تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد ميهمانش را گرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834032225




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رعایت قانون کپی رایت، گامی به سوی دست‌یابی به بازارهای جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: عدم وجود قانون کپی رایت در کشور باعث جاماندن صنعت تولید نرم‌افزار داخل از بازارهای خارجی می‌شود و در مواردی با کاهش درآمد سازمان‌های داخلی تولیدکننده نرم‌افزار، فضای ناامنی برای این سازندگان نرم‌افزارها بابت دسترسی آسان و رایگان به محصول ارائه شده توسط آن‌ها ایجاد می‌کند.




رعایت قانون کپی رایت، گامی به سوی دست‌یابی به بازارهای جهانی


 


 

عدم وجود قانون کپی رایت در کشور باعث جاماندن صنعت تولید نرم‌افزار داخل از بازارهای خارجی می‌شود و در مواردی با کاهش درآمد سازمان‌های داخلی تولیدکننده نرم‌افزار، فضای ناامنی برای این سازندگان نرم‌افزارها بابت دسترسی آسان و رایگان به محصول ارائه شده توسط آن‌ها ایجاد می‌کند. 

به گزارش مؤسسه دیدبان آی تی، در برنامه اقتصاد فردای این هفته و در ادامه بحث چالش‌های تولید نرم‌افزار، مهندس شهرام جهان‌بیگلری، ‌مدیر مهندسی و پشتیبانی فنی شرکت پویش برق، به اتفاق دکتر علیرضا صالحی، مجری کارشناس این برنامه، موضوع کپی‌رایت و عدم رعایت آن را در کشور از زوایای مختلف به بحث و بررسی گذاشتند. 

مهندس جهان‌بیگلری با اشاره به سابقه سی ساله فعالیت خود در عرصه‌های مختلف نرم‌افزاری از مرحله تولید تا عرضه، این‌گونه اظهار کرد: عدم رعایت کپی رایت در کشور ما موضوع آزاردهندهای است. گاهی برای نوشتن یک نرم‌افزار سال‌ها کار می‌کنیم و بعد بدون آن‌که سودی از آن حاصل شده باشد، کپی آن در دسترس همه قرار می‌گیرد. گاهی برای جلوگیری از این اتفاق ناچار می‌شدیم سخت‌افزاری بسازیم که آن نرم‌افزار فقط تحت آن قادر به اجرا باشد تا قفل آن به آسانی باز نشود. در کشورهای دیگر برای این مسئله قوانین درست و کاملی وجود دارد اما در ایران هرچند که قوانینی در مجلس تصویب شده و خود من هم مدتی با اداره آگاهی همکاری‌هایی داشتم و دادگستری نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد اما این پروسه در کشور ما هنوز هم خیلی طولانی است و به سطحی نرسیده‌ایم که تولیدکننده نرم‌افزار بدون اضطراب کار کند و یکی از دلایل خروج نیروهای متخصص از کشور ما نیز همین است که اگر در خارج کشور کاری هم پیدا نکنند، می‌توانند یک نرم افزار تولید کرده و روی وب سایت برای فروش بگذارند و از آن کسب درآمد کنند چون کپی رایت در آن‌جا رعایت می‌شود و حقوق آن‌ها محفوظ خواهد ماند. 

وی عدم رعایت کپی رایت را که باعث دسترسی به استفاده از جدیدترین نرم‌افزارهای تولیدشده در جهان می‌شود، دلیل خوبی برای پیشرفت صنعت نرم افزار کشور ندانست و تصریح کرد: این موضوع حتی می‌تواند به بازار تولید نرم‌افزار ما در خارج از کشور ضربه هم بزند؛ چون ما برای تولیدات خود از نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنیم که در خارج از کشور بابت آن‌ها پول می‌پردازند و حتی گاهی هنوز استفاده از آن‌ها رایج نشده بنابراین نرم‌افزار تولیدی ما نزد آن‌ها خریدار ندارد. ما یک زمانی با WORD XP برنامه‌ای نوشتیم اما وقتی
جهان بیگلری: از آن‌جایی که ما برای تولیدات خود از نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنیم که در خارج از کشور بابت آن‌ها پول می‌پردازند و حتی گاهی هنوز استفاده از آن‌ها رایج نشده بنابراین نرم‌افزار تولیدی ما نزد آن‌ها کاربردی نیست و خریدار ندارد.


آن را برای انگلیس فرستادیم چون آن‌ها هنوز از آن استفاده نمی‌کردند این نرم‌افزار را از ما نپذیرفتند و گفتند که ما هنوز در این‌جا شرایط و حق استفاده از آن را نداریم. پس می‌بینیم که بدین شکل، این جلو بودن به ما ضربه و آسیب می زند. اگر ما برای نرم‌افزارهای جهانی پول بدهیم آن وقت به تولیدکنندگان نرم‌افزارهای خودمان در داخل هم به راحتی پرداخت خواهیم کرد. 

مهندس جهان‌بیگلری ادامه داد: هزینه تولید نرم‌افزار در دنیا خیلی بالاست اما اگر از یک نرم‌افزار خارجی به‌طور قانونی استفاده کنیم، می‌توانیم از مزایا و حمایت‌های آن هم بهره ببریم و قطعاً هزینه‌ای که در ازای دریافت این مزایا پرداخت می‌کنیم خیلی زیاد نخواهد بود و ارزش آن را دارد که در ایران از نرم‌افزارهای خارجی به صورت غیرمجاز استفاده نکرده و بابت آن پول بپردازیم. گاهی شما قصد صادر کردن نرم‌افزار ندارید اما آن وقت است که هرچقدر هم تولید داخلی داشته باشید در نهایت این صنعت از بین می‌رود. 

وی در تأیید صحبت دکتر صالحی درباره این که برخی شرکت‌ها، نرم افزار تولیدی خود را با قیمت پایین و در سطح انبوه می‌فروشند و سود خوبی هم عایدشان می‌شود، گفت: اگر شما یک نرم‌افزار تولید کنید که همه اقشار بتوانند آن را به قیمت یک ریال از شما خریداری کنند، سود آن خیلی بیشتر از وقتی است که یک نفر بابت آن میلیون‌ها تومان به شما بپردازد. این در واقع یک الگوبرداری از سایت اپل است که این کار را برای یک‌سری محصولات خود با قیمت زیر یک دلار انجام می‌دهد و بسیار هم سودآور است؛ البته ما در کشورمان نمی‌توانیم به خاطر محدودیت‌های بانکی که داریم، این خریدها را انجام دهیم اما برخی شرکت‌های ما از این کار الگوی خوبی گرفته‌اند. 

وی درباره تجربه اندک کشور درباره مدیریت جامع و پروژه‌های تولید نرم‌افزار توسط تیم‌های بزرگ این‌گونه توضیح داد: من در سال ۸۴ یک تجربه این‌چنینی داشتم که در یک پروژه تنها ۱۲۰ نفر تحلیل‌گر و چندبرابر این تعداد برنامه‌نویس داشتیم اما با این حال می‌توانم بگویم که ما در این امر در کشورمان خیلی تجربه زیادی نداریم و تولید نرم‌افزار در کشور ما یک تجربه جوان است. 

مهندس جهان بیگلری تولید نرم‌افزار را به فرایند احداث یک ساختمان تشبیه کرد و گفت: در تولید نرم‌افزار باید یک طرح و نقشه قبلی با توجه به نیازسنجی‌هایی که از مشتریان شده و با وجود مستندات بسیار خوب و قابل اتکا داشته باشیم اما در کشور ما متأسفانه این تولید نرم‌افزار شبیه معماری‌های قدیمی که ابتدا ساختمان را می‌ساختند و بعد به این نتیجه می‌رسیدند که به آن چیزی اضافه یا از آن کم کنند، صورت می‌گیرد. مشکل دیگر این صنعت در کشور ما این است که سازمان‌ها فکر می‌کنند با استخدام چند برنامه‌نویس و پرداخت دستمزد به آن‌ها می‌توان نرم‌افزار تولید کرد. 

وی درباره نهادینه کردن این فرهنگ در کشور که صنعت تولید نرم‌افزار یک دانش مهندسی است، گفت: به نظر من این امر یک واجب کفایی برای تمامی مدیران و متخصصان این حوزه است و باید درباره آن با مدیران سازمان‌ها و مشتریان صحبت کنیم. یکی از مشکلات ما این است که تولید یک نرم‌افزار در کشور ما پایان ندارد و مشتری قائل به تغییر در آن نرم‌افزار نیست و ما نمی‌توانیم مشتریان را در این مورد توجیه کنیم، لذا کارشناسان باید مستندات لازم را ایجاد و به مشتریان ارائه دهند که این‌ها طبق استانداردهای تیک آی تی که هزینه‌های تغییرات، تولید نرم‌افزار و تضمین کیفیت را توجیه می‌کند، تأثیرگذار خواهد بود. ما در صنعت تولید نرم‌افزار روی کنترل کیفیت تأکید داریم. کنترل کیفیت در صنعت
آذرکار: عدم وجود کپی‌رایت در کشور ما باعث می‌شود که شرکت‌های این حوزه درآمد پایینی داشته و نیروی کار متخصص خود را از دست بدهند.


