تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827337359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بالا بردن ظرفیت های فرهنگی جامعه؛ فلسفه وجودی نهادهای پرورشی و تربیتی


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: / یادداشت / بالا بردن ظرفیت های فرهنگی جامعه؛ فلسفه وجودی نهادهای پرورشی و تربیتی خبرگزاری پانا: فلسفه وجودی نهادهای پرورشی و تربیتی بالا بردن ظرفیت های فرهنگی جامعه است.
۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي ساعت 11:30

خبرگزاری پانا+بالا بردن ظرفیت های فرهنگی جامعه؛ فلسفه وجودی نهادهای پرورشی و تربیتی

( میثم صفری سرای / کارشناس روابط عمومی و روزنامه نگار) : وزارت آموزش و پرورش مجموعه ای عظیم با نیروی کار بی شمار و معاونت ها، سازمان ها و ادارات متعدد که هر میزان مورد کنکاش و تحلیل و بررسی کارشناسان قرار گیرد باز قطره ای خواهد بود در میان اقیانوس تعلیم و تعلم که بی شک به جهت جامعه آماری ده ها میلیونی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با آن در ارتباط هستند جزو مهم ترین وزارتخانه های دولت جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
وزارتخانه ای که در ادوار مختلف دولت ها با نگرش های مختلف سیاسی همواره مورد نقد صاحبنظران بوده و هست که همین موضوع نشانگر اهمیت جایگاه این وزارتخانه است و اغراق نخواهد بود اگر مدیریت بر وزارت آموزش و پرورش را با مدیریت بر کشور ، البته در مقیاسی کوچکتر هم ردیف به شمار آوریم.
فعالیت در حوزه های مختلف پرورشی، آموزشی، بهداشتی، ورزشی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بسیاری دیگر همه و همه نشان از آن دارد که وزارت آموزش و پرورش بایستی بیش از اینها مورد تحلیل و بررسی کارشناسانه و البته نه مغرضانه قرار گیرد.
همانطور که اکثر قریب به اتفاق سیاسیون و جامعه شناسان در ممالک مختلف در این موضوع هم عقیده هستند که آینده هر کشوری به نظام آموزشی آن کشور وابسته است و آینده سازان کشورها حضور در فرداها را در سیستم آموزش و پرورش فراگیر هستند.(آینده ی هر کشوری به نیروی انسانی متخصص و کار آمد بستگی دارد و این تربیت در مکانی جز آموزش و پرورش صورت نمی گیرد)
لیکن کارشناسان و صاحبنظران آموزشی و تربیتی همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که نظام آموزشی کشورها بایستی حدالمکان از سیاست و سیاسیت بازی دوری گزیند و این اصلی است که به نظر می رسد در کشور ما کمتر به آن توجه شده که شاید شاه کلید بسیاری از مسائل موجود در وزارت آموزش و پرورش همین موضوع باشد.
همانطور که قبلا نیز اشاره شد وزارت آموزش و پرورش مجموعه ای است با تقسیم بندی های متعدد که در ادامه سعی می شود هر چند مختصر به فعالیت های معاونت پرورشی و فرهنگی این وزارتخانه و خصوصا سازمان دانش آموزی که نقش بسزایی در فعالیت های تربیتی کشور دارند، پرداخت شود.
آماده سازی و شکل دهی به شخصیت ها نیروی انسانی جهت قبول مسئولیت های اجتماعی و تقویت روحیه مشارکت پذیری در دانش آموزان بی شک جز اساسی ترین فعالیت های نظام های آموزشی در هر کشور ی است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست لیکن مسئولیت این موضوع مهم و راهبردی در سیستم آموزشی جمهوری اسلامی ایران به عهده معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش می باشد.
فعالیت های چشم گیر این معاونت در صول سالها متماری خصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشان از آن دارد که جایگاه معاونت پرورشی درنظام آموزشی کشورمان از حساسیت بالای برخورددار است چرا که اساسا ذات وجودی معاونت پرورشی و فرهنگی حرکت در مسیر کارکردهای تربیتی می باشد.
حال آنکه با نگاهی مختصر به نظریه های کارشناس در جهان در خواهیم یافت که رمز موفقیت کشورهای توسعه یافته در مسائل آموزشی و تربیتی این است که همواره 2 موضوع تربیت اجتماعی و مسائل آموزشی را بطور همزمان به جلو سوق داده اند موضوعی که در سالهای اخیر خصوصا دولت تدبیر و امید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گرفته که فعالیت های مستمر و متعدد فرهنگی و تربیتی سالجاری خود مهر تاییدی بر این ادعاست.
با روی کار آمدن دولت دکتر روحانی و استقرار دکتر فانی پشت سکان آموزش و پرورش و متعاقب آن انتخاب و چینش معاونین بخوبی مشهود بود که یکی از اساسی ترین اولویت های دولت در بحث آموزش و پرورش توجه ویژه به مسائل پرورشی است.
حال اینکه تنها با گذشت یکسال و اندی از استقرار دولت تدبیر و امید شاهد انقلابی پرشکوه در بزرگترین نهاد تربیتی کشور یعنی معاونت پرورشی هستیم که علی رغم وجود برخی انتقادات همچنان پرتوان در حال ادامه فعالیت می باشد.
هماهنگی بیش از پیش معاونت پرورشی و سازمان دانش آموزی در استانها ضروری است
البته در این میان نباید نقش و جایگاه سازمان دانش آموزی بعنوان بازوی پر توان آموزش و پرورش نادیده گرفته شود، سازمانی که سالها پیش در دولت دکتر خاتمی جزو زیر شاخه های معاونت پرورشی طرح ریزی و بنا گردید و لیکن در دوران ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد به گونه ای به انزوا کشیده شد اما همزمان با روی کار آمدن دولت دکتر روحانی باز جان تازه ای در کالبد این سازمان دمیده شده است.
با چشم پوشی از اینکه در کشاقوس تغییر و تحولات دولت ها ذهنیت های مختلف و گاها نا صحیح در کارکنان و مسئولان معاونت پرورشی و سازمان دانش آموزی ایجاد شده و حتی هنوز هم در برخی از استانها همچنان پابرجاست دور از انصاف خواهد بود اگر فعالیت ها و خدمات این دو سیستم که با هدف تقویت و هم افزایی یکدیگر طرح ریزی شده اند را نادیده بگیریم.
همچنین موضوع قابل بررسی و البته تامل برانگیز دیگر در حوزه معاونت پرورشی و سازمان دانش آموزی مباحث مالی و حمایتی در سطح کلان کشوری از این سیستم ها است و اینگونه به نظر می رسد علی رغم که تعدد مسئولیت ها و فعالیت ها، این سیستم ها همچنان با مشکلات تامین منابع مالی جهت اجرایی نمودن برنامه ها، دست و پنجه نرم می کنند.
امروزه بر کسی پوشیده نیست که فعالیت و برنامه ریزی و برنامه سازی در حوزه های فرهنگی و تربیتی موضوعی پر هزینه و نیازمند منابع مالی کلان می باشد و البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که هزینه کرد در مقولات فرهنگی و تربیتی نوعی سرمایه گذاری بلند مدت برای آینده کشور است.
در پایان نیز باید اشاره شود ، واقعیت این است که فلسفه وجود سازمان دانش آموزی به عنوان دست راست معاونت پرورشی مشارکت و نقش آفرینی در مقوله مسائل تربیتی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش کشور است که بی شک تعامل و هماهنگی بیش از پیش بین این دو سیستم خصوصا در برخی استانها سبب انقلابی پرشکوه تر در بزرگترین نهاد تربیتی کشور خواهد بود.
 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن