربافی با بیان اینکه اکنون 20 درصد از واردات این کالا از چین کاهش یافته، افزود: در حال حاضر اگر هزار نفر نیروی کار داشته باشیم، میتوانم نیاز کل کشور را تأمین کنم. مجیدی با بیان اینکه کار بنده با گستردگی در چهار روستا انجام میشود، بیان داشت: در هر روستا 15 نفر در منازل در زمینه مرواربافی فعالیت میکنند و درآمد خوبی هم دارند. انتهای پیام/89003/خ30
93/10/29 - 13:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]