واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ابتکار ساخت حجلهای برای یوز پلنگان ایرانی در بنای تخت جمشید وبلاگ > آخانی، حسین - اخیرا با امضای تفاهم نامه سازمان حفظ محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تغییر کاربری جزیره آشوراده فتح بابی شده است که این دو سازمان مسئول حفظ میراث طبیعی و فرهنگی با هم همکاری گستردهای انجام دهند. یک منبع ناشناس خبر از تفاهم نامه جدیدی داده است که طبق آن بناست سازمان حفظ محیط زیست هم در مناطق حساس گردشگری میراث فرهنگی فعالیت های تنوع زیستی اجرا کند تا به تعداد گردشگران کشور اضافه شود.
یکی از مهمترین طرحها ایجاد حجله در تخت جمشید برای دو یوزپلنگ جوانی است که اخیرا با تلاشهای سازمان حفظ محیط زیست دوران نامزدی خود را طی میکنند. مقامات سازمان حفظ محیط زیست قبلا اعلام کردهاند که کوشک و دلبر دو یوز پلنگی هستند که به مکان نامعلومی منتقل شدهاند تا دوران ماه عسل خود را گذرانده و با جفت گیری فرزندانی به دنیا آورند و نسل این حیوان در حال انقراض را نجات دهند. اگرچه مسئولین محل زندگی این زوج را اعلام نکردند ولی تحلیلگران معتقدند که واگذاری آشوراده به گردشگری با ساخت حجله برای کوشک و دلبر در تخت جمشید جبران می شود. ظاهرا یک سرمایه گذار به نام ی. پ. آ قرار است در 10 درصد تخت جمشید باغ حیوانات درست کرده و در شرق آن محلی برای زندگی و جفت گیری یوز پلنگ ایرانی در نظر بگیرد. طرفداران میراث فرهنگی به شدت با این پروژه مخالف هستند و اعلام کردهاند که این اقدامات باعث آسیب رساندن به آثار تاریخی و بنای تخت جمشید میشود. با این حال در تفاهمنامه در دست تهیه به رعایت ملاحظات میراثی در پروژه باغ حیوانات تخت جمشید تاکید شده و تضمین کافی داده شده است که هیچ آسیبی به بنای تخت جمشید وارد نمیآید. سرمایهگذار هم در مصاحبهای با روزنامه غرب گفته است "اینکه می گویند تخت جمشید آثار باستانی با ارزشی دارد حرف غلطی است. آنجا چهار تا دیوار خرابه است و چند تا کنده کاری است که ما با استفاده از هنرمندان تحصیل کرده در سوئیس و مشورت یک شرکت ایتالیایی میتوانیم مجسمههای به مراتب قشنگتری جایگزین این خرابهها کنیم. ما با بهترین معماری میتوانیم سر سرای کاخ کورش را بازسازی کنیم. ما باغ ایرانی در آنجا می سازیم. حتی می توانیم شیر ایرانی را هم وارد کنیم. در وسط تخت جمشید استخر بزرگی بنا می کنیم که در آن لوتوس به طور طبیعی رشد کند. ما زیستگاه کروکودیل ایرانی را در وسط تخت جمشید بازسازی می کنیم و صدای غرش یوز پلنگ ایرانی و شیر ایرانی را با دهها بچه قد و نیم قد به گوش و دید گردشگران میرسانیم. اینجوری بچههای ما هم با گذشته تاریخی و هم با تنوع زیستی کشور بیشتر آشنا می شوند. زحمت و پولش از من، سودش از شما." یکی از برنامه های سازمان حفظ محیط زیست کاشت جلبک، خزه و گلسنگ روی سنگهای تخت جمشید است. یک پیمانکار فضای سبز قول داده است که با ایجاد پوشش گیاهان بالارونده، دیوارههای بی روح تخت جمشید را سبز و زیبا خواهد کرد. درست در سرسرای کاخ کورش هم هتلی بنا میشود که مردم می توانند به 2-3 هزار سال قبل برگردند و خود را در جایگاه کورش کبیر احساس کنند. با این کار پیشبینی می شود که نه تنها 50 هزار شغل جدید اضافه شود، بلکه تعداد 2 تا 3 میلیون نفر به بازدید کنندگان تخت جمشید اضافه شود.
البته طرح های دیگری هم بناست در دیگر مناطق تحت مدیریت میراث فرهنگی اجرا شود که به دلیل حساسیت آنها هنوز خبری به رسانه ها درز نکرده است. ولی یک منبع آگاه از احداث موزه تنوع زیستی و بازسازی اهرام مصر در پاسارگاد خبر داده است تا سیل گردشگران به جای مصر به ایران روانه شود.
جمعه 19 دی 1393 - 14:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]