نرم‌افزار در آخر خط تولید انجام نمی‌شود که در پایان ساخت محصول بگوییم این از دور خارج است یا خیر، بلکه ما در نرم‌افزار در هر مرحله این کنترل را انجام می‌دهیم تا مطمئن باشیم که آنچه به مشتری ارائه می‌شود، برطرف‌کننده نیازهای وی در استفاده از آن نرم‌افزار خواهد بود. 

مهندس جهان بیگلری بر توجه به استانداردها در حوزه کارکرد نرم‌افزار و فرایند تولید، کیفیت و امنیت آن تأکید کرد و ضمن تأیید سخنان دکتر صالحی درباره این‌که برخی مدیران به خاطر افزایش هزینه‌های خود این کار بسیار مهم را نادیده می‌گیرند، اظهار داشت: استانداردها به ما می‌گویند که چه راهی برویم و چه کنترلی انجام دهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم و با رعایت آن‌ها محصولی تولید کنیم که قابل ارائه به تمام جهان باشد. داشتن این استانداردها این اطمینان را به مشتری می‌دهد که آزمون‌ها و کنترل‌های لازم روی محصول انجام شده و مستندات آن موجود است و می‌گوید که این نرم‌افزار تا چه ظرفیتی قادر به کار کردن خواهد بود. این مهم است که مخاطب ما بداند ما روی کارایی محصول دقت عمل داشته‌ایم. همان‌طور که هیچ‌کس حاضر نیست در خانه‌ای نیمه‌تمام که هنوز کارگران در آن مشغول کارند به زندگی بپردازد، ساخت یک نرم‌افزار نیز همین‌گونه است و تا زمانی که تمامی خطاهای آن تشخیص داده و کامل نشود قابل ارائه به مشتری نخواهد بود. 

در بخش دیگری از برنامه اقتصاد فردا نیز نظرات مهندس علی آذرکار، مدیرعامل شرکت مهندسی پدید پرداز، درباره نادیده گرفته شدن تولید نرم‌افزار کشور به‌عنوان یک صنعت پخش شد که وی این‌گونه توضیح داد: صنعت زمانی شکل می‌گیرد که نگاه متقنی به آن به وجود آید و اگر صنایع دیگر نظیر خودروسازی در کشور ما شکل گرفته‌اند به خاطر آن است که ارزش آن‌ها نهادینه شده بود. دولت به‌عنوان حامی اصلی هنوز حوزه تولید نرم‌افزار را در تولید ناخالص ملی و عرصه‌های دیگر اثرگذار ندانسته و به آن بهای لازم را نداده است و درنتیجه جایگاه آن در صنعت کشور نادیده گرفته شده است. بخش خصوصی این صنف و پرچم‌دار آن نظام صنفی رایانه‌ای در نهادینه‌سازی این جایگاه دچار مشکل هستند و باید کمک شود تا به این بخش به‌عنوان صنعت نگاه شود. درهرحال این بخش به خاطر پیچیدگی‌های خاص خود مدیریت ظریف و پیچیده‌ای را نیز می‌طلبد. 

وی مسئله کپی‌رایت در صنعت تولید نرم‌افزار را حائز اهمیت دانست و گفت: عدم وجود کپی‌رایت و قوانین جامع در مورد آن در کشور ما باعث می‌شود که شرکت‌های این حوزه درآمد پایین داشته و نیروی کار متخصص خود را از دست بدهند چون در این شرایط این نیروها ترجیح می‌دهند که به خارج از کشور مهاجرت کنند؛ البته ما در اوایل دهه ۸۰ گام‌هایی برای بهبود این روند برداشتیم که خیلی پا نگرفت و همچنان قدم مؤثری برای نهادینه کردن ارزش تولید نرم‌افزار در کل صنعت کشور برداشته نشده است. 

لازم به ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد و دانش صدای جمهوری اسلامی ایران است که پنج‌شنبه هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. 

مرجع : افتانا

تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن