تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834222945
ایراداتی که مانع رسیدگی دادگاه میشوند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ایراداتی که مانع رسیدگی دادگاه میشوند
ایراد در لغت به معنای بهانهگیری و خرده گرفتن آمده و در آیین دادرسی مدنی اشکالی است که یکی از طرفین دعوی میتواند بر دعوی، قاضی، طرف مقابل، صلاحیت دادگاه و نماینده طرف مقابل بگیرد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، ایراداتی که مانع رسیدگی دادگاه میشوند، به چند دسته تقسیم میشود. برخی ایرادات موجب میشود دعوی از یک دادگاه به دادگاه دیگر برود و در آنجا رسیدگی شود. برخی ایرادات نیز موجب میشود مانعی برای رسیدگی به ماهیت دعوی ایجاد شود که این مانع میتواند موقت یا دایمی باشد. علاوه بر این، ایراد رد دادرس نیز مانعی در رسیدگی به دعوی ایجاد میکند که ممکن است موجب تغییر دادگاه نیز بشود.
1- ایرادات موجب تغییر مرجع رسیدگی
این ایرادات شامل ایراد عدم صلاحیت ذاتی، ایراد عدم صلاحیت نسبی و ایراد امر مطروحه میشود.
ایراد عدم صلاحیت ذاتی
خوانده میتواند ضمن پاسخ به ماهیت دعوی در صورتی که دادگاه را صالح نداند، ایراد عدم صلاحیت مطرح کند. (بند یک ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی)
ایراد عدم صلاحیت ذاتی در صورتی در دادگاه عمومی پذیرفته میشود که دعوی در صلاحیت یکی از مراجع استثنایی قضایی (دادگاه انقلاب و دادگاه نظامی) یا یکی از مراجع اداری (دیوان عدالت اداری) باشد همچنین صلاحيت دادگاه بدوی نسبت به دادگاه تجديدنظر، صلاحيت ذاتی به شمار میرود.
در هر حال دادگاه در صورت پذیرش ایراد عدم صلاحیت ذاتی، با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را حسب مورد به مرجع صالح ارسال میکند یا برای تعیین مرجع صالح به دیوان عالی کشور میفرستد. چنانچه دادگاه ایراد عدم صلاحیت ذاتی را نپذیرد، نسبت به دعوی رسیدگی کرده و ضمن صدور رأی، ایراد را نیز رد میکند.
ایراد عدم صلاحیت نسبی
هماکنون دادگاههای عمومی صلاحیت رسیدگی به تمام دعاوی را دارند بنابراین با توجه به صلاحیت عام دادگاههای عمومی، ایراد عدم صلاحیت نسبی زمانی مطرح میشود که رسیدگی به دعوی در صلاحیت دادگاه عمومی محل دیگری باشد. در صورتی که دادگاه این ایراد را وارد بداند، با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به دادگاه محل صالح میفرستد. در صورتی که دادگاه ایراد عدم صلاحیت نسبی را وارد نداند، به دعوی رسیدگی کرده و در ضمن صدور رأی، وارد نبودن ایراد را به طور مستدل اعلام میکند. عدم ایراد به صلاحیت نسبی نیز به معنای رضایت به صلاحیت دادگاه است و از آنجایی که صلاحیت نسبی جزء قواعد آمره نیست، رسیدگی دادگاه ایرادی ندارد.
ایراد امر مطروحه
ایراد امر مطروحه در موردی است که خوانده اعلام کند دعوای اقامهشده بین طرفین، سابقا در همین دادگاه یا دادگاه دیگری که از حیث درجه با این دادگاه مساوی است، مطرح شده و تحت رسیدگی است. این ایراد در صورتی که دعوای طرحشده همان دعوای اقامه شده قبلی نباشد اما با آن ارتباط کامل داشته باشد، نیز قابل پذیرش است. (بند 2 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) در صورت وارد بودن ایراد، چنانچه دعوی قبلا در همین شعبه دادگاه طرح شده باشد، دادگاه با صدور قرار رسیدگی همزمان، به هر دو دعوی به صورت یکجا رسیدگی میکند همچنین در صورتی که دعوای سابق در شعبه دیگری از همان دادگاه اقامه شده باشد، دادگاه با صدور قرار امتناع از رسیدگی، پرونده را با تعیین رییس شعبه نخست برای رسیدگی همزمان به شعبهای که دعوی در آن مطرح است، ارسال میکند.
2- ایرادات موجب پیدایش مانع موقتی
برخی از ایرادات موجب ایجاد مانع موقت در رسیدگی به دعوی میشوند و پس از رفع این موانع، دعوی به طور مجدد قابل رسیدگی است. این ایرادات عبارت از ایراد عدم اهلیت و ایراد عدم احراز سمت است.
ایراد عدم اهلیت
برابر بند 3 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که خواهان به جهتی از جهات قانونی از قبيل صغر، عدم رشد، جنون يا ممنوعيت از تصرف در اموال در نتيجه حكم ورشكستگی، اهليت قانونی برای اقامه دعوی نداشته باشد، ایراد عدم اهلیت پذیرفته میشود و دادگاه قرار رد دعوی را صادر میکند.
البته نماینده قانونی او میتواند همان دعوی را طرح کند و خود شخص نیز پس از این که دارای اهلیت شد، دوباره میتواند همان دعوی را اقامه کند همچنین مطابق ماده 86 قانون آیین دادرسی مدنی، چنانچه خوانده اهليت نداشته باشد، میتواند از پاسخ دادن به دعوی خودداری کند. دادگاه نیز باید به دادستان اطلاع دهد تا برای محجور قیم تعیین شود. (ماده 56 قانون امور حسبی)
ایراد عدم احراز سمت
ایراد عدم احراز سمت صرفا در موردی قابل طرح است که شخصی به نمایندگی از خواهان اقامه دعوی کند و سمتش محرز نباشد. (بند 5 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) بنابراین اگر خود خواهان اقامه دعوی کند، ایراد عدم احراز سمت قابل طرح نیست.
دادگاه در صورت پذیرش این ایراد، قرار رد دعوی صادر میکند البته همان شخص در صورتی که دلیل نمایندگی خود را ارایه دهد، میتواند دوباره اقامه دعوی کند.
طبق ماده 85 قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان نیز حق دارد نسبت به كسی كه پاسخ دعوی را داده است، در صورتی كه شخصی غیر از خوانده باشد و سمت او محرز نباشد، اعتراض کند.
3- ایرادات موجب پیدایش مانع دایمی
ایرادات زیر در صورت پذیرفته شدن توسط دادگاه مانعی دایمی در رسیدگی به دعوی ایجاد میکند.
ایراد عدم توجه دعوی
در صورتی که دعوای اقامهشده متوجه خوانده نباشد، خوانده میتواند ایراد عدم توجه دعوی را طرح کند. (بند 4 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) بنابراین در صورتی که بر اساس دلایل ارایهشده از سوی خواهان، متعهد، شخصی غیر از خوانده باشد، این ایراد قابل پذیرش است و دادگاه قرار رد دعوی صادر میکند.
ایراد امر قضاوتشده
زمانی که دعوایی یک بار مورد رسیدگی قرار گرفت و منجر به صدور حکم قطعی شد، به طور مجدد نمیتوان تقاضای رسیدگی به همان دعوا را مطرح کرد. (بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) چنانچه همین دعوی دوباره از سوی یکی از طرفین اقامه شود، طرف دیگر میتواند ایراد امر قضاوتشده را طرح کند و دادگاه در صورت پذیرش این ایراد، قرار رد دعوی را صادر میکند.
ایراد عدم نفع خواهان
برابر بند 10 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که خواهان در دعوی دارای نفع نباشد، خوانده میتواند ایراد عدم نفع را مطرح کند. برای احراز نفع داشتن خواهان باید دید در صورت صدور حکم علیه خوانده، آیا نفعی به خواهان میرسد یا خیر. در صورتی که نفعی از حکم به خواهان برسد، ایراد عدم نفع وارد نیست. در صورتی که دادگاه این ایراد را وارد بداند، قرار رد دعوی و در غیر این صورت قرار رد ایراد را صادر کرده و به رسیدگی ادامه میدهد.
ایراد عدم تأثیر دعوی
چنانچه دعوای اقامهشده بر فرض اینکه اثبات شود، اثری نداشته باشد، ایراد عدم تأثیر دعوی وارد خواهد بود. (بند 7 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) به عنوان مثال، خواهان ادعا میکند خوانده مالی را به او هبه کرده است اما به او تحویل نمیدهد. در این مورد بر فرض اینکه ادعای خواهان ثابت شود، باز هم اثری ندارد؛ زیرا در عقد هبه تا وقتی که مال مورد هبه به قبض متهب داده نشود، عقد هبه محقق نمیشود.
ایراد عدم مشروعیت مورد دعوی
ایراد عدم مشروعیت مورد دعوی زمانی مطرح میشود که آنچه خواهان مطالبه کرده است، مشروع نباشد. (بند 8 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی) منظور از مشروع نبودن، مخالفت با شرع یا قانون است، به عنوان مثال، در صورتی که خواهان، وجه حاصل از قمار یا ربا را مطالبه کند، دعوی مشروعیت ندارد.
ایراد جزمی نبودن دعوا
طبق بند 9 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی، یکی از شرایط رسیدگی به دعوی این است که خواهان اطمینان داشته باشد حقی برای او به وجود آمده است. به عنوان مثال در صورتی که خواهان تنها احتمال دهد که از خوانده مبلغی طلبکار است، ایراد جزمی نبودن دعوی وارد است.
ایراد به زمان اقامه دعوا
چنانچه اقامه دعوی دارای مهلت معینی باشد و دعوی خارج از مهلت قانونی اقامه شود، خوانده میتواند طبق بند 11 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی به آن ایراد کند.
4- ایراد رد دادرس
گاهی دادگاه صلاحیت رسیدگی به دعوی را دارد اما وجود تردید در بیطرفی قاضی مانع رسیدگی میشود.
این ایراد زمانی مطرح میشود که دادرس به نوعی با یکی از طرفین دعوی ارتباط داشته باشد. در این موارد طرفین دعوی میتوانند ایراد رد دادرس را طرح کنند و خود دادرس نیز باید از رسیدگی امتناع کند. ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی، موارد رد دادرس را بیان کرده است که عبارتند از:
الف- قرابت نسبی يا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بين دادرس با يكی از اصحاب دعوی وجود داشته باشد.
ب- دادرس، قيم يا مخدوم يكی از طرفين باشد و يا يكی از طرفين مباشر يا متكفل امور دادرس يا همسر او باشد.
ج- دادرس يا همسر يا فرزند او، وارث يكی از اصحاب دعوی باشد.
د- دادرس سابقا در موضوع دعوای اقامهشده به عنوان دادرس، داور، كارشناس يا شاهد، اظهار نظر كرده باشد.
ه- بين دادرس و يكی از طرفين يا همسر يا فرزند او دعوای حقوقی يا جزايی مطرح باشد يا در سابق مطرح بوده و از تاريخ صدور حكم قطعی دو سال نگذشته باشد.
و- دادرس يا همسر يا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروحه باشند.
موارد رد دادرس منحصر به مواردی است که در ماده فوق ذکر شده است. در صورتی که طرفین دعوی یا یکی از آنها ایراد رد دادرس را طرح کند و دادرس آن را وارد نداند، با صدور قرار رد ایراد به رسیدگی ادامه میدهد و در صورت پذیرش ایراد یا در صورتی که خود دادرس از رسیدگی امتناع کند، با ذکر جهاتی که موجب رد دادرس شده است، باید قرار امتناع از رسیدگی را صادر و رسیدگی به این پرونده را به دادرس یا دادرسهای دیگر دادگاه واگذار کند.
