واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت : کاهش قیمت نفت موجب قطع وابستگی کشور به اقتصاد نفتی خواهد شد خبرگزاری پانا:معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کاهش قیمت نفت لزوم توجه به امر صادرات را شدت بخشیده و موجب قطع وابستگی کشور به اقتصاد نفتی خواهد شد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ دي ساعت 19:39
به گزارش خبرنگار پانا، ولیاله افخمی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر البرز که پیش از ظهر امروز در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت و با حضور استاندار البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه صادرات غیر نفتی کشور در 9 ماهه نخست سال جاری 35 میلیارد و 200میلیون دلار بوده است، اظهار داشت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 18 درصدی روبهرو بوده است. چین نخستین شریک تجاری ایران است وی با بیان اینکه این صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات این رقم است، افزود: کشور چین با 6.6 میلیارد دلار در پذیرش کالای ایرانی اولین شریک تجاری کشور محسوب میشود. معاون وزیر صنعت با اشاره به اینکه 26 درصد از صادرات کشور به چین است، خاطرنشان کرد: کشورهای عراق و امارات به ترتیب با 4.5 و 2.7 میلیارد دلار رتبه دوم و سوم شرکای تجاری کشور جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص دادهاند. بیش از 38 میلیارد دلار واردات کالا به کشور طی 9 ماه افخمی با اشاره به اینکه در 9 ماهه نخست امسال مبلغ 38.4 میلیارد دلار واردات کالا به کشور بوده است، بیان کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه سال 92 ، 15 درصد رشد داشته است.
وی با تاکید بر اینکه اکثر اقلام وارداتی کشور را مواد غذایی نظیر گندم، ذرت و برنج تشکیل میدهد، تصریح کرد: 9.2 میلیارد دلار از این واردات از طریق کشور امارت و 9 میلیارد آن از چین صورت گرفته است. وی اظهار داشت: 560 میلیون دلار دیگر از واردات صورت گرفته در 9 ماه نخست امسال از کشورهای اروپایی نظیر آلمان، سوئیس، هلند، ایتالیا و روسیه تحقق پذیرفته است. کاهش قیمت نفت موجب قطع وابستگی به اقتصاد نفتی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه کاهش قیمت نفت لزوم توجه به امر صادرات را شدت بخشیده است، گفت: مبحث صادرات در برنامههای توسعهای کشور مورد تایید قرار گرفته است. رئیسکل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه توجه به امر صادرات در برنامه پنجم توسعه، سند چشمانداز، سیاست اقتصاد مقاومتی و خروج از رکود در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: جایگاه مهمی برای صادرات در این برنامهها تبیین شده است. وی با اشاره به اینکه رشد 18 درصدی صادارت راضی کننده نیست، بیان کرد: کاهش قیمت نفت هشداری بود تا بودجه کشور با کمترین وابستگی به درآمد ناشی از صادارت نفتی تعیین شود. ضرورت ظرفیت سازی برای صادرات در کشور افخمی با بیان اینکه مادامی که صادات در کشور جزء اولویتهای دستگاههای مختلف قرار نگیرد راهی پیش برده نمیشود، گفت: ظرفیتسازی از ضرورتهای جامعه کنونی است. البرز مستعد توسعه شهرک های صنعتی معاون وزیر صنعت با تاکید بر اینکه استان البرز از پتانسیل خوبی در بخش نیروی انسانی برخوردار است، خاطرنشان کرد: باید در بخش ظرفیتسازی بیش از پیش فعالیت داشت. وی با اشاره به اینکه وجود محدویت در بخش شهرکهای صنعتی مورد قبول نیست، بیان کرد: البرز توانایی ایجاد و پوشش چند شهرک صنعتی هزار هکتاری را دارد. افخمی با تاکید بر لزوم ایجاد واحدهای صنعتی و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی موجود، تصریح کرد: جهتگیری تولیدکنندگان باید به سوی صادرات و حضور در بازارهای جهانی باشد. رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایجاد تاسیسات زیربنایی لازم و ارائه تسهیلات بانکی را از جمله مهمترین برنامههای توسعه صادرات دانست و گفت: گمرک و مالیات برای بهبود بخشیدن به این امر باید وارد عمل شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مسائل زیرساختی و زیربنایی در البرز باید فراهم شود، بیان کرد: استان البرز اراضی خوبی برای تبدیل شهرک صنعتی دارد. افخمی با بیان اینکه مشکلات بخش تولید و تجارت شناسایی و از طریق مبادی قانونی مورد بررسی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: فراهم کردن زیرساختهای نرمافزاری از وظایف سازمان توسعه و تجارت است. زمینه توسعه صادرات فراهم شود وی با تاکید بر اینکه باید بازار بر روی صادرکنندگان گشوده شود، خاطرنشان کرد: توسعه بازار صنعت سبب توسعه صادرات کشور میشود. وی با اشاره به برخی مشکلات موجود بخش صادرات بیان کرد: نبود خط هوایی مستقیم به کشورهای هدف یکی از معضلات موجود در این بخش محسوب میشود. افخمی با بیان اینکه تحریم، مشکلات فراوانی را برای کشور به وجودآورده است، گفت:امیداست اقدامات وزارت امور خارجه در رابطه با حل و فصل مسائل هستهای عملی و به تبع آن تحریمهاز از جمله تحریم بانکی از کشور برداشته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]