واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
راهآهن زیرساختی مناسب در اختیار توسعه لرستان
راهآهن به عنوان یکی از زیرساختهای مهم بخش راه در اختیار توسعه استان لرستان قرار دارد که سرمایهگذاران و تولیدکنندگان میتوانند از آن بهرهمند شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس از دورود، خطوط ریلی راهآهن در استان لرستان به واسطه موقعیت جغرافیایی استراتژیک آن عمری به اندازه تاریخ راهآهن در کشور دارد که این موضوع پتانسیل بسیار عظیمی را در اختیار این استان قرار داده است. راهآهن ناحیه لرستان متشکل از 11 ایستگاه و با بیش از 155 کیلومتر خطوط اصلی با مرکزیت شهرستان دورود، میتواند به عنوان یک زیرساخت مناسب در اختیار توسعه استان لرستان قرار گیرد، توسعهای که متاسفانه به کندی صورت گرفته است. با نگاهی به میزان نقل و انتقال میزان کالا و مسافر توسط راهآهن لرستان در طول سالهای گذشته متوجه ظرفیت بالای این استان به واسطه موقعیت استراتژیک میشویم که در صورت توسعه بیشتر میتوان از این ظرفیت و پتانسیل بهرهمند شد.
شهرستان دورود به عنوان مرکز اصلی راهآهن در استان لرستان قرار دارد، اما این روزها توسعه شبکه ریلی استان با طرحهایی همچون راهآهن دورود - خرمآباد، اندیمشک ـ دورود -بروجرد با شتاب بالایی در دستور کار قرار دارد و همواره مورد تاکید مدیریت ارشد استان است. با توجه به محدودیتهای اعتبارات دولتی در بخش عمرانی ورود بخش خصوصی میتواند گامی موثر در بهرهمندی از این ظرفیتها باشد، به نحوی که علاوه بر توسعه و پیشرفت منطقه درآمد خوبی نیز حاصل سرمایهگذاران میشود. *ورود بخش خصوصی به راهآهن مدیرکل راهآهن لرستان در گفت و گو با خبرنگار فارس در دورود در خصوص چگونگی ورود بخش خصوصی به توسعه زیرساختهای بخش راه در استان لرستان اظهار داشت: بخش خصوصی در اکثر کشورهای توسعه یافته جهان بیشترین سهم را در بخش زیرساختها اعم از احداث فرودگاه، بزرگراه، جاده و راهآهن از نظر سرمایهگذاری و هم از نظر درآمدزایی دارد.
بیژن علیزاده با اشاره به محدودیتهای مالی در اجرای پروژههای عمرانی بخش راه تاکید کرد: به منظور توسعه شبکه راهآهن به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی بخش راه میتوان از طریق متنوعسازی منابع درآمدی، تسهیل مشارکت بخش خصوصی و تعیین ساز و کاری برای حمایت دولت از طرحهای راهآهن به عنوان راه کارهایی برای غلبه بر محدودیت منابع مالی استفاده کرد. *توسعه راهآهن گامی در جهت توسعه کشور وی توسعه خطوط ریلی کشور را لازم دانست و تصریح کرد: با توجه به حجم بالای حمل و نقل کالا و مسافر در کشور ما راەآهن نیازمند توسعه است، در غیر این صورت هزینه حمل و نقل بسیار بالا خواهد رفت و تاثیر نامطلوبی بر رشد اقتصادی کشور میگذارد. مدیرکل راهآهن ناحیه لرستان یادآور شد: در حال حاضر وجود شبکه راهآهن به طول بیش از 9 هزار کیلومتر و با در اختیارگیری بنادر جنوبی و شمالی و همچنین ارتباط استانها و شهرهای مختلف توسط جاده شرایطی را برای کشور به وجود آورده که به راحتی میتوان با ایجاد حمل و نقل ترکیبی سود سرشاری را از موقعیت استراتژیک ایران به دست آورد. *انتقال 4 میلیون نفر مسافر از راهآهن لرستان این مسئول در خصوص میزان حجم کالا و مسافر جابهجا شده در راه آهن ناحیه لرستان گفت: طی سال 92 در راهآهن ناحیه لرستان بیش از 5 میلیون تن بار و 4 میلیون نفر مسافر جابهجا شده است. علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود ضمن دعوت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان استان لرستان برای مشارکت در بخش شبکه ریلی لرستان تاکید کرد: با توجه به اینکه راهآهن یکی از ایمنترین و ارزانترین روشهای انتقال کالا و بار است، از اینرو راهآهن ناحیه لرستان با توجه به پتانسلهای موجود آمادگی لازم را در جهت ارائه خدمات مطلوب به تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان و سراسر کشور را دارد تا بتواند گامی مهم در جهت توسعه روز افزون منطقه بردارد. *مزایای راهآهن، هزینه و آلایندگی کمتر
مدیرکل راهآهن لرستان با اشاره به مزایای راهآهن نسبت به سایر بخشهای راه اظهار داشت: به منظور توسعه پایدار لازم است، تا از مزایای بالقوه راهآهن با تدوین اهداف و استراتژیهای روشن در زمینههای مختلف اعم از حفاظت از اقلیم، کارایی انرژی، کاهش آلایندههای خروجی و کاهش صدا و ارتعاشات استفاده کرد. علیزداه با اشاره به مزایای مجموعه ریلی به نسبت سایر زیرساختهای بخش راه عنوان کرد: یکی از امتیازهای راهآهن نسبت به سایر بخشهای حمل و نقل آلودگی کمتر آن است به نحوی که آلودگی که از لوله اگزوزها وسایل نقلیه جادهای خارج میشود، از ذرات ریز و گازهای متفاوت و بوهای قابل انتشار تشکیل شده است و 40 درصد آلودگی هوا ناشی از آن است که این در شرایطی است که این میزان در مناطق شهری و شهرهای بزرگ به 80 درصد میرسد، در نقطه مقابل وسایل نقلیه ریلی هم میتواند از انرژیهای پاک، مثل جریان برق، استفاده کنند و در طول مسیر هیچگونه آلودگی هوایی ایجاد نمیکنند و یا در استفاده از سوخت فسیلی مصرف و آلودگی نسبت به خودروها هشت برابر کمتر است. وی صرفهجویی در مصرف انرژی را یکی دیگر از مزیتهای راهآهن دانست و خاطرنشان کرد: بخش حمل و نقل یکی از مصرفکنندگان مهم انرژی است و با این شرایط میزان مصرف انرژی در مسافرتها و حمل و نقل بار از طریق راهآهن کمتر از راه جادهای است. ----------------------------- گزارش از توحید وانشانی ------------------------------ انتهای پیام/2304/الف20
93/10/23 - 09:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]