چنانچه دادگاه فاقد دادرس به تعداد كافی باشد، پرونده را برای تكميل دادرسان يا ارجاع به شعبه ديگر همان دادگاه نزد ریيس شعبه نخست ارسال میکند و در صورتی كه دادگاه شعبه ديگری نداشته باشد، پرونده را به نزديکترين دادگاه همعرض ارسال میکند. (ماده 92 قانون آیین دادرسی مدنی)
مهلت بیان ایرادات
مهلت بیان ایرادات تا پایان نخستین جلسه دادرسی است. (ماده 87 قانون آیین دادرسی مدنی) البته در صورتی که سبب ایراد بعدا ایجاد شود، زمان طرح ایراد در نخستین جلسه پس از ایجاد سبب است. در صورتی که خوانده در مهلت تعیینشده، به بیان ایراد اقدام نکند، مطابق ماده 90 قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه مکلف نیست جدا از ماهیت دعوا نسبت به ایراد، رأی صادر کند. با توجه به ماده 87 قانون آیین دادرسی مدنی، مهلت ایراد رد دادرس نیز تا پایان نخستین جلسه دادرسی است؛ مگر اینکه سبب ایراد بعدها حادث شود./حمایت
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
وکیل مهدی هاشمی در گفتوگو با فارس: جلسه بعدی دادگاه روز شنبه برگزار میشود/ احتمال ختم رسیدگی تا پایان هفته آ
وکیل مهدی هاشمی در گفتوگو با فارس جلسه بعدی دادگاه روز شنبه برگزار میشود احتمال ختم رسیدگی تا پایان هفته آتیوکیل مهدی هاشمی گفت بیست و پنجمین جلسه دادگاه موکلم روز شنبه برگزار میشود محمود علیزاده طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس با اعلام این خبر گفتدادگاه مطبوعات امروز برگزار نشد/ رسیدگی به پروندههای غیرمطبوعاتی در شعب مربوطه
کسائیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دادگاه مطبوعات امروز برگزار نشد رسیدگی به پروندههای غیرمطبوعاتی در شعب مربوطه سخنگوی هیات منصفه مطبوعات گفت از آنجایی که شعبههای رسیدگی کننده به دادگاه مطبوعات پروندههای غیرمطبوعاتی را نیز مورد رسیدگی قرار میدهند لذا این هفته نوبت بهپرونده «مهرنامه» در دادگاه رسیدگی میشود
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ جلسه رسیدگی به پرونده نشریه مهرنامه فردا - 21 دی ماه - در دادگاه کیفری استان تهران و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار میشود به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در ادامه رسیدگی به پروندههای مطبوعاتی در دادگاه کیفری استان تهران قاضینماینده فلسطین در سازمان ملل: کسی نمیتواند مانع از پیوستن فلسطین به دادگاه جنایی شود
نماینده فلسطین در سازمان ملل کسی نمیتواند مانع از پیوستن فلسطین به دادگاه جنایی شودنماینده فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که هیچ کس نمیتواند مانع از پیوستن کشورش به دادگاه جنایی بین الملل شود به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از النشره ریاض منصور نمایندهرسیدگی به طرحهای توسعه ای چابهار
رسیدگی به طرحهای توسعه ای چابهار خبرگزاری پانا رئیس جمهوری بازدید از طرح های پتروشیمی - فولاد و راه آهن چابهار به زاهدان را از اهداف سفر خود به چابهار برشمرد ۱۳۹۳ سه شنبه ۹ دي ساعت 12 48 به گزارش خبرگزاری پانا روحانی طرح توسعه اسکله شهید بهشتی و دیگر طرح های عمرانی که در سفرهارسيدگي به 203 درخواست مددجويي طي سفر اخير رياست جمهوري به زنجان
۱۰ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۴ب ظ رسيدگي به 203 درخواست مددجويي طي سفر اخير رياست جمهوري به زنجان مدير کميته امداد شهرستان ايجرود با بيان اينکه در همين راستا 203 فقره درخواست به کميته امداد ايجرود ارجاع شد تصريح کرد اين درخواست ها در مدت سه هفته پاسخ داده شد به گزارش به خبرگزاري موج مديرلزوم ایجاد کنسولگری عراق در ایلام/ گودرزی به مسئله ورزش جوانان ایلام رسیدگی کند
شوهانی در نطق میاندستور لزوم ایجاد کنسولگری عراق در ایلام گودرزی به مسئله ورزش جوانان ایلام رسیدگی کند نماینده ایلام گفت در مورد توسعه فامیل گرایی در وزارتخانه شما و انتشار روحیه غیراخلاقی و گسترش فساد و همچنین رشوه خواری هشدار میدهیم چرا امکانات را به طور ناعادلانه تقسیمدادگاه زنجانی به زودی برگزار می شود |اخبار ایران و جهان
دادگاه زنجانی به زودی برگزار می شود کد خبر ۴۶۲۱۱۲ تاریخ انتشار ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۲ - 30 December 2014 یک سال از دستگیری بابک زنجانی گذشت نهم دی ماه سال گذشته بود که غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل ایران از دستگیری بابک زنجانی خبر داد و از اعلام اتهامات مشخنهادینه شدن سیره علوی مانع بسیاری از آسیبهای اجتماعی است
چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۶ مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان گفت امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک فریضه الهی مورد تأکید ائمه اطهار ع به ویژه حضرت علی ع است لیلا سلاحورزی در گفتوگو با خبرنگار زنان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه لرستان افزود با ترویج فرهنگاعتراض کاتالانها به رأی دادگاه عالی اسپانیا
اعتراض کاتالانها به رأی دادگاه عالی اسپانیا باشگاه بارسلونا به رأی دادگاه عالی اسپانیا اعتراض کرد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران باشگاه بارسلونا به رأی دادگاه عالی اسپانیا تا سال 2016 از خرید و فروش بازیکن محروم شد کاتالانها نسبت به این رأی اعتراض کردند و درخواست تجددادگاه زنجانی به زودی برگزار می شود
عضو کمیته پیگیری تخلفات زنجانی در مجلس دادگاه زنجانی به زودی برگزار می شود یکی دیگر از عواملی که باعث پیچیده تر شدن پرونده زنجانی شد اموال خارج از کشور او بود که به گفته مسئولان کشور بخش اعظم اموال او را تشکیل می دهند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز یک سال از دستگیری بابک زرسایی در واکنش به دعوت برای مناظره از سوی وکیل مهدی هاشمی: فقط با شخص مهدی هاشمی مناظره میکنم/ مهدی در دادگاه
رسایی در واکنش به دعوت برای مناظره از سوی وکیل مهدی هاشمی فقط با شخص مهدی هاشمی مناظره میکنم مهدی در دادگاه وکیل میخواهد نه در مناظرهنماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت من تنها با شخص مهدی هاشمی مناظره میکنم و قرار نیست وی در مطبوعات هم وکیل داشته باشد حمید رسایی عفلسطین امروز برای پیوستن به دادگاه جنایی بین المللی درخواست میدهد
فلسطین امروز برای پیوستن به دادگاه جنایی بین المللی درخواست میدهدمذاکره کننده ارشد فلسطینی اعلام کرد که که امروز رئیس تشکیلات خودگردان درخواست این کشور برای پیوستن به دادگاه جنایی بین الملل را ارائه خواهد کرد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس صائب عریقات مذاکره کنندهدر واکنش به وتوی قعطنامه پایان اشغالگری اسرائیل نماینده فلسطین در سازمان ملل: برای پیوستن به دادگاه کیفری تلاش
در واکنش به وتوی قعطنامه پایان اشغالگری اسرائیلنماینده فلسطین در سازمان ملل برای پیوستن به دادگاه کیفری تلاش میکنیمنماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در واکنش به عدم تصویب قعطنامه پایان اشغالگری اسرائیل گفت که فلسطین در پاسخ به این اقدام برای ملحق شدن به دادگاه جنایات کیفری تلااختلاف فرهنگي عامل حضور زوج جوان در دادگاه |اخبار ایران و جهان
اختلاف فرهنگي عامل حضور زوج جوان در دادگاه کد خبر ۴۶۲۵۱۲ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۳ - 31 December 2014 زن جوان وقتي ديد که با شوهرش اختلاف فرهنگي دارد به دادگاه خانواده رفت و درخواست طلاق داد به گزارش مردم سالاری چندي پيش زن جوان با مراجعه به شعبه 268 دادگاه خانواده درخوطبیب زاده در گفت و گو با فارس: وضعیت نابسامان زنان کارتن خواب نیازمند رسیدگی سریع است
طبیب زاده در گفت و گو با فارس وضعیت نابسامان زنان کارتن خواب نیازمند رسیدگی سریع استیک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت متأسفانه وضعیت زنان کارتن خواب در شرایط بسیار نامطلوب و نگران کنندهای است و باید دستگاههای مربوط هر چه سریعتر به وضعیت آنها رسیدگی کنند زهره طبیب زاده نوری دراصلاح ساختار مدیریتی در تولید و صادرات فرآوردههای نفتی/ تحریم مانع پیشرفت ایران نیست
حسن خسروجردی اصلاح ساختار مدیریتی در تولید و صادرات فرآوردههای نفتی تحریم مانع پیشرفت ایران نیست خسروجردی گفت تحریم کشورهای بیگانه بر علیه ایران غیرمنصفانه است چرا که این تحریمها مانع پیشرفت ایران نمیشود کسانی که ادعای استقلال در منطقه را دارند این را باید بدانند که ایران ب-
گوناگون
پربازدیدترینها