واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر سایت آلومینیوم لامرد: این طرح عظیم صنعتی، یکی از بزرگترین سرمایه گذاری های خارجی است خبرگزاری پانا:مدیر سایت آلومینیوم لامرد گفت: با پیگیری های مستمر ، الحمدالله شرایطی ایجاد شد تا زمینه برای اجرای یکی از بزرگترین سرمایه گذاری های خارجی در داخل کشور بعد از پیروزی انقلاب فراهم بیاید و در آستانه عملیاتی شدن قرار بگیرد.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۲ دي ساعت 11:29
محمد جعفری در گفت و گو با پانا با بیان اینکه این طرح عظیم صنعتی با ظرفیت قریب به یک میلیون تن طراحی شده است، ابراز کرد: این طرح در سه فاز و در فاز اول قریب به 300 هزار تن شمش تولید خواهد کرد و این رقم با تولید کل کشور اعم از مجتمع بزرگ اراک و بندرعباس و ... برابری می کند.
مدیر سایت آلومینیوم لامرد اضافه کرد: حجم سرمایه گذاری این طرح، رقم بسیار بالایی است، رقم قریب به 4 هزار میلیارد تومان متشکل از سرمایه گذاری خارجی 1/2 میلیارد دلاری و حدود 320 میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی .
وی از طرح آلومینیوم به عنوان طرح نجات بخش اشتغال نیروی جویای کار یاد کرد و گفت: طرحی است که در دوران ساخت قریب به 1000 نفر بصورت مستقیم مشغول به کار می کند، قرارداد طرح با پیمانکار خارجی، شرکت ان.اف.سی از کشور چین است که از شرکت های بسیار قدرتمند در طراحی و اجرای کارخانجات آلومینیوم است که در چندین کشور اروپایی نیز این کار را انجام داده است.
این مسئول افزود: قرارداد بصورت کلید تحویل است و ایران متعهد شده که زمین و زیرساخت های لازم را مهیا سازد و طرف خارجی نیز متعهد شده کارخانه را از صفر تا 100 بسازد.
جعفری به تحول اشتغال در جنوب کشور با راه اندازی این طرح اشاره و خاطر نشان کرد: در زمان بهره برداری 1000 نفر مستقیم و 4 هزار نفر نیز بصورت غیر مستقیم مشغول خواهند شد که تماماً نیروهای داخلی و عمدتاً نیروی بومی متشکل از تحصیل کرده های رشته های مرتبط همراه با گذراندن دوره های تخصصی خواهد بود.
تشریح برنامه چهارم محور دیگری از سخنان وی که بیش از پنج سال تصدی فرمانداری لامرد نیز در کارنامه مدیریتی او دیده می شود، قرار گرفت و به تغییر سیاست کلی نظام از خام فروشی نفت و گاز به ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: یکی از مسایل استراتژیک در کشور ما که به عنوان یک کشور نفتی و گازی در سطح جهان مطرح است، بحث استفاده بهینه و درست از این منابع است.
وی اظهار کرد: چیزی که تاکنون رخ داده، بحث خام فروشی نفت و گاز کشور است، نظام قریب به 2 دهه است که به سراغ تبدیل منابع نفت و گاز به ارزش افزوده و فرآورده های مختلف رفته تا از این طریق بتواند منابع مالی بیشتری را بدست آورد.
مدیر سایت به فوائد اجرای این امر گذری زد و افزود: انجام روند تبدیل نفت و گاز از خام فروشی به ارزش افزوده چند حسن و مزایا در پی خواهد داشت؛ اول اینکه از ارزان فروشی مواد خام جلوگیری می کند، دوم اینکه ایجاد اشتغال بیشتر می کند و جوانان جویای کار مشغول می شوند و سوم اینکه باعث عمران و آبادانی می شود چون عمدتاً طرح هایی که نفت و گاز را به کالاهای با ارزش افزوده تبدیل می کنند، صنایع بزرگی هستند و زیرساخت ها نیاز دارند و تامین زیرساخت ها باعث توسعه و عمران هر منطقه ای خواهد شد و بعد از راه اندازی نیز موجب توسعه بیشتر خواهند بود.
جعفری با بیان اینکه آلومینیوم نقش اصلی در اقتصاد ملی طی چند ساله آینده را خواهد داشت، به طولانی شدن زمان اجرای طرح اشاره کرد و ابراز کرد: طرح هایی که حجم سرمایه گذاری بالایی دارند و عمدتاً خارجی هستند نیازمند بسترهای لازم در سطح بین المللی است، چنانچه به هر دلیلی به این بستر خدشه ای وارد بشود به کل پروسه لطمه وارد می کند و چنانچه طرف داخلی نتوانند آورده خودشان را بیاورد، طبیعی است سرمایه گذار خارجی هم ورود نمی کند.
وی افزود: از آنجایی که سرمایه گذاری خارجی رقم بالایی است، طرف خارجی به ضمانت بالایی نیز نیاز دارد. بانک عامل این پروژه بانک صادرات است اما این بانک به تنهایی نمی تواند چنین ضمانتی را انجام دهد، اگر هم بتواند طرف چینی نمی پذیرد که یک بانک این ضمانت را انجام بدهد.
جعفری تاکید کرد: به همین دلیل باید بانک های دیگری باید بانک صادرات را همراهی کنند، همراه کردن بانک های دیگر به پروسه زمانی بسیار طولانی نیاز دارد و این کار ساده ای نیست. برای این کار کنسرسیومی از بانک ها از جمله بانک صادرات، ملت، تجارت، صنعت و معدن و با ضمانت بانک مرکزی تشکیل شد تا طرف خارجی ضمانت را پذیرفت.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: منتها یک سری مشکلات و گرفتاری ها در این راه پیش آمد و آن بحث تحریم ها بود که اوج آن از سال 88 صورت گرفت. این تحریم ها هم باعث نیامدن طرف خارجی و هم عقب نشستن طرف داخلی شد. اما بصورت کامل و مستمر این قضیه پیگیری شد و در زمان دولت های سابق و دولت فعلی این شعله خاموش نشد و با توجه به زمان و فرصت بسیار مناسبی که اکنون پیش آمده، این شعله دوباره اوج گرفت و کار سرمایه گذاری آن انجام شده و خط اعتباری باز شده است.
مدیر سایت آلومینیوم لامرد در پایان با بیان اینکه کار بزرگ، حوصله بزرگ می خواهد، افزود: کار بزرگ انجام دادن، نیازمند سعه صدر بالا است، نیازمند مدیریت هوشمندانه، نیازمند ثبات قدم است و اگر جایی مشکلی پیش آمد، نباید پا عقب بگذارد.
جعفری یادآور شد: ما با توجه به زمینه ها و مزیت های مختلفی که در منطقه وجود دارد، بخشی از نیاز شغلی، تامین شده که به حوزه های کشاورزی، خدماتی، تجارت، بازار و ... برمی گردد که دیگر این حوزه ها و بخش ها پاسخگوی ایجاد اشتغال و فرصت های جدید برای جوانان جویای کار نیست و بهترین راه برای این موضوع، به سراغ صنعت رفتن است، صنعتی که بتواند تامین کننده نیاز اشتغال جوانان ما باشد.
خبرنگار: غفوررحیمